Terci de ovaz cu banana si nuci trase in unt

In privinta micului dejun, pot sa spun ca am fost cel mai mare fan al iaurtului cu cereale si cu fructe proaspete, insa in ultimii ani am incercat sa restrang aria glutenului in alimentatie, afland riscurile la care ne expunem consumand aceasta proteina care se gaseste in cereale precum grau, orz, secara.

Ca alternativa atat pentru un mic dejun rapid, mai sanatos dar si ca un desert de sears, am incercat fel si fel de variante la oatmeal, care in traducerea romaneasca este un terci de ovaz, dar imbunatatit cu ceva ingrediente dulci devine perfect în orice moment al zilei, preferabil inaintea unui efort fizic intens, recomandat celor care merg la sala, fiind o sursa importanta de carbohidrati.

Ingrediente Oatmeal pentru 2 persoane:

  • 150 ml lapte de orez
  • 50 ml apa
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri de ovaz macinat
  • jumatate lingurita de scortisoara
  • 10 grame unt
  • 40 grame nuci
  • 1 banana

Modalitate de preparare Oatmeal:

Am pus la fiert laptele de orez impreuna cu apa, iar inainte de a da in clocot, am adaugat cele 4 linguri de ovaz, scortisoara si esenta de vanilie.

Se amesteca continuu timp de 10 minute, la foc mic, iar in cazul in care mai este nevoie se mai poate adauga apa, astfel incat sa obtineti o consistenta cremoasa.

Separat am tras la tigaie in unt, nucile si banana taiata felii, peste care am presarat un varf de cutit de scortisoara.

Se pune in boluri, la inceput terciul, peste care se adauga bananele caldute si nucile crocante.

In aproximativ 25 de minute, micul dejun a fost gata pentru a fi savurat impreuna cu o cafea.

Util:

Fulgii de ovaz constituie o sursa importanta de fibre, iar in ei se gasesc antioxidanti care ajuta la formarea vitaminei E. Sunt ideali pentru a fi consumati la micul dejun cu atat mai mult cu cat aduc o lista întreaga de beneficii asupra sanatatii, dintre care amintim:

  • fulgii de ovaz pot reduce riscul astmului in copilarie;
  • totodata fulgii de ovaz pot impulsiona profilul nutritional al dietelor fara gluten;
  • beta glucanul, o substanta continuta in mod natural de semintele de ovaz, reprezinta unul din aliatii importanti ai sanatatii tale, imbunatateate apararea sistemului imunitar;
  • ovazul poate reduce riscul aparitiei diabetului;
  • ajuta la scaderea colesterolului rau din organism fiind un adevarat medicament natural aflat la dispozitia ta;
  • controleaza presiunea sangelui;

Pofta buna!

 

Related Post

ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
5 ZILE DE VACANȚĂ FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aveam nevoie de câteva zile libere și câteva momente de odihnă, iar 15 august a fost o ocazie minunată să planificăm o scurtă ieșire la munte. Prima întrebare a Domnului B a fost dacă îmi iau lapto...
ZIUA 37 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, LISTĂ DE CUMPĂRĂTURI ȘI O AMINTIRE CULINARĂ DIN GRECIA Când am început să țin această alimentație prin care am verificat permenent eticheta și zahărul ascuns din alimente, nici prin cap nu îmi trecea că interesul din partea cititorilor va fi atât de mar...
TERCI DE OVĂZ #fărăzahăradăugat CU ZMEURĂ, RODIE ȘI CONDIMENTE NATURALE No sugar added30 de zile #fărăzahăradăugat este cea mai nouă provocare la care vă invit să participați. Este un proiect în care îmi doresc să împărtășim cât mai multe idei despre un stil de viață ...