Noodles cu fructe de mare

Midii, creveti, caracatica, calamari, cu sau fara paste, in supe, pizza sau salate, sau doar cu un simplu sos picant le-as manca la orice ora.  Pe langa faptul ca sunt delicioase, acestea contin minerale, vitamine si proteine de calitate, aducand la pachet numeroase beneficii.

Daca doriti o cina satioasa, eleganta si rapida, va propun o combinatie din taitei de orez, baby spanac si fructe de mare.

Ingrediente Noodles cu fructe de mare:

  • 300 grame cocktail fructe de mare
  • 300 grame creveti
  • 100 grame taiteti de orez
  • 30 grame unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • fulgi chilly ( dupa preferinta)
  • jumatate de lingurita busuioc
  • 1 lingurita sos soia
  • lamaie (optional)
  • baby spanac sau rucola

Modalitate de preparare Noodles cu fructe de mare:

Am inceput cu crevetii, pe care i-am curatat de mustati, de picioruse si i-am decorticat pana la codita, iar cu ajutorul unui cutit cu varf subtire am crestat crevetii pentru a putea scoate intestinul. Dupa decorticare se spala in mai multe reprize

Intr-o tigaie punem cocktailul de fructe de mare ( baby caracatita, sepie, midii)  peste care adaugam ulei de masline, fulgi de chilly , jumatate de lingurita cu busuioc, sare dupa gust si un varf de cutit cu piper cayenne.

Se gatesc timp de 10 minute, iar zeama pe care o vor lasa va fi indepartata. La final se adauga sosul de soia.

Intr-o alta tigaie, punem untul la incins peste care adaugam crevetii pe care ii lasam 2 minute pana se patrund bine.

Fructe de mare

Pastele de orez se gatesc in general dupa instructiunile descrise pe ambalaj. Eu cumpar niste taitei de orez “Rice Vermicelli” – Vina Acecook , care se adauga in apa fiarta si se lasa asa pentru 10 minute.

In farfurie se aseaza cateva frunze de baby spanac, peste care adaugam pastele de orez si fructele de mare. Se stropeste cu zeama de lamaie dupa preferinta.

Cina este servita 🙂

Va doresc pofta buna!

Related Post

CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT CU AROME GRECEȘTI ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am avut planificată ieșire în oraș! Pentru că încă e vreme de ieșit la terasă, și pentru că o să ne fie dor în curând de statul afară în aer liber, iar temperaturi...
CHIFTELE DE DOVLECEL CU FĂINĂ DE COCOS Cum am ajuns să fac chiftele de dovlecel?Aveam un dovlecel, unul mare, cam la 450 de grame (l-am cântărit). Era atât de frumos, iar eu aveam o poftă fantastică de chiftele vegetale, în special de ...