Energizant cu ghimbir

Pentru ca ghimbirul este acea planta care nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie, pentru a beneficia de toate proprietatile lui, cea mai simpla cale de a consuma zilnic, este intr-o bautura racoritoare. Avand un gust iute, in acelasi timp este si putin dulceag, revigorant si foarte aromat, ghimbirul se preteaza in multe retete printr-o simpla razuire.

Am inceput sa folosesc ghimbir in majoritatea mancarurilor, la deserturi, bauturi racoritoare nu mai spun pentru ca este ingredient principal. Atentie insa a nu se consuma in exces, ca orice alt obicei culinar, totul se face cu moderatie.

Cantitatea de ghimbir pe care o folosesc la o limonada este in medie cam de 40- 50 grame, pentru 1- 1,5 litri de apa.

Ingrediente pentru 1 litru de energizant cu ghimbir :

  • zeama de la 2 lamâi
  • 40 grame de ghimbir
  • 1 mar galben
  • 1 l apa plata sau filtrata (se poate folosi si apa carbogazoasa)

Am pus mar deoarece eu nu folosesc zahar sau alta forma de indulcitori decat foarte rar, doar in retete in care este absolut necesar.

Modalitate de preparare energizant cu ghimbir:

Am pus in blender mai intai ghimbirul spalat bine si curatat de coaja, taiat bucatele, impreuna cu marul si zeama de lamaie, pe care le-am mixat pana la omogenizare, dupa care am adaugat apa si am mai mixat 1 minut.
Ca si blender eu folosesc unul vertical pentru ca pot avea mai mult control asupra bucatilor de ghimbir, insistand pana la obtinerea unei creme.
Intrucat ghimbirul are niste fire sub forma unor ate care pot fi deranjante la servit, sau chiar imposibil de inghitit, iar acest lucru se intampla daca folositi un blender clasic, situatie in care dupa finalizarea procesului de mixare, va recomand  sa strecurati limonada.
Inainte de a consuma acest energizant cu ghimbir este bine de stiut ca tinut la rece timp de minim 1h va avea un gust mai deosebit.

 

Related Post

ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...
ZIUA 39 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aș scrie dar nu potBine, am să încep să scriu ziua 39, deși mă uit la laptop de 10 minute și în afară de fotografiile pe care le-am încărcat nu mă pot mobiliza să leg cuvintele. Am avut o zi foar...
O CINĂ GATA ÎN 10 MINUTE Această farfurie a apărut după ce am gătit vreo 3 feluri de mâncare (pui la cuptor, legume la cuptor și supă cremă de morcov cu linte) dar am realizat că nimic din ceea ce făcusem nu aveam de gând s...