sos spanac cu ghimbir

Va invit sa descoperiti un sos de spanac cu ghimbir, foarte sanatos, in care am amestecat ingrediente minunate precum spanac, ghimbir, usturoi verde si iaurt grecesc. Acesta este  acel gen de sos pe care eu il consider a fi sanatos, sosul verde!

Am ajuns la acest minunat sos de spanac cu ghimbir, printr-o emisiune pe Tv Paprika, intr-o dupa amiaza lenesa :), insa doamna care gatea m-a inspirat atat de mult incat nu am rezistat tentatiei si mi-am facut de lucru in bucatarie imediat, cu atat mai mult cu cat aveam pentru cina un muschi de porc la cuptor.

E drept ca in prezentare vorbea doar despre spanac, nasturel, iaurt si ceapa caramelizata, iar la final sosul putea fi servit cu frunze de salata verde, foarte ingenioasa ideea, insa pe mine nu m-a convins cu ceapa caramelizata dar combinarea iaurtului grecesc cu spanac mi s-a parut geniala.

Am facut inventarul in frigider, am scos cam tot ce am gasit verde in acel moment, plus ceva ingrediente care am zis eu ca vor avea impact si am trecut la treaba cu drag si spor.

Ingrediente sos de spanac cu ghimbir:

  • 500 grame baby spanac
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura generoasa de patrunjel
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ( dupa gustul fiecaruia se poate adauga chiar 1 lingurita si jumatate)
  • 1 iaurt grecesc ( 150 grame)
  • sare
  • jumatate de ardei iute

Modalitate de preparare:

Spanacul se spala bine si se opareste timp de 2-3 minute intr-un vas cu apa fierbinte.

Se adauga in blender spanacul oparit, usturoiul verde taiat, cei 2 catei de usturoi, patrunjelul tocat, ghimbirul si ardeiul iute. Ingredientele se mixeaza cu ajutorul blenderului pana se obtine o pasta cremoasa.

Peste acest minunat amestec verde se adauga iaurtul grecesc, sare dupa gust si se amesteca cu ajutorul unei lingurite pana cand iaurtul va fi incorporat.

Am servit sosul de spanac cu ghimbir la friptura, dar s-a pretat foarte bine si la un file de cod la cuptor cu legume asortate gatite la abur.

Sosul a fost pastrat  foarte bine timp de doua zile in frigider intr-un borcan inchis ermetic pentru a-si pastra savoarea.

Oricat mi-as dori sa va explic cat mai amanuntit fiecare senzatie pe care o ofera acest sos, nu voi reusi, trebuie pur si simplu sa il incercati pentru a ma putea intelege.

Imaginati-va textura cremoasa a iaurtului grecesc, cu intensitatea ghimbirului, aroma patrunjelului si mirosul usturoiului verde.

Este o nebunie de arome pe care iti vei dori sa o incerci si data viitoare.

Din punctul meu de vedere acest sos de spanac cu ghimbir si iaurt grecesc este unul din cele mai sanatoase si usoare pe care cu siguranta il voi adauga in multe alte preparate.

Sa aveti spor!

Related Post

ZIUA 16 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 16 DIN 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATȘtiți că iubesc acest jurnal la nebunie, da?  Nu cred că aș putea renunța la obiceiul de a scrie meniul fiecărei zilei și de a povesti cum a mai trecut câte o min...
FRIGĂRUI DE PORC CU OREGANO ȘI LĂMÂIE Frigăruile mi se par a fi cel mai ingenios mod de a prepara ceva aspectuos cu doar câteva bucăți de carne și legume colorate, fără a fi nevoie de meticulozitate și răbdare.Carnea se marinează pent...
FRIGĂRUI DE CREVEȚI CU GARNITURĂ REGALĂ Dacă citești acest blog cu atenție și ești la curent cu postările mele de pe conturile de social media, cu siguranță știi că am o slăbiciune pentru fructele de mare.Creveții sunt o alegere simplă ...
COTLET DE MIEL CU IERBURI Am scos din cuptor primele mele cotlete de miel, iar pentru a mă asigura că fac ce trebuie, am scos cursul de gătit Martha Stewart, din care mi-am pus ideile cap la cap.Firimituri de pâine, fr...