Brocoli si conopida crispy servit cu avocado si mujdei de usturoi

Stiu multe persoane care nu pot manca broccoli, insa continui sa cred ca s-au oprit la un simplu buchetel fiert cu putin ulei de masline si sare, hm, din acest motiv isi vor pastra repulsia fata de acest super aliment in ciuda tuturor posibilitatilor de preparare si multiplelor beneficii pe care le ofera, insa am o lista intreaga cu retete printre care si aceasta.

Legumele au un mod impresionant de a oferi beneficii pentru sanatate, iar broccoli impreuna cu sora lui conopida nu fac deloc exceptie. Cand mananci broccoli primesti zeci de super nutrienti, fiind unul din cele mai bune alimente pentru stimularea sanatatii.

O reteta foarte simpla care poate fi incercata si de catre cei ce sunt mai rezervati cu privire la aceste doua legume, consta in fierberea lor pentru 10-15  minute dupa care le dam o textura crocanta intr-o tigaie cu putin unt si malai sau pesmet.

Ingredientele folosite Broccoli si conopida crocante:

  • 250 grame broccoli
  • 250 grame conopida
  • 30 grame unt
  • turmeric
  • sare
  • boia iute
  • chilly
  • 1 avocado

Pentru sosul de usturoi am folosit:

  • 6 catei de usturoi
  • o lingurita de mustar
  • doua linguri de iaurt grecesc
  • ulei masline

Modalitate de preparare Broccoli si conopida crocante:

Am pus apa la fiert iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele pe care le am lasat 10-15 minute, acoperite cu capac, iar atunci cand legumele sunt aproape fierte (este foarte important sa nu fie gatite in exces)  se pun in tigaia cu unt topit peste care adaugam malaiul, turmericul si restul condimentelor si lasam pana se obtine o crusta putin crocanta.

Avocado l-am adaugat inainte de servire.

La final se toarna sucul de la jumatate de lamaie si se serveste. Eu am mai folosit un sos de usturoi care a mers foarte bine, este optional, insa e bine de stiut ca usturoiul este aliatul nostru impotriva racelilor care dau tarcoale o data cu venirea primaverii.

Pentru sos am folosit mojarul in care am pisat  6 catei de usturoi impreuna cu 2-3 lingurite de ulei de masline adaugate treptat, pentru a obtine un fel de crema la care am adaugat o lingurita de mustar si doua linguri de iaurt grecesc.

Sa aveti pofta!

Util:

Sa mai povestim asa putin despre ce beneficii mai are “banalul” broccoli:

  • in primul rand are rol anti-inflamator, inflamatia fiind cauza multor boli cronice, iar prin continutul de flavonoizi lupa in alergii si inflamatii
  • este bogat in substante nutritive precum potasiu, calciu, proteine si vitamina C
  • poate reduce nivelul de zahar din sange
  • intareste sistemul imunitar si are efecte anti-imbatranire
  • are efecte anti cancer
  • ajuta la detoxifierea organismului

Nu exista niciun dubiu ca aceasta leguma ar trebui consumata frecvent pentru a putea fi rasplatiti cu toate beneficiile pe care ni le ofera.

Related Post

PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
SUPĂ DE ROȘII CU LAPTE DE COCOS În ceea ce privește supa de roșii am testat diverse rețete, fie cu roșii coapte, gazpacho, cu mentă, busuioc sau ardei kapia, dar ceea ce am făcut de această dată mi s-a părut a fi mai mult decât o ...