salata de valeriana cu quinoa si sos de avocado

Astazi va fac cunostinta cu doua prietene dragi si delicioase, pe numele lor quinoa si valeriana. Au nume deosebite trebuie sa recunoasteti, nu intalnesti in fiecare zi asa prieteni deosebiti. Cu ajutorul lor am obtinut o super salata sanatoasa, nutritiva si gustoasa.

Una din ele este verde, frumos conturata si i se spune valeriana, care este dotata cu vitamina C si bogata in acid folic, fiind o prietena adevarata pentru cei ce au probleme cu somnul, sau oboseala fizica si psihica.

Cealalta mai  mica, marunta si simpatica este quinoa, numita si mama cerealelor, fiind un super aliment cu care va puteti juca in diverse salate, budinci servite in loc de desert, sau mancaruri gatite. Daca va hotarati sa faceti cunostinta cu dumneaei, va recomand sa alegeti un soi ecologic pe care cu siguranta il veti gasi in plafar sau un supermarket la zona produselor BIO.

Se gateste foarte usor, in general sunt scrise pe ambalaj instructiunile de preparare insa va recomand sa folositi la 1 parte de quinoa, doua parti de apa. Se fierbe in aproximativ 20 de minute.

Una din calitatile principale ale acestei gagici, Quinoa, este ca nu contine gluten, se digera foarte usor si este bogata in proteine de calitate. Ce sa vezi, este atat de simpatica incat nu ingrasa, pam pam 🙂

Sa va povestesc acum ce am facut eu astazi ce cele doua si cu alte ingrediente dragi mie.

Ingrediente Salata cu valeriana, quinoa, ciuperci si sos de avocado:

  • salata valeriana
  • quinoa
  • ciuperci
  • avocado
  • iaurt grecesc
  • ulei de masline cu chilly
  • sare
  • ghimbir
  • lamaie
  1. Ciupercile au fost spalate bine, taiate solzisori si trase la tigaie intr-un strop de ulei de masline cu fulgi de chilli. Au la Lidl niste uleiuri foarte interesante, dar cu ulei de masline simplu si putin chilli proaspat merge chiar mai bine.
  2. Quinoa a fost pregatita dupa cum am explicat in prima parte.
  3. Jumatate dintr-un avocado, impreuna cu doua linguri de iaurt grecesc, jumatate de lingurita de ghimbir ras si putina zeama de lamaie, au fost transformate cu ajutorul blenderului intr-un dressing aromat.
  4. Cealalta jumatate de avocado se taie si se pune direct in salata.
  5. Salata de valeriana se spala bine, desi pe unele etichete scrie ca au fost spalate, nu ma multumesc cu sfaturile lor, prefer sa ma asigur ca voi avea parte de o salata sanatoasa din toate punctele de vedere.

Cu toti pasii indepliniti, mai ramane sa punem preparatele in bol si sa avem pofta mare 🙂

Mai intai asezam in bol frunzele de valeriana, ce au fost lasate pe un prosop pentru a elimina apa. Dupa care adaugam quinoa, ciupercile si avocado, iar sosul se adauga dupa preferintele fiecaruia.

Va doresc pofta buna!

Related Post

ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 19 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Mă întreba omul meu aseară dacă îmi mai văd viața fără acest blog! Dumnezeule, nuuu, păi s-au întâmplat atât de multe lucruri frumoase de când îl am, iar acest jurnal este unul din exemple!Jurnalu...
ZIUA 18 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 18 ȘI O CINĂ ROMANTICĂ  (FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT)Astăzi ca astăzi, nici nu am simțit când a trecut ziua, cumpărături, sală, gimnastica Alexiei, ieșire în doi la restaurant, am avut o zi plină ochi...
ZIUA 9 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + O SUPER REȚETĂ DE TZATZIKI FĂRĂ IAURT 9 din 30 fără zahăr adăugatStau și mă întreb de ce nu am ales 49 de zile, ca la loto, dar mi-e că numai 6 erau norocoase... chiar și așa, cred ca google ar fi indexat belea ziua 6 din 49, nu?Ziu...