Crochete din seminte

Pentru cei ce ma cunosc nu mai este un secret faptul ca sunt un mare fan al semintelor de orice fel, pe care le introduc in diferite retete. Adaug 1-2 linguri de seminte la salate, omlete, smoothie-uri, budinci, sau le consum pur si simplu sub forma unei gustari dintr-un mix de seminte si fulgi de cocos.

Pentru astazi am facut un amestec dragut din seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de in, seminte de susan si miez de nuca, pe care le-am amestecat cu tarate de psyllium si le-am tinut la cuptor pana au devenit usor crocante.

Ingrediente pentru 10-12 panite cu seminte:

  • 60 grame seminte de floarea soarelui
  • 60 grame seminte de dovleac
  • 50 grame miez de nuca
  • 50 grame seminte de susan
  • 2 linguri tarate de psyllium
  • 100 ml apa
  • sare (optional)
  • ulei din seminte de susan

Modalitate de preparare:

E adevarat ca la prima vedere pare complicat, insa cu ajutorul blenderului sau a unei rasnite, treaba este ca si facuta. Se pun in blender semintele de floarea soarelui, dovleac si miezul de nuca si se mixeaza bine.

Semintele de in le-am rasnit separat pentru a fi sigura ca se transforma in faina.

Intr-un bol amestecam semintele macinate impreuna cu faina obtinuta din semintele de in, se adauga semintele de susan, cele 2 linguri tarate de psyllium si apa, pe care le amestecam pana obtinem o textura lipicioasa si usor de modelat.

Din compozitia obtinuta am format cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametru de 8 cm, mici panite pe care le-am asezat in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Panitele se stropesc cu ulei din seminte de susan inainte de a fi introduse in cuptor.

Pentru finalizare se introduce tava in cuptor la 100 grade pentru 2 ore si 30 minute, in mod normal pana se obtine o textura crocanta.

Acesta este produsul final, niste panite din seminte, delicioase si crocante 🙂

 Mix de seminte comasate intr-un disc crocant ce poate fi folosit langa o salata sau ca o simpla gustare. Panite cu seminte de floarea soarelui, dovleac, in, susan, nuca sunt alternativa ideala pentru cei ce doresc sa renunte la paine! 

Related Post

Supa crema de conopida si lapte de cocos Unii ar zice ca poate sunt nebuna, dar eu sunt de parere ca daca combini ingredientele care iti plac, nu are cum sa nu iasa ceva foarte bun. Deci, nu sunt nebuna, sunt indrazneata si dornica sa desc...
Tartar de sfecla rosie Va mai amintiti cum m-am indragostit eu de sfecla rosie? Povesteam ceva la reteta salatei cu sfecla, pere si branza de capra.Pentru ca am avut musafiri, am simtit nevoia sa ma etalez cu un ape...
Gazpacho cu pepene Varianta rece de la supa de rosii, cam asta inseamna gazpacho, rezultatul fiind la egalitate, incredibil de gustoasa, aromata, perfecta pentru aceste zile cumplit de calduroase.Gazpacho ca gaz...
Paine low carb cu masline, faina de migdale si rozmarin Am dezvoltat o pasiune pentru painea low carb si ma simt foarte bine in compania ei. Fie ca consum la micul dejun sau langa o salata, este cea mai buna prietena a mea in momentul de fata.In gene...