Brocoli si conopida crispy servit cu avocado si mujdei de usturoi

Stiu multe persoane care nu pot manca broccoli, insa continui sa cred ca s-au oprit la un simplu buchetel fiert cu putin ulei de masline si sare, hm, din acest motiv isi vor pastra repulsia fata de acest super aliment in ciuda tuturor posibilitatilor de preparare si multiplelor beneficii pe care le ofera, insa am o lista intreaga cu retete printre care si aceasta.

Legumele au un mod impresionant de a oferi beneficii pentru sanatate, iar broccoli impreuna cu sora lui conopida nu fac deloc exceptie. Cand mananci broccoli primesti zeci de super nutrienti, fiind unul din cele mai bune alimente pentru stimularea sanatatii.

O reteta foarte simpla care poate fi incercata si de catre cei ce sunt mai rezervati cu privire la aceste doua legume, consta in fierberea lor pentru 10-15  minute dupa care le dam o textura crocanta intr-o tigaie cu putin unt si malai sau pesmet.

Ingredientele folosite Broccoli si conopida crocante:

  • 250 grame broccoli
  • 250 grame conopida
  • 30 grame unt
  • turmeric
  • sare
  • boia iute
  • chilly
  • 1 avocado

Pentru sosul de usturoi am folosit:

  • 6 catei de usturoi
  • o lingurita de mustar
  • doua linguri de iaurt grecesc
  • ulei masline

Modalitate de preparare Broccoli si conopida crocante:

Am pus apa la fiert iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele pe care le am lasat 10-15 minute, acoperite cu capac, iar atunci cand legumele sunt aproape fierte (este foarte important sa nu fie gatite in exces)  se pun in tigaia cu unt topit peste care adaugam malaiul, turmericul si restul condimentelor si lasam pana se obtine o crusta putin crocanta.

Avocado l-am adaugat inainte de servire.

La final se toarna sucul de la jumatate de lamaie si se serveste. Eu am mai folosit un sos de usturoi care a mers foarte bine, este optional, insa e bine de stiut ca usturoiul este aliatul nostru impotriva racelilor care dau tarcoale o data cu venirea primaverii.

Pentru sos am folosit mojarul in care am pisat  6 catei de usturoi impreuna cu 2-3 lingurite de ulei de masline adaugate treptat, pentru a obtine un fel de crema la care am adaugat o lingurita de mustar si doua linguri de iaurt grecesc.

Sa aveti pofta!

Util:

Sa mai povestim asa putin despre ce beneficii mai are “banalul” broccoli:

  • in primul rand are rol anti-inflamator, inflamatia fiind cauza multor boli cronice, iar prin continutul de flavonoizi lupa in alergii si inflamatii
  • este bogat in substante nutritive precum potasiu, calciu, proteine si vitamina C
  • poate reduce nivelul de zahar din sange
  • intareste sistemul imunitar si are efecte anti-imbatranire
  • are efecte anti cancer
  • ajuta la detoxifierea organismului

Nu exista niciun dubiu ca aceasta leguma ar trebui consumata frecvent pentru a putea fi rasplatiti cu toate beneficiile pe care ni le ofera.

Related Post

ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 19 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Mă întreba omul meu aseară dacă îmi mai văd viața fără acest blog! Dumnezeule, nuuu, păi s-au întâmplat atât de multe lucruri frumoase de când îl am, iar acest jurnal este unul din exemple!Jurnalu...
ZIUA 18 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 18 ȘI O CINĂ ROMANTICĂ  (FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT)Astăzi ca astăzi, nici nu am simțit când a trecut ziua, cumpărături, sală, gimnastica Alexiei, ieșire în doi la restaurant, am avut o zi plină ochi...
ZIUA 16 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 16 DIN 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATȘtiți că iubesc acest jurnal la nebunie, da?  Nu cred că aș putea renunța la obiceiul de a scrie meniul fiecărei zilei și de a povesti cum a mai trecut câte o min...