Cand vine vorba de cocos am tendinta sa reamintesc cat de mult imi place incat am toate sansele ca in cel mai rau caz sa devin plictisitoare, iar in cel mai bun caz sa va determin sa il tineti in casa sub forma de fruct, ulei, fulgi , faina.
Aceasta paine a adunat cele mai sanatose seminte la un loc, semintele de chia, de in si cocos din belsug.
Macar din curiozitate si tot trebuie sa le amestecati 🙂
Eu folosesc cocosul in multe preparate pentru ca prefer sa caut tot timpul alternative sanatoase la retetele dragi, cum ar fi painea de exemplu, care este un preparat la care rezist cu greu atunci cand isi imprastie mirosul in toata casa. Miroase la fel de bine ca parfumul meu de suflet 🙂
O data in viata trebuie sa existe momentul de sinceritate cand spui cu voce tare ca iti place painea, iti place textura, gustul, indiferent ca este calda sau rece. Pentru ca face parte din categoria alimentelor consumate ocazional, ne-am orientat spre alternative mai sanatoase si asa am dat peste painea low carb cu faina de cocos care este absolut divina!
Aceasta reteta are la baza doar ingrediente sanatoase si este extrem de usor de preparat. Povestea ei incepe intr-o dupa amiaza cand am facut icre din seminte de chia si am zis ca trebuie sa le consum intr-un context sanatos pana la capat, asa ca am cercetat si m-am apucat de treaba.
Ingrediente paine low carb:
- 1/2 ceasca faina de cocos ( cernuta)
- 1/2 ceasca seminte de in macinate
- 5 oua
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita cu sare
- 2 linguri seminte de chia ( ce au fost amestecate cu 4 linguri de apa)
- 50 ml ulei de cocos
- 2 linguri lapte de cocos
Modalitate de preparare paine low carb:
Intr-un bol amestecam faina de cocos, semintele de in macinate, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un alt recipient amestecam ingredientele lichide, mai exact cele 5 oua pe care le batem bine impreuna cu uleiul de cocos, laptele de cocos si semintele de chia.
Cu ajutorul unei spatule adaugam amestecul de ingrediente solide in recipientul cu lichide si amestecam pentru a obtine o compozitie consistenta.
Intr-o tava de chec se pune hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit la 250 grade.
In aproximativ 40 minute painea low carb cu faina de cocos este gata, se poate folosi testul cu scobitoarea.
Acum puteti manca paine low carb fara sa aveti remuscari 🙂
Sa aveti pofta!
Lasă un răspuns