salata de valeriana cu quinoa si sos de avocado

Astazi va fac cunostinta cu doua prietene dragi si delicioase, pe numele lor quinoa si valeriana. Au nume deosebite trebuie sa recunoasteti, nu intalnesti in fiecare zi asa prieteni deosebiti. Cu ajutorul lor am obtinut o super salata sanatoasa, nutritiva si gustoasa.

Una din ele este verde, frumos conturata si i se spune valeriana, care este dotata cu vitamina C si bogata in acid folic, fiind o prietena adevarata pentru cei ce au probleme cu somnul, sau oboseala fizica si psihica.

Cealalta mai  mica, marunta si simpatica este quinoa, numita si mama cerealelor, fiind un super aliment cu care va puteti juca in diverse salate, budinci servite in loc de desert, sau mancaruri gatite. Daca va hotarati sa faceti cunostinta cu dumneaei, va recomand sa alegeti un soi ecologic pe care cu siguranta il veti gasi in plafar sau un supermarket la zona produselor BIO.

Se gateste foarte usor, in general sunt scrise pe ambalaj instructiunile de preparare insa va recomand sa folositi la 1 parte de quinoa, doua parti de apa. Se fierbe in aproximativ 20 de minute.

Una din calitatile principale ale acestei gagici, Quinoa, este ca nu contine gluten, se digera foarte usor si este bogata in proteine de calitate. Ce sa vezi, este atat de simpatica incat nu ingrasa, pam pam 🙂

Sa va povestesc acum ce am facut eu astazi ce cele doua si cu alte ingrediente dragi mie.

Ingrediente Salata cu valeriana, quinoa, ciuperci si sos de avocado:

  • salata valeriana
  • quinoa
  • ciuperci
  • avocado
  • iaurt grecesc
  • ulei de masline cu chilly
  • sare
  • ghimbir
  • lamaie
  1. Ciupercile au fost spalate bine, taiate solzisori si trase la tigaie intr-un strop de ulei de masline cu fulgi de chilli. Au la Lidl niste uleiuri foarte interesante, dar cu ulei de masline simplu si putin chilli proaspat merge chiar mai bine.
  2. Quinoa a fost pregatita dupa cum am explicat in prima parte.
  3. Jumatate dintr-un avocado, impreuna cu doua linguri de iaurt grecesc, jumatate de lingurita de ghimbir ras si putina zeama de lamaie, au fost transformate cu ajutorul blenderului intr-un dressing aromat.
  4. Cealalta jumatate de avocado se taie si se pune direct in salata.
  5. Salata de valeriana se spala bine, desi pe unele etichete scrie ca au fost spalate, nu ma multumesc cu sfaturile lor, prefer sa ma asigur ca voi avea parte de o salata sanatoasa din toate punctele de vedere.

Cu toti pasii indepliniti, mai ramane sa punem preparatele in bol si sa avem pofta mare 🙂

Mai intai asezam in bol frunzele de valeriana, ce au fost lasate pe un prosop pentru a elimina apa. Dupa care adaugam quinoa, ciupercile si avocado, iar sosul se adauga dupa preferintele fiecaruia.

Va doresc pofta buna!

Related Post

PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...
ZIUA 40 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Bună, numele meu este Daniela Niculi și am trecut deja de ziua 40 fără zahăr adăugat! Jurnalul pe care l-am început în urmă cu 40 de zile este cea mai sinceră variantă a mea și este cea mai mișto ...