Supa crema de usturoi

Una dintre supele preferate ale familiei este supa de usturoi si asta pentru ca este atat de gustoasa incat nu poti rezista tentatiei. Are la baza un ingredient absolut divin, bun la toate ca sa zic asa, avand multiple calitati, de la gustul unic pana la consumul pe post de medicament.

Ingrediente pentru supa crema de usturoi:

  • 4 capatani usturoi
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 ceapa rosie
  • 5 mini cartofi
  • 1 ardei gras
  • 1 pastarnac
  • 3 morcovi
  • 1 ardei iute
  • 40 grame migdale macinate
  • coriandru
  • 40 grame unt ( nu in varianta de post)

 Modalitatea de preparare supa crema de usturoi:

 Pentru inceput ne ocupam de capatanile de usturoi carora le taiem o parte, ca un mic “capacel” , operatiune ce ne ajuta ca dupa coacere sa le curatam mai bine.

Intr-o tava de cuptor se aseaza usturoiul cu partea taiata in sus, se stropeste cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu si  introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute pana acesta se inmoaie.

Legumele curatate, tocate si spalate bine, se pun la fiert cu 1 l apa, sare si 2 linguri ulei de masline, pana cand morcovul este aproape fiert.

Sfat: Ceapa va fi lasata doar cat sa dea gust, dupa care se indeparteaza,  nefiind mixata impreuna cu celelalte legume.

Se scurg legumele de zeama, iar intr-un bol separat se mixeaza cu blenderul vertical pana obtinem consistenta dorita, iar legumele sunt mixate in totalitate.

Dupa ce usturoiul este gata, se lasa la racit, dupa care printr-o presare usoara coaja va putea fi indepartata.

Atentie: Aveti grija sa nu rumeniti prea tare usturoiul intrucat isi va schimba gustul placut intr-unul amar.

*Am folosit 5 bulbi pentru a fi sigura ca in cazul in care unul va prinde mai multa culoare, am o rezerva de ajutor!

Adaugam usturoiul copt peste legumele mixate, impreuna cu supa de la legume, untul si cateva frunze de coriandru, dupa care mixam din nou pentru a obtine o compozitie omogena.

Migdalele macinate pot inlocui clasicele crutoane prajite :), sunt pur si simplu optionale.

Supa crema de usturoi este o supa usoara, hranitoare si dupa parerea mea un antibiotic natural, fiind un aliat de nadejde pentru intarirea sistemului imunitar.

Va doresc pofta buna!

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau d...
MACROU LA TIGAIE CU FASOLE VERDE De fiecare dată când găsesc macrou proaspăt nu mă pot abține, mi se pare un pește foarte gustos, un pește care îmi amintește de copilărie, de zilele când ne făceam mama pește prăjit tăvălit prin făi...
CARTOFI LA CUPTOR, AURII ȘI AROMAȚI Marele meu noroc a fost că am avut musafiri la masă atunci când am pregătit acești cartofi. Mare noroc! Am o slăbiciune pentru cartofii noi, deși în majoritatea cazurilor i-am gătit cu tot cu coajă ...