Bomboane din unt de cocos si pudra de roscove

Yumii, cui nu-i place ciocolata?

Iubim ciocolata si parca e greu sa refuzi o bucatica, fiind alimentul perfect si cand esti fericit dar si cand esti maxim de deprimat. Stiu, este greu sa rezisti tentatiei, dar e bine sa te gandesti ca aceasta placere are la baza o cantitate considerabila de zahar, ingredient ce reprezinta doar “calorii goale” fiind de fapt o veritabila toxina si întaia cauza a afectiunilor grave ale lumii industrializate.
Obezitatea, hipertensiunea, diabetul de tip II si problemele cardiace sunt doar cateva dintre afectiunile provocate de consumul de zahar, afirma profesorul Lustig.

E adevarat ca o bucatica nu a omorat pe nimeni iar pentru ca ciocolata ramane in topul preferintelor femeilor si nu numai, se pot alege si variante light, ba chiar ssnstoase.

Ingrediente pentru 6 bomboane de ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove :

  • 4 linguri ulei de cocos
  • 4 linguri pudra de roscove / pudra de cacao  (carob)
  • 1 lingura cu miere
  • 4 linguri cu apa ( apa se puna usor incalzita)

Modalitate de preparare ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove:

Se amesteca toate ingredientele cu o lingurita pana se omogenizeaza, dup care se pun in forme la congelator timp de doua ore. Pentru ca mi-au fost cel mai la indemana, am folosit formele de gheata.

Dupa doua ore, am putut savura ciocolata fara zahar si fara lapte, iar pentru ca iubim fructele de padure, a fost desertul perfect pentru a face un “sos de zmeura” din 60 grame zmeura congelata si o jumatate de banana, bagate timp de 1 minut la blender.

Tanaaa, ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove, simplu, gustos si sanatos în 5 minute timp de preparare!

Beneficii:

Cel mai important ingredient al acestei retete este uleiul de cocos (cocosul în orice varianta a lui).
Personal, am început sa consum aceasta comoara, la recomandarea unei prietene dragi, la inceput adaugand doar în cafea cate o lingurita, iar pe parcurs am inceput sa mananc cu lingurita direct din borcan cand pierd vremea prin bucatarie, iar in curand as putea manca cu tot cu coaja 🙂

De aceea, pentru mai multe informatii despre acest super aliment o sa va rog sa cititi aici, un articol superb!

Related Post

Ce mai mancam cand postim? In aceasta perioada tot mai multa lume incepe sa tina Postul Pastelui, fie ca este vorba de 1-2 saptamani, zilele de miercuri si vineri sau tot postul, indiferent cat, alimentatia joaca rolul princi...
Budinca de chia cu smochine In ciuda faptului ca sunt extrem de micute, aceste seminte sunt ca o comoara in care se ascunde o gama larga de vitamine, acizi grasi, fibre si proteine, iar partea cea mai buna este ca se potrivesc...
Briose cu ciocolata si scortisoara Briose cu ciocolata mari, pufoase, aromate si irezistibile de la cei mici pana la cei mari.Intotdeauna m-au fascinat briosele acelea mari de la cafenele si in fata carora am rezistat de multe ...
Prajitura cu banane si piersici Prajitura aceasta este atat de simpla dar atat de gustoasa ca nu ii poti rezista si spun asta pentru ca am pregatit-o strict pentru a imi onora o promisiune fata de Alexia si pentru a oferi un des...