Ciorba de loboda

Daca nici in sezon nu profitam de aceste frunze, nici nu mai au farmec alta data, iar loboda se foloseste mai ales primavara, cand aduce cu ea primele culori vesele in bucatarie.

Loboda este foarte gustoasa si bogata in vitamina C, iar ca bonus pentru ca este simpatica pana la capat, nu necesita cine stie ce tehnica de preparare.

Trebuie sa recunosc ca atunci cand vine primavara, nu pot rezista tentatiei de a cumpara spanac proaspat, loboda, ceapa verde si ridichi. Este sentimentul acela de trezire la viata, exact atunci cand totul incepe sa prinda din nou contur in jurul tau, dupa o perioada de hibernare.

Asa ca in drumul meu prin piata m-am accesorizat cu 5 legaturi de loboda, ceapa verde si patrunjel, carora le-am pus  un singur gand : Ciorba de loboda, simplu, rapid, nutritiv, un adevarat deliciu pentru mari si mici.

Ingrediente pentru ciorba de loboda:

  • 5 legaturi de loboda
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 70 grame orez basmati+ salbatic
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 radacina patrunjel
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1,5 l apa
  • sare

Modalitate de preparare ciorba de loboda:

Spalam bine frunzele de loboda (eu le tin cam 10 minute in apa filtrata sa isi lase toate pesticidele) dupa care le taiam cozile.

In acest timp punem apa la fiert, iar cand da in clocot adaugam cele 70 grame de orez, ceapa verde tocata, radacina de patrunjel si ceapa rosie pe care o vom scoate dupa ce adaugam loboda.

Cand orezul este aproape fiert, adaugam loboda si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care punem 1 din cele doua legaturi de patrunjel, spalat bine si lasat in ciorba timp de 10 minute cat sa isi lase aroma.

La final se adauga sucul de lamaie si cealalta legatura de patrunjel tocata marunt si am obtinut astfel o ciorba de loboda ce poate fi consumata atat calda cat si rece.

Ciorba de loboda este ideala in curele de detoxifiere.

Mie imi place sa dreg la final ciorba de loboda cu doua oua batute bine iar in momentul servirii sa adaug o lingura de iaurt grecesc. 

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 16 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 16 DIN 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATȘtiți că iubesc acest jurnal la nebunie, da?  Nu cred că aș putea renunța la obiceiul de a scrie meniul fiecărei zilei și de a povesti cum a mai trecut câte o min...
PESTO DE AVOCADO ȘI PĂTRUNJEL Pesto de pătrunjel cu avocado!Hai, mai zi ceva, zi că nu scriu eu cele mai seducătoare și sănătoase rețete, mai colorate și mai apetisante.Pesto este cea mai mișto invenție pentru paste făinoase...
CIORBĂ DE DOVLECEI CU FASOLE PĂSTĂI Prima mea interacțiune cu bucătăria a fost pe la 10 ani când am decis că e cazul să fac o ciorbă și să-i aștept pe ai mei părinți cu masa frumos aranjată.Vă spun drept că atunci dădeam pe răzătoar...