Paine low carb cu masline

Am dezvoltat o pasiune pentru painea low carb si ma simt foarte bine in compania ei. Fie ca consum la micul dejun sau langa o salata, este cea mai buna prietena a mea in momentul de fata.

In general consum 2 felii pe zi si sa fiu sincera nu mananc chiar in fiecare zi. Vreau sa spun ca  Bogdan a avut chimie cu textura dumneaei de la prima vedere si s-au imprietenit foarte bine, insa este atat de satioasa ca nu poti consuma foarte multa. Totul se face cu moderatie 🙂

Astazi am incercat o reteta de paine low carb cu masline, in care am combinat masline kalamata cu masline verzi fara samburi, iar impreuna cu rozmarinul proaspat, am reusit sa scot o nebunie de arome.

Ce imi place cel mai mult la painea asta pe langa faptul ca este gustoasa si sanatoasa avand un continut scazut de carbohidrati,  este ca se face foarte usor si nu ai nevoie de cine stie ce experienta. Trebuie doar sa iti placa!

Ingrediente paine low carb cu masline, faina de migdale si rozmarin:

  • 1 si 1/2  cana faina de migdale
  • 1/4 cana seminte de chia
  • 3 linguri seminte de in macinate
  • 1/2 cana lapte de migdale
  • 3 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana masline ( la alegere)
  • 2 linguri rozmarin proaspat

Modalitate de preparare paine low carb cu masline, faina de migdale si rozmarin:

O reteta de paine low carb am mai prezentat si aici , principiile sunt cam aceleasi, restul tine de preferinte si de dorinta de a incerca cat mai multe variante.

Intr-un bol se amesteca cele 3 linguri de seminte de in, semintele de chia, laptele de migdale si ouale. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa 5 minute sa se odihneasca.

Separat intr-un alt recipient se amesteca faina de migdale, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Se adauga maslinele tocate si rozmarinul maruntit. Se amesteca toata compozitia bine.

Se rastoarna peste amestecul principal si se amesteca pana se omogenizeaza.

Pentru copt se preincalzeste cuptorul la 2oo de grade. Se rastoarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 35 minute.

Daca trece testul cu scobitoarea dupa aceste 35 minute, se lasa sa se raceasca si se trece la atac.

Paine low carb cu masline si rozmarin, fara gluten si fara lactate!

Sa aveti spor!

Paine low carb cu masline

Related Post

3 REȚETE DE BUDINCĂ CU SEMINȚE DE CHIA Cu riscul de a mă repeta, trebuie să menționez și în această rețetă faptul că niște semințe extrem de mici, celebrele semințe de chia, conțin:de cinci ori mai mult calciu decat laptele; d...
PLĂCINTĂ CU CAISE #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT UN DESERT NEVINOVAT FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi m-am trezit cu poftă și dor să gătesc un desert, un desert fără zahăr adăugat, un desert lejer de vară cu ingredientele de sezon de care încă ne putem ...
TARTĂ CU FĂINĂ DE SECARĂ, NECTARINE ȘI SEMINȚE DE CHIA! #SUGARFREE CUM S-AR SPUNE Madame Niculicea (adica eu) face pe timp de zi ce visează noaptea sau mă rog ceva de genul. Glumesc, dar nu foarte tare. Înainte de a mă baga la nani pui, obișnuiesc să salivez cu ochii la paprika t...
BUDINCĂ DE CHIA CU PIURE DE MANGO Budinca din semințe de chia, lapte de cocos și fructe, este pentru mine un mic dejun nutritiv și gustos. Semințele de chia cred că sunt cele mai popolare în prezent, fiind cunoscute ca superalimente...