Oatcookies

Ploua de doua zile, un motiv in plus sa imi petrec mult timp in bucatarie de altfel, iar cum ploaia imi aduce un strop de melancolie, de sensibilitate, dar si de romatism si o frumusete aparte, nu pot rata ocazia sa fac un dulce rapid langa cafeluta de pranz, pentru a indulci atmosfera.

Zis si facut, am trecut la treaba , iar in 25 minute am avut o gustarica minunata, perfecta si pentru cafeaua de maine dimineata, dar se potriveste de minune si cu un pahar de vin rosu tarziu in noapte, pe ritm Padam Padam de Edith Piaf.

Ingrediente prajiturele cu ovaz fara gluten pentru 10-12 cookies:

  • 100 grame unt de arahide
  • 50 grame fulgi de ovaz
  • 2 linguri zahar de cocos ( merge la fel de bine si fara)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 banana
  • 50 grame faina de migdale
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 grame de unt
  • 1 ou
  • 30 grame seminte de in ( macinate)
  • o lingura esenta de vanilie

Modalitate de preparare prajiturele cu ovaz fara gluten:

Am folosit doua castroane, in unul din ele am amestecat untul de arahide, fulgii de ovaz, zaharul de cocos, scortisoara, faina de migdale si semintele de in, toate acestea le-am amestecat pana s-au omogenizat.

Intr-un alt castron am amestecat oul batut bine pana zice stop :), cu untul topit in prealabil, banana pasata bine cu furculita si bicarbonatul de sodiu. Am turnat peste aceasta compozitie amestecul din primul vas si am amestecat pana s-au omogenizat complet.

Pentru coacere am folosit hartie de copt cu care am tapetat tava, peste care am pus compozitie cu ajutorul unei linguri, sub forma unor bile, intre care am lasat un mic spatiu, intrucat la copt isi maresc volumul.

Am introdus prajiturelele cu ovaz fara gluten in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Nu va panicati, culoarea maronie este data de untul de arahide, faina de migdale si scortisoara si nu pentru ca le-as fi dat uitarii.

Aceste prajiturele cu ovaz fara gluten sunt destul de pufoase, nu sunt acele cookies crocante, dar sunt delicioase, fara faina si fara multa bataie de cap. Iar despre ovaz am mai vorbit aici. Un alt mare beneficiu al ovazului este ca reduce stresul, prin actiunea antioxidantilor care lupta impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi.

Spor la gatit si nu uitati sa le asezonati cu Edith Piaf !

 

Related Post

CUM SĂ FACI UN LATTE CU CEAI VERDE MATCHA Am de ceva timp în casă o cutiuță mică (40 grame) care conține acest superaliment, ceaiul matcha. L-am mai folosit, dar nu atât de des pe cât ar trebui. Nu mă împac foarte bine cu gustul intens pe c...
SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
ZIUA 47 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI O REȚETĂ DE BRÂNZĂ VEGANĂ (DE CAJU) După 47 de zile de scris zilnic câte un articol, a venit momentul să decid ce fac în următoarele 5 zile de vacanță. Am decis greu, dar voi lăsa toate aceste zile pentru un articol mai complet despre...
ZIUA 17 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 17 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT De când este Alexia în vacanță nu mai reușesc să mă trezesc înainte de ora 8-8:30, pentru că nici seara nu adorm prea devreme și atunci profit să mă odihnesc cât pot și ...