Oatcookies

Ploua de doua zile, un motiv in plus sa imi petrec mult timp in bucatarie de altfel, iar cum ploaia imi aduce un strop de melancolie, de sensibilitate, dar si de romatism si o frumusete aparte, nu pot rata ocazia sa fac un dulce rapid langa cafeluta de pranz, pentru a indulci atmosfera.

Zis si facut, am trecut la treaba , iar in 25 minute am avut o gustarica minunata, perfecta si pentru cafeaua de maine dimineata, dar se potriveste de minune si cu un pahar de vin rosu tarziu in noapte, pe ritm Padam Padam de Edith Piaf.

Ingrediente prajiturele cu ovaz fara gluten pentru 10-12 cookies:

  • 100 grame unt de arahide
  • 50 grame fulgi de ovaz
  • 2 linguri zahar de cocos ( merge la fel de bine si fara)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 banana
  • 50 grame faina de migdale
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 grame de unt
  • 1 ou
  • 30 grame seminte de in ( macinate)
  • o lingura esenta de vanilie

Modalitate de preparare prajiturele cu ovaz fara gluten:

Am folosit doua castroane, in unul din ele am amestecat untul de arahide, fulgii de ovaz, zaharul de cocos, scortisoara, faina de migdale si semintele de in, toate acestea le-am amestecat pana s-au omogenizat.

Intr-un alt castron am amestecat oul batut bine pana zice stop :), cu untul topit in prealabil, banana pasata bine cu furculita si bicarbonatul de sodiu. Am turnat peste aceasta compozitie amestecul din primul vas si am amestecat pana s-au omogenizat complet.

Pentru coacere am folosit hartie de copt cu care am tapetat tava, peste care am pus compozitie cu ajutorul unei linguri, sub forma unor bile, intre care am lasat un mic spatiu, intrucat la copt isi maresc volumul.

Am introdus prajiturelele cu ovaz fara gluten in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Nu va panicati, culoarea maronie este data de untul de arahide, faina de migdale si scortisoara si nu pentru ca le-as fi dat uitarii.

Aceste prajiturele cu ovaz fara gluten sunt destul de pufoase, nu sunt acele cookies crocante, dar sunt delicioase, fara faina si fara multa bataie de cap. Iar despre ovaz am mai vorbit aici. Un alt mare beneficiu al ovazului este ca reduce stresul, prin actiunea antioxidantilor care lupta impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi.

Spor la gatit si nu uitati sa le asezonati cu Edith Piaf !

 

Related Post

ZIUA 17 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 17 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT De când este Alexia în vacanță nu mai reușesc să mă trezesc înainte de ora 8-8:30, pentru că nici seara nu adorm prea devreme și atunci profit să mă odihnesc cât pot și ...
PLĂCINTĂ CU CAISE #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT UN DESERT NEVINOVAT FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi m-am trezit cu poftă și dor să gătesc un desert, un desert fără zahăr adăugat, un desert lejer de vară cu ingredientele de sezon de care încă ne putem ...
ZIUA 9 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + O SUPER REȚETĂ DE TZATZIKI FĂRĂ IAURT 9 din 30 fără zahăr adăugatStau și mă întreb de ce nu am ales 49 de zile, ca la loto, dar mi-e că numai 6 erau norocoase... chiar și așa, cred ca google ar fi indexat belea ziua 6 din 49, nu?Ziu...
TERCI DE OVĂZ #fărăzahăradăugat CU ZMEURĂ, RODIE ȘI CONDIMENTE NATURALE No sugar added30 de zile #fărăzahăradăugat este cea mai nouă provocare la care vă invit să participați. Este un proiect în care îmi doresc să împărtășim cât mai multe idei despre un stil de viață ...