Pentru ca ghimbirul este acea planta care nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie, pentru a beneficia de toate proprietatile lui, cea mai simpla cale de a consuma zilnic, este intr-o bautura racoritoare. Avand un gust iute, in acelasi timp este si putin dulceag, revigorant si foarte aromat, ghimbirul se preteaza in multe retete printr-o simpla razuire.
Am inceput sa folosesc ghimbir in majoritatea mancarurilor, la deserturi, bauturi racoritoare nu mai spun pentru ca este ingredient principal. Atentie insa a nu se consuma in exces, ca orice alt obicei culinar, totul se face cu moderatie.
Cantitatea de ghimbir pe care o folosesc la o limonada este in medie cam de 40- 50 grame, pentru 1- 1,5 litri de apa.
Ingrediente pentru 1 litru de energizant cu ghimbir :
- zeama de la 2 lamâi
- 40 grame de ghimbir
- 1 mar galben
- 1 l apa plata sau filtrata (se poate folosi si apa carbogazoasa)
Am pus mar deoarece eu nu folosesc zahar sau alta forma de indulcitori decat foarte rar, doar in retete in care este absolut necesar.
Modalitate de preparare energizant cu ghimbir:
Am pus in blender mai intai ghimbirul spalat bine si curatat de coaja, taiat bucatele, impreuna cu marul si zeama de lamaie, pe care le-am mixat pana la omogenizare, dupa care am adaugat apa si am mai mixat 1 minut.
Ca si blender eu folosesc unul vertical pentru ca pot avea mai mult control asupra bucatilor de ghimbir, insistand pana la obtinerea unei creme.
Intrucat ghimbirul are niste fire sub forma unor ate care pot fi deranjante la servit, sau chiar imposibil de inghitit, iar acest lucru se intampla daca folositi un blender clasic, situatie in care dupa finalizarea procesului de mixare, va recomand sa strecurati limonada.
Inainte de a consuma acest energizant cu ghimbir este bine de stiut ca tinut la rece timp de minim 1h va avea un gust mai deosebit.
Lasă un răspuns