sos spanac cu ghimbir

Va invit sa descoperiti un sos de spanac cu ghimbir, foarte sanatos, in care am amestecat ingrediente minunate precum spanac, ghimbir, usturoi verde si iaurt grecesc. Acesta este  acel gen de sos pe care eu il consider a fi sanatos, sosul verde!

Am ajuns la acest minunat sos de spanac cu ghimbir, printr-o emisiune pe Tv Paprika, intr-o dupa amiaza lenesa :), insa doamna care gatea m-a inspirat atat de mult incat nu am rezistat tentatiei si mi-am facut de lucru in bucatarie imediat, cu atat mai mult cu cat aveam pentru cina un muschi de porc la cuptor.

E drept ca in prezentare vorbea doar despre spanac, nasturel, iaurt si ceapa caramelizata, iar la final sosul putea fi servit cu frunze de salata verde, foarte ingenioasa ideea, insa pe mine nu m-a convins cu ceapa caramelizata dar combinarea iaurtului grecesc cu spanac mi s-a parut geniala.

Am facut inventarul in frigider, am scos cam tot ce am gasit verde in acel moment, plus ceva ingrediente care am zis eu ca vor avea impact si am trecut la treaba cu drag si spor.

Ingrediente sos de spanac cu ghimbir:

  • 500 grame baby spanac
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura generoasa de patrunjel
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ( dupa gustul fiecaruia se poate adauga chiar 1 lingurita si jumatate)
  • 1 iaurt grecesc ( 150 grame)
  • sare
  • jumatate de ardei iute

Modalitate de preparare:

Spanacul se spala bine si se opareste timp de 2-3 minute intr-un vas cu apa fierbinte.

Se adauga in blender spanacul oparit, usturoiul verde taiat, cei 2 catei de usturoi, patrunjelul tocat, ghimbirul si ardeiul iute. Ingredientele se mixeaza cu ajutorul blenderului pana se obtine o pasta cremoasa.

Peste acest minunat amestec verde se adauga iaurtul grecesc, sare dupa gust si se amesteca cu ajutorul unei lingurite pana cand iaurtul va fi incorporat.

Am servit sosul de spanac cu ghimbir la friptura, dar s-a pretat foarte bine si la un file de cod la cuptor cu legume asortate gatite la abur.

Sosul a fost pastrat  foarte bine timp de doua zile in frigider intr-un borcan inchis ermetic pentru a-si pastra savoarea.

Oricat mi-as dori sa va explic cat mai amanuntit fiecare senzatie pe care o ofera acest sos, nu voi reusi, trebuie pur si simplu sa il incercati pentru a ma putea intelege.

Imaginati-va textura cremoasa a iaurtului grecesc, cu intensitatea ghimbirului, aroma patrunjelului si mirosul usturoiului verde.

Este o nebunie de arome pe care iti vei dori sa o incerci si data viitoare.

Din punctul meu de vedere acest sos de spanac cu ghimbir si iaurt grecesc este unul din cele mai sanatoase si usoare pe care cu siguranta il voi adauga in multe alte preparate.

Sa aveti spor!

Related Post

ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...
CHIFTELE DE DOVLECEL CU FĂINĂ DE COCOS Cum am ajuns să fac chiftele de dovlecel?Aveam un dovlecel, unul mare, cam la 450 de grame (l-am cântărit). Era atât de frumos, iar eu aveam o poftă fantastică de chiftele vegetale, în special de ...
ZIUA 39 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aș scrie dar nu potBine, am să încep să scriu ziua 39, deși mă uit la laptop de 10 minute și în afară de fotografiile pe care le-am încărcat nu mă pot mobiliza să leg cuvintele. Am avut o zi foar...