Rulouri cu zucchini cu branza_2

Imi plac aperitivele pline de arome si cat mai colorate, asa cum sunt si aceste rulouri de zucchini cu branza de capra, ardei kapia si amestec de condimente indiene.

Sunt festive, elegante si au un gust aparte oferit de catre amestecul de garam masala si turmeric, toate aceste condimente oferind beneficii pentru organism.

Zucchini sunt dovlecei de culoare verde inchis ce au un invelis lucios . O mare parte din antioxidanti se afla in coaja acestora de aceea ar fi de preferat sa nu o indepartati.

Sunt o sursa minunata de potasiu, avand un continut mai mare decat bananele.

Un alt beneficiu al acestor dovlecei este ca sunt bogati in complex de B-uri, B1, B6, B2, B3, continand si minerale precum zinc si magneziu, ce ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange, fiind recomandat diabeticilor.

Ingrediente rulouri de Zucchini cu branza:

  • 2 zucchini
  • 1/2 lingurita de turmeric ( mai multe despre cat de bun este turmericul aici)
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de garam masala
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1-2 ardei kapia
  • 50 grame branza de capra/ branza sarata
  • cateva frunze de oregano ( optional)

Garam masala este un amestec de condimente indiene ce contine nucsoara, chimion, coriandru, piper, cuisoare, nucsoara, scortisoara.

In traducere, garam masala inseamna amestec iute. Aviz amatorilor, insa va spun sincer ca nu este atat de iute precum va imaginati.

Garam masala se foloseste la condimentarea mancarurilor pe baza de carne, legume, linte, naut sau orez. Este un condiment util in bucatarie, avand grija sa scoata in evidenta chiar si cele mai banale preparate.

Modalitate de preparare rulouri de Zucchini cu branza:

Pentru inceput se coace ardeiul, care va da o aroma mai intensa preparatului. In 5 minute pe fiecare parte, ar trebui sa fie gata.

Intr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu o lingura de ulei de masline, mai putin sarea si piperul pe care le vom folosi separat.

Dovleceii se spala bine si se taie in fasii nu foarte subtiri, pe care le vom aseza intr-o tava pentru a putea fi gatiti.

Eu am folosit o tava ce am asezat-o direct pe flacara de la plita. Aveti grija insa sa nu se arda.

Cand acestia sunt gata, se scot pe o farfurie pentru a putea fi condimentati. Cu ajutorul unei pensule se ung dovleceii cu amestecul de condimente, pe o singura parte. Se adauga sare si piper.

Ardeiul taiat fasii mici se amesteca cu branza de capra ce a fost maruntita cu ajutorul unei furculite. Optional se poate adauga oregano.

Din acest amestec se pune cu lingurita pe dovlecel dupa care se ruleaza pentru a obtine minunatele rulouri.

La prima vedere par multe operatiuni, insa toate sunt de scurta durata!

Rulourile de zucchini se servesc calde, insotite eventual de o salata verde daca sunt pregatite ca fel principal cum a fost in cazul meu 🙂

Va doresc pofta buna!

Related Post

TU CE BUNĂTĂȚI TE GÂNDEȘTI SĂ PREGĂTEȘTI CU DELICIOASA BRÂNZĂ DE CAPRĂ (LaColline)? Vă mărturisesc că la mai toate petrecerile pe care le-am organizat am avut pregătit platoul cu brânzeturi, care a fost de fiecare dată foarte apreciat. Dar nu vă zic mai multe pentru că acum aștept ...
ÎNȘELĂCIUNEA ZILEI! ”BACON” DIN MORCOV PENTRU GUSTĂRI NEVINOVATE PAM-PAMRonțăiala, slăbiciunea oricui și supărarea abdomenului. Că-i o sămânță de floarea soarelui/dovleac, nuci sau grisine, ronțăiala este esențială după ce apune soarele și mai ales când te uiți...
FRIGĂRUI DE PORC CU OREGANO ȘI LĂMÂIE Frigăruile mi se par a fi cel mai ingenios mod de a prepara ceva aspectuos cu doar câteva bucăți de carne și legume colorate, fără a fi nevoie de meticulozitate și răbdare.Carnea se marinează pent...
CLĂTITE DIN CARTOF DULCE (FĂRĂ FĂINĂ) Ou, cartof dulce copt și un praf de scorțișoară, doar atât ai nevoie pentru un mic dejun/gustare/desert dietetic, fără făină și fără zahăr. O combinație super gustoasă pe care eu am servit-o cu o li...