Tort raw cu avocado 1

Sunt indragostita de dulciurile care nu necesita timp indelungat de preparare, fainoase si kilograme de zahar. Asa ca  pentru a imi satisface pofta de dulciuri m-am orientat catre variantele ce au la baza ingrediente sanatoase cum este cocosul sau avocado.

Cu un timp de preparare foarte prietenos, de 20 minute , am reusit sa obtin o prajitura cremoasa si gustoasa cu o balanta echilibrata intre dulce si acru.

Ingrediente tort raw cu avocado si cocos:

  • 150 grame curmale ( hidratate pe timpul noptii )
  • 70 grame fulgi de cocos
  • 2 avocado  ( mai multe despre avocado aici )
  • 70 grame cocos proaspat  (pulpa de la 1 nuca de cocos)
  • sucul de la 1 lime ( poate chiar mai mult )

Mod de preparare tort raw cu avocado si cocos:

Pentru cocosul proaspat, am folosit un mini tocator cu ajutorul caruia am reusit sa obtin fulgi.

Pentru a sparge nuca de cocos trebuie sa recunosc ca apelez intotdeauna la sotul meu care ma ajuta de fiecare data cand este nevoie. Multumesc 🙂 

Cu ajutorul unui blender vertical ne ocupam mai intai de blat.

Se pun curmalele impreuna cu fulgii de cocos uscati si se mixeaza pana se omogenizeaza, iar blatul este gata 🙂

Am folosit o tava cu pereti detasabili de 26 cm, daca aveti mai mica va recomand sa o folositi pe aceea.

Pentru crema, se pune in acelasi recipient de la blat, avocado impreuna cu pulpa de cocos si sucul de la lime, pe care le mixam pana acestea sunt complet amestecate si avem o textura cremoasa.

Adaugam crema peste blat si introducem tortul in frigider sau congelator. Tinut la congelator va fi mai usor de taiat in bucati.

Va marturisesc ca din aceasta minunatie am pregatit si ” casoleta” de birou a sotului, peste care am mai adaugat cateva migdale si o rondea de ananas.

Am savurat o felie la cafea si incerc sa evit a mai scotoci prin frigider pentru ca risc sa golesc tava 🙂

Va recomand din toata inima, este unul din cele mai bune deserturi raw!

Din inima pentru voi,

Daniela

Astept cu interes sa imi spuneti ce parere aveti!

Related Post

SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ CU CARTOF DULCE ȘI MANGO Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă? Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am fo...
5 ZILE DE VACANȚĂ FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aveam nevoie de câteva zile libere și câteva momente de odihnă, iar 15 august a fost o ocazie minunată să planificăm o scurtă ieșire la munte. Prima întrebare a Domnului B a fost dacă îmi iau lapto...
ZIUA 40 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Bună, numele meu este Daniela Niculi și am trecut deja de ziua 40 fără zahăr adăugat! Jurnalul pe care l-am început în urmă cu 40 de zile este cea mai sinceră variantă a mea și este cea mai mișto ...