Pulpa de vitel cu salata de Kale

Pulpa de vitel cu salata de Kale:

Daca nu ati incercat varza Kale pana acum, va recomand sa o consumati cat mai des cu putinta, fiind un aliment cu multe beneficii, plina de antioxidanti, bogata in vitamina C si calciu, iar prin continutul ridicat de fier este perfecta in lupta impotriva anemiei.

Sursa importanta de beta caroten, bogata in fibre si vitamine, ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Desi nu este foarte cunoscuta in randul romanilor, se gaseste in comert sau la ferme ecologice. Ca si magazin, va pot recomanda lantul Mega Image, unde o veti gasi cu siguranta.

Dar repet, trebuie sa o incercati, are un gust aparte, diferit de orice alta salata cu care v-ati obisnuit deja.

Ingrediente pulpa de vitel cu salata de Kale:

  • pulpa de vitel, macerata pentru 24 de ore
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • menta
  • cimbru
  • ulei de masline
  • suc de lamaie sau portocala

Pulpa de vitel a fost gatita la cuptor, la 200 de grade pentru aproximativ 2 ore.

Aceasta reteta a fost pregatita pentru masa de Pasti, iar cantitatile folosite au fost destul de mari, insa la 1 kg de pulpa de vitel se adauga cam 1 lingurita din fiecare condiment:

  • busuioc
  • menta
  • cimbru
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • sucul de la jumatate de lamaie sau sucul de la 1 portocala
  • 1 pahar de bere ( optional ) in momentul prepararii

Tava ( sau un vas yena) se introduce la cuptor acoperita cu folie de aluminiu.

Pentru salata de Kale am folosit:

  • 1 legatura de varza kale
  • 1 legatura de ridichi
  • parmezan ( optional)

Salata am asezonat-o doar cu un strop de ulei din seminte de susan, zeama de lamaie si sare.

Am servit astfel o pulpa de vitel cu salata de Kale, absolut divina 🙂

Pofta buna va doresc!

Related Post

CUM SE FAC OUĂLE ÎNĂBUȘITE CU VERDEȚURI? Îmi place să combin ouăle în fel și fel de varinate, fie fierte, poșate, cu sosuri, în salate, cu legume sau omlete, repet, în fel și fel de variante.Iar pe blog se găsesc tot felul de rețete, din...
O CINĂ GATA ÎN 10 MINUTE Această farfurie a apărut după ce am gătit vreo 3 feluri de mâncare (pui la cuptor, legume la cuptor și supă cremă de morcov cu linte) dar am realizat că nimic din ceea ce făcusem nu aveam de gând s...
3 REȚETE DE BUDINCĂ CU SEMINȚE DE CHIA Cu riscul de a mă repeta, trebuie să menționez și în această rețetă faptul că niște semințe extrem de mici, celebrele semințe de chia, conțin:de cinci ori mai mult calciu decat laptele; d...
COTLET DE MIEL CU IERBURI Am scos din cuptor primele mele cotlete de miel, iar pentru a mă asigura că fac ce trebuie, am scos cursul de gătit Martha Stewart, din care mi-am pus ideile cap la cap.Firimituri de pâine, fr...