Fritatta cu ciuperci 3

Frittata este un preparat ce are ca ingredient vedeta oul, care este considerat a fi cel mai complet aliment, fiind o sursa importanta de proteina animala.
La noi in familie se consuma foarte des sub forma de omleta sau fiert, combinat in fel si fel de variante, adaugat in salate sau chiar si la painea cu un continut mic de carbohidrati.

Daca nu aveti o sursa de la care sa va aprovizionati cu oua adevarate, va recomand sa alegeti unele ecologice din supermarket.

Aceasta frittata am pregatit-o pentru pachetul de birou al sotului, langa care am pus cateva frunze de salata verde, varianta in care am consumat-o si la micul dejun. Avantajul acestei retete este ca are acelasi gust delicios indiferent daca o mananci calda sau rece.  Se pastreaza foarte bine la frigider!

Frittata este practic omleta italienilor, astfel incat nu poate fi decat o combinatie de ingrediente satioasa si aromata.

Ingrediente Frittata cu ciuperci:

  • 8 oua mari
  • 500 grame ciuperci proaspete
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/4 cana iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 ceasca parmezan ras
  • 1-2 fire rozmarin proaspat

Modalitate de preparare Frittata cu ciuperci:

Se curata ciupercile si se taie solzisori, dupa care se gatesc cu ulei de masline si doua fire de rozmarin pentru o aroma mai intensa. Se tin cam 10 minute.

Ciuperci cu rozmarin

Se da drumul cuptorului la 250 grade, in care  se introduce forma in care urmeaza a fi pregatita frittata. Eu am folosit o forma cu diametrul de 26 cm, insa va recomand vasele yena care sunt perfecte pentru astfel de retete.

Ouale se bat impreuna cu iaurtul, sare, piper si cimbru. Se adauga parmezanul ras, iar daca o pregatiti pentru acasa, va recomand sa adaugati praz sau ceapa verde 🙂

Se scoate vasul din cuptor si se pulverizeaza cu ulei de masline.

Se adauga ciupercile scurse, peste care adaugam ouale si reintroducem vasul la cuptor pentru 30 minute.

Se poate testa cu varful unui cutit inserat, daca acesta iese curat inseamna ca masa este gata, o frittata cu ciuperci pufoasa, foarte gustoasa si aromata.

Se lasa la racit dupa care poate fi portionata dupa bunul plac!

Este absolut delicioasa!

Va doresc pofta buna!

Sfat prietenesc: nu va feriti de oua, mai ales daca le puteti lua din gospodaria parintilor, bunicilor sau a altor rude, iar daca nu aveti o astfel de sursa prin provincie, orientati-va spre alegerea unor oua ecologie. Sunt o sursa extrem de importanta de proteina animala, care nu va afecteaza in niciun fel. Ideea aceea cum ca ouale contin grasimi nesanatoase ce cauzeaza boli de inima este doar un mit. Va invit sa cititi un articol foarte interesant si bine structurat.

Related Post

ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 16 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 16 DIN 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATȘtiți că iubesc acest jurnal la nebunie, da?  Nu cred că aș putea renunța la obiceiul de a scrie meniul fiecărei zilei și de a povesti cum a mai trecut câte o min...
ZIUA 15 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT+UN DESERT NEVINOVAT 15 ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAjunsă la jumătatea drumului realizez că privesc totul cu o lejeritate fantastică. Nu o să fiu ipocrită să spun că este ușor pentru oricine, cu siguranță că își spun cuvâ...
ZIUA 10 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Meniul zilei 10 din cele 30 fără zahăr adăugatNu știu dacă e de natură astrologică sau nu, dar eu nu am dormit nici noaptea trecută, nu a fost chip să mă pot odihni, am stat cu ochii închiși și cu...