pizza cu creveti si rosii uscate 2

Este clar, cand spui pizza este un adevarat dezmat, este de departe meniul preferat al copiilor, dar si aroganta celor ce stau departe de carbohidrati. Trebuie sa recunosc ca este foarte gustoasa si imi place sa incerc fel si fel de combinatii, incercand sa scot la final un produs pe care sa nu regret ca l-am savurat.

Pizza facuta in casa este un  preparat la care cu greu rezist tentatiei, in general ma rasfat macar cu o felie. Trebuie sa recunosc ca de fiecare data cand am pregatit o pizza, a fost la insistentele familiei si pentru ca am un ajutor de nadejde cedez repede 🙂

Cu ajutorul acestor doua manute gingase am reusit sa formam o biluta dragalasa pe care am lasat-o sa creasca pentru a obtine un blat crocant asa cum ne place.

Acum sa vedem in ce consta toata distractia.

Ingrediente Pizza cu creveti si rosii deshidratate:

  • 400 grame faina alba
  • 50 grame faina de orez
  • 200 ml apa
  • 7 grame drojdie uscata ( un plic) sau  1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de zahar
  • un praf de sare

Topping:

Pentru o pizza cu creveti am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 250 grame creveti decorticati
  • mozzarella
  • 5 rosii deshidratate
  • 6 felii de parmezan ( feliat cu un curatator pentru a obtine fasii subtiri)
  • 5 linguri sos de rosii
  • un fir de oregano proaspat ( tocat)

Cu aceste ingrediente ne putem juca astfel incat putem obtine pizza cu blat crocant sau o pizza cu blat pufos. Pentru ca in general ne organizam cu meniul din timp, ma pot ocupa de aluat astfel incat sa avem un blat crocant, ce necesita un timp de aproximativ 3 ore.  Insa pentru blatul pufos, in 30 min aluatul este numai bun pentru a fi introdus la cuptor.

Modalitate de preparare Pizza cu creveti si rosii deshidratate:

Drojdia se dizolva in apa calduta, impreuna cu sarea, uleiul de masline si zaharul.

Acest amestec se toarna peste faina, dupa care se framanta aluatul foarte bine, se da forma unei bile si se lasa pentru doua ore intr-un castron tapetat cu faina, pentru 2 ore.

In acest timp aluatul va creste iar dupa cele 2 ore se imparte in numarul de portii dorite, in general din aceasta cantitate impart in 5 bile egale. Se modeleaza si acestea si se mai lasa la crescut acoperite cu un prosop pentru inca 1 ora.

Din cele 5 bile folosesc cat am nevoie, iar restul le congelez in folie alimentara, se pastreaza foarte bine!

In general atunci cand pregatesc pizza, avem si musafiri si ma folosesc de toata compozitia. Cu atat mai mult cu cat gusturile sunt foarte impartite.

Preferata mea este cu fructe de mare si verdeturi, pentru copilasi dragalasi folosim mai multe masline, porumb, ciuperci, legume colorate, iar pentru cei mai gurmanzi ne pregatim cu ceva mai serios, un prosciutto, branzeturi cu mucegai. Pe principiul fiecare spune cu ce vrea iar eu ma conformez!

Astazi am ales o varianta cu creveti, mozzarella si rosii deshidratate peste care am presarat parmezan.

Dupa ce am intins blatul in tava, am turnat sosul de rosii, oregano proaspat, rosiile deshidratate si mozzarella si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 250 de grade  pentru 10 minute.

Dupa cele 10 minute se scoate tava pentru a adauga crevetii.

Se mai lasa la cuptor pentru inca 10 minute.

Inainte de a fi servita se adauga cateva fasii de parmezan si avem o pizza cu creveti super gustoasa!

Se serveste cu pofta si cu un pahar de vin alb 🙂

Pentru tavile clasice de cuptor se foloseste hartia de copt.

Pentru blatul pufos se procedeaza la fel cu aceleasi ingrediente, doar ca din aluat se intinde in tava unsa cu ulei de masline o foaie subtire si se lasa la crescut pentru 30 minute. Dupa aceea se adauga toppingul si se introduce la cuptor.

Related Post

ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau d...
DUMINICA ÎN FAMILIE LA PIZZERIE Alexia este înnebunită după paste și pizza, normal (așa sunt toți copii), de aceea de fiecare dată când ieșim să luam masa în oraș la ea este cel mai greu de comandat. Dacă nu există ciorbă de văcuț...
Pizza în 10 minute cu blat de broccoli Când am făcut prima dată pizza cu blat de conopidă, mă întrebam dacă mai simplu de atât aș putea face. Nu am mai repetat rețeta din ianuarie 2016, deși este mondial de gustoasă, numai că suntem atât...
DOVLECEI UMPLUȚI CU QUINOA Am o slăbiciune pentru dovlecei, poate pentru că îmi amintesc foarte mult de copilărie și de zilele de vară în care o rugam pe mamaia să îmi facă câte o farfurie de dovelcei pane și nimic altceva....