Morcovi glazurati cu portocale

Morcovi, ghimbir, portocala, toate intr-o singura farfurie, pentru un pranz delicios sau o cina usoara ca la dieta. Morcovul este leguma nelipsita din orice bucatarie ce isi face simtita prezenta la ciorbe, supe, salate, garnituri dar si deserturi fiind destul de dulce.

Culoarea frumoasa pe care o au este data de beta caroten, prezenta lor in alimentatie fiind foarte, foarte importanta!

Aceasta reteta reuseste sa poarte papilele gustative intr-o calatorie fascinanta, oferindu-le atat gustul dulce de la morcovi si sucul de portocala, insa si un strop de picanterie oferit de chilly si ghimbir.

Ingrediente morcovi picanti:

  • 7 morcovi de marime medie
  • 20 grame unt cu 80% grasime
  • sucul de la o portocala
  • 1 lingurita fulgi chilly
  • sare roz hymalaia, jumatate de lingurita ( cam dupa gust)
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Cum se prepara reteta de morcovi picanti: 

Dressing din unt cu portocalePentru inceput am amestecat intr-un bol uleiul de masline, sarea, fulgii de chilly, usturoiul pisat si  sucul de lamaie, iar cu acest amestec marinam morcovii pentru 2 h.

Pentru preparare, punem in tigaie untul impreuna cu sucul de la 1 portocala si putina pulpa ramasa de la stoarcere.

Dupa ce s-a topit untul, adaugam morcovii impreuna cu marinada, punem capacul, dam focul la mic si lasam nici mai mult nici mai putin de 8 minute.

Dupa aceste 8 minute, morcovii se fragezesc si pot fi serviti impreuna cu o salata de baby spanac, sau ca si garnitura, dar pot fi folositi si pe post de aperitiv.

Cam asa arata farfuria mea cu morcovi picanti cu portocala si ghimbir.

Va doresc pofta buna!

Related Post

PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
CARTOF DULCE CU LĂMÂIE ȘI OREGANO Niciodată nu este de ajuns cartof dulce la o masă!Pe lângă faptul că este o încântare indiferent de modul de preparare pe care l-ai alege, cartoful dulce este și o sursă de:Vitamina C B...
ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...