Pulpa porc cu avocado baby morcov si rodie

Nu gatesc foarte des carne de porc, insa de fiecare data cand imi pica in mana o bucata de carne mai ecologica incerc sa pun pe masa un preparat gustos intr-o combinatie mai sanatoasa si cu un plus de arome, in acelasi timp dorind sa nu influentez foarte mult gustul natural al carnii.

Ingrediente pulpa de porc cu baby morcov, rodie si piure de avocado:

  • 1.5 Kg pulpa de porc
  • 70 g baby morcov
  • 1 avocado
  • o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingura chilly
  • piper (dupa gust)
  • 1 lingura mustar boabe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pahar vin alb (cu care se freaca carnea/ este optional )
  • turmeric
  • un varf de cuţit de ghimbir
  • sare dupa gust

Pentru acest preparat am inceput cu un pas esential pentru un gust fin si savuros, prin marinarea carnii aproximativ 3 ore. Pentru marinata am folosit zeama de la o jumatate de lamaie, 1 lingurita de boia dulce, 1/2 lingura chilly, piper, 1 lingura de mustar boabe, 2 catei de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, 1 pahar de vin alb (optional). Scopul marinarii este fragezirea carnii, iar pentru a obtine aceasta fragezire ne folosim de cele mai multe ori de zeama de lamaie sau otet.

Pentru ca timpul fost in favoarea mea am ales un timp de marinare de aproximativ 3 ore, dupa care am preincalzit cuptorul 10 min si am introdus vasul yena timp de 1 ora la 200 grade si 30 minute la 180 grade.

Garnitura pulpa de porc cu baby morcov, rodie si piure de avocado:

Cu 15 minute inainte de a scoate carnea din cuptor, am pregatit garnitura, pentru care am folosit: 70 gr baby morcov, 1 lingura ulei de masline, sare, turmeric si un varf cuţit de ghimbir

Am amestecat bine toate ingredientele pana cand condimentele au patruns in morcovi si am introdus la cuptor pentru 15 min, timp in care m-am ocupat de sosul de avocado.

Sosul:

Pentru sos am folosit 1 avocado, zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper si 1 catel de usturoi. Am pus toate ingredientele in blender si le-am mixat pana am obtinut o crema fina.

Pentru servire am folosit cateva bobite de rodie si salata de rucola.

As dori sa precizez ca sosul de avocado a fost esential în aceasta reteta, combinandu-se foarte bine cu gustul carnii si morcovii crocanti.

Despre beneficiile fructului avocado mai puteti citi aici!

Related Post

PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...