cheescake cu lime

De curand am achizitionat niste borcanele simpatice pe care in momentul cand le-am vazut, in imaginatia mea erau deja umplute cu un desert fin si racoritor.

Unul din cele mai rapide deserturi, cu mare succes la musafiri dragi, este un cheescake cu arome exotice, iar daca indraznesti sa ii dai  alta atitudine intr-o varianta mai light este cu siguranta desertul ideal.

Nu toata lumea se impaca cu astfel de deserturi, insa aceasta combinatie va garantez ca va satisface si cei mai pretentiosi invitati la masa. Insa trebuie pregatit cu minim 3 ore inainte de a fi servit, pentru a putea fi tinut atat cat este nevoie la frigider.

Cei ce ma cunosc bine, dar si cei ce imi urmaresc blogul, stiu deja ca nu sunt o mare consumatoare de “zahar” si “fainoase”, astfel ca incerc intotdeauna sa gasesc variante mai sanatoase pentru deserturi. Nu este o regula sa folosesti 1 kg de faina si 1 kg de zahar pentru a te bucura de o prajitura delicioasa.

Haideti sa descoperim simplitatea retetei de astazi.

Ingrediente Cheescake raw cu lime si blat de curmale pentru 4 portii:

  • 250 grame mascarpone
  • sucul de la 1 lime
  • 15 curmale ( hidratate pe timpul noptii)
  • 2 linguri de merisoare ( hidratate)
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 50 grame migdale ( hidratate)

Modalitate de preparare Cheescake raw cu lime si blat de curmale:

Ne ocupam mai intai de primul strat si mixam cu ajutorul unui blender, curmalele, merisoarele si fulgii de cocos.

Am folosit un cocos ecologic, razuit, care are o alta textura fata de fulgii de cocos clasici. Se gasesc la raionul cu produse bio din Auchan.

Daca folositi recipiente separate pentru fiecare invitat, repartizati crema cu ajutorul unei lingurite, am obtinut aproximativ 2 lingurite pentru fiecare portie. Insa daca doriti sa faceti o prajitura din care sa taiati ulterior, se repartizeaza compozitia in forma pe care o veti folosi.

Crema de mascarpone se amesteca cu ajutorul unui tel, peste care se adauga sucul de la 1 lime si se amesteca pana se omogenizeaza. Blatul din curmale este destul de dulce, iar sucul de lime va echilibra perfect balanta pentru a obtine un amestec dulce-acrisor.

Migdalele hidratate, se spala bine si se toaca cu ajutorul unui cutit, dupa care se trag la tigaie pana se obtine o textura crocanta. Acestea se adauga in momentul in care desertul va fi servit.

Se introduce la frigider pentru 3 ore.

Este divin si nu exagerez cu nimic, este cu siguranta un desert pe care il voi repeta de multe ori de acum inainte!

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 20 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Mai mult ca în seara asta nu am vorbit în nicio altă zi despre viața fără zahăr adăugat! Am avut o mică petrecere în familie, pentru a le sărbători pe cele două nepoate, ocazie cu care m-am reîntâln...
ZIUA 19 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Mă întreba omul meu aseară dacă îmi mai văd viața fără acest blog! Dumnezeule, nuuu, păi s-au întâmplat atât de multe lucruri frumoase de când îl am, iar acest jurnal este unul din exemple!Jurnalu...
BOMBOANE RAW CU AVOCADO ȘI FULGI DE COCOS Încă un amestec de culori și arome își face loc în categoria rețetelor raw. Un gustos mix de avocado și fulgi de cocos, învelit într-o ciocolată raw din ulei de cocos și pudră de cacao.Am mai spus...
Tort de ciocolată raw vegan Trebuie să îți placă, așa ceva chiar trebuie să îți placă, fără să iei termenul de raw la puricat, pornind de la definiție, termen cu care cei mai mulți au o problemă, tortul raw este altceva, o com...