Pulpa porc cu avocado baby morcov si rodie

Nu gatesc foarte des carne de porc, insa de fiecare data cand imi pica in mana o bucata de carne mai ecologica incerc sa pun pe masa un preparat gustos intr-o combinatie mai sanatoasa si cu un plus de arome, in acelasi timp dorind sa nu influentez foarte mult gustul natural al carnii.

Ingrediente pulpa de porc cu baby morcov, rodie si piure de avocado:

  • 1.5 Kg pulpa de porc
  • 70 g baby morcov
  • 1 avocado
  • o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingura chilly
  • piper (dupa gust)
  • 1 lingura mustar boabe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pahar vin alb (cu care se freaca carnea/ este optional )
  • turmeric
  • un varf de cuţit de ghimbir
  • sare dupa gust

Pentru acest preparat am inceput cu un pas esential pentru un gust fin si savuros, prin marinarea carnii aproximativ 3 ore. Pentru marinata am folosit zeama de la o jumatate de lamaie, 1 lingurita de boia dulce, 1/2 lingura chilly, piper, 1 lingura de mustar boabe, 2 catei de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, 1 pahar de vin alb (optional). Scopul marinarii este fragezirea carnii, iar pentru a obtine aceasta fragezire ne folosim de cele mai multe ori de zeama de lamaie sau otet.

Pentru ca timpul fost in favoarea mea am ales un timp de marinare de aproximativ 3 ore, dupa care am preincalzit cuptorul 10 min si am introdus vasul yena timp de 1 ora la 200 grade si 30 minute la 180 grade.

Garnitura pulpa de porc cu baby morcov, rodie si piure de avocado:

Cu 15 minute inainte de a scoate carnea din cuptor, am pregatit garnitura, pentru care am folosit: 70 gr baby morcov, 1 lingura ulei de masline, sare, turmeric si un varf cuţit de ghimbir

Am amestecat bine toate ingredientele pana cand condimentele au patruns in morcovi si am introdus la cuptor pentru 15 min, timp in care m-am ocupat de sosul de avocado.

Sosul:

Pentru sos am folosit 1 avocado, zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper si 1 catel de usturoi. Am pus toate ingredientele in blender si le-am mixat pana am obtinut o crema fina.

Pentru servire am folosit cateva bobite de rodie si salata de rucola.

As dori sa precizez ca sosul de avocado a fost esential în aceasta reteta, combinandu-se foarte bine cu gustul carnii si morcovii crocanti.

Despre beneficiile fructului avocado mai puteti citi aici!

Related Post

ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 19 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Mă întreba omul meu aseară dacă îmi mai văd viața fără acest blog! Dumnezeule, nuuu, păi s-au întâmplat atât de multe lucruri frumoase de când îl am, iar acest jurnal este unul din exemple!Jurnalu...
ZIUA 18 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 18 ȘI O CINĂ ROMANTICĂ  (FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT)Astăzi ca astăzi, nici nu am simțit când a trecut ziua, cumpărături, sală, gimnastica Alexiei, ieșire în doi la restaurant, am avut o zi plină ochi...
ÎNȘELĂCIUNEA ZILEI! ”BACON” DIN MORCOV PENTRU GUSTĂRI NEVINOVATE PAM-PAMRonțăiala, slăbiciunea oricui și supărarea abdomenului. Că-i o sămânță de floarea soarelui/dovleac, nuci sau grisine, ronțăiala este esențială după ce apune soarele și mai ales când te uiți...