Morcovi glazurati cu portocale

Morcovi, ghimbir, portocala, toate intr-o singura farfurie, pentru un pranz delicios sau o cina usoara ca la dieta. Morcovul este leguma nelipsita din orice bucatarie ce isi face simtita prezenta la ciorbe, supe, salate, garnituri dar si deserturi fiind destul de dulce.

Culoarea frumoasa pe care o au este data de beta caroten, prezenta lor in alimentatie fiind foarte, foarte importanta!

Aceasta reteta reuseste sa poarte papilele gustative intr-o calatorie fascinanta, oferindu-le atat gustul dulce de la morcovi si sucul de portocala, insa si un strop de picanterie oferit de chilly si ghimbir.

Ingrediente morcovi picanti:

  • 7 morcovi de marime medie
  • 20 grame unt cu 80% grasime
  • sucul de la o portocala
  • 1 lingurita fulgi chilly
  • sare roz hymalaia, jumatate de lingurita ( cam dupa gust)
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Cum se prepara reteta de morcovi picanti: 

Dressing din unt cu portocalePentru inceput am amestecat intr-un bol uleiul de masline, sarea, fulgii de chilly, usturoiul pisat si  sucul de lamaie, iar cu acest amestec marinam morcovii pentru 2 h.

Pentru preparare, punem in tigaie untul impreuna cu sucul de la 1 portocala si putina pulpa ramasa de la stoarcere.

Dupa ce s-a topit untul, adaugam morcovii impreuna cu marinada, punem capacul, dam focul la mic si lasam nici mai mult nici mai putin de 8 minute.

Dupa aceste 8 minute, morcovii se fragezesc si pot fi serviti impreuna cu o salata de baby spanac, sau ca si garnitura, dar pot fi folositi si pe post de aperitiv.

Cam asa arata farfuria mea cu morcovi picanti cu portocala si ghimbir.

Va doresc pofta buna!

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
PESTO DE AVOCADO ȘI PĂTRUNJEL Pesto de pătrunjel cu avocado!Hai, mai zi ceva, zi că nu scriu eu cele mai seducătoare și sănătoase rețete, mai colorate și mai apetisante.Pesto este cea mai mișto invenție pentru paste făinoase...
JURNAL FĂRĂ ZAHĂR, ZIUA 3 DIN CELE 30 Ziua 3 din cele 30 denumite în continuare fără zahăr adăugat.Parcă a fost mult mai lejeră ziua de azi, poate datorită faptului că am fost mai decisă pe meniu. Mi-am planificat de dimineață ceea ce...
TARTĂ CU FĂINĂ DE SECARĂ, NECTARINE ȘI SEMINȚE DE CHIA! #SUGARFREE CUM S-AR SPUNE Madame Niculicea (adica eu) face pe timp de zi ce visează noaptea sau mă rog ceva de genul. Glumesc, dar nu foarte tare. Înainte de a mă baga la nani pui, obișnuiesc să salivez cu ochii la paprika t...