Supa picanta de cartof dulce (2)

Ador cartoful dulce si cel mai des il folosesc ca garnitura atunci cand gatesc peste, sub forma unui piure sau pur si simplu la cuptor. Gustul dulce al acestui cartof imi potoleste si pofta de desert in acelasi timp cu felul principal.

Pe langa gustul minunat, cartoful dulce are o multime de calitati si proprietati, continand glutatione, esential in intarirea sistemului imunitar.

Cartoful dulce este totodata si o sursa impotrtanta de betacaroten, un puternic antioxidant. De aici si culoarea intensa pe care o are acesta.

Cartoful dulce poate contribui, de asemenea, la sanatatea pielii. Vitamnia A este un antiinflamator natural, fiind de ajutor in eliminarea bacteriilor ce cauzeaza aparitia acneei.

Aceasta reteta a fost inspiratia dintr-o zi creativa in bucatarie, in care am lasat imaginatia sa lucreze pentru mine, m-am lasat condusa spre cele mai intense ingrediente si din punctul meu de vedere am obtinut o supa extrem de indrazneata si apetisanta. Laudele invitatilor au fost bucuria sufletului, ca de obicei 🙂

Ingrediente supa crema picanta de cartof dulce si mascarpone:

  • 1 cartof dulce de marime mai mare
  • 2 morcovi
  • 2 lingurite de ghimbir proaspat
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1 ceapa alba
  • 100 grame unt
  • 3 linguri de mascarpone
  • sare

Modalitate de preparare supa crema picanta de cartof dulce si mascarpone:

Intr-un vas in care urmeaza sa pregatiti supa, se pune 100 grame unt la topit in care se rumeneste ceapa taiata in doua bucati. Se lasa cam 5 minuta pana cand aceasta isi lasa savoarea, apoi se scoate din oala.

Se adauga cartoful taiat cuburi impreuna cu morcovul, peste care se pune 1- 1,5 l apa si se lasa sa fiarba pana cand morcovul este aproape gata.

Se adauga ghimbirul, sarea si  piperul cayenne pentru inca 5 minute.

Intr-un castron se vor extrage legumele pentru a fi pasate cu ajutorul blenderului. Eu folosesc un blender vertical care este indicat in astfel de preparate.

Se mixeaza pana cand se obtine un piure fin. Se adauga apa in care au fiert legumele, cu polonicul pana se ajunge la consistenta dorita. Mie imi place supa crema sa fie foarte cremoasa si nu pun foarte mult lichid.

La final se adauga mascarpone si se mixeaza in continuare pana acesta este incorporat.

Am obtinut astfel o supa picanta de cartof dulce 🙂

Eu am spus ca aceasta supa este precum dragostea, atat de dulce insa la fel de picanta in acelasi timp, te poarta pe meleaguri exotice, te nauceste si te indeamna sa continui lingura cu lingura pentru a te bucura de aroma si textura fina.

Ca si idee de topping, a doua zi am servit-o cu creveti trasi la tigaie!

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau d...
NĂUT CROCANT LA CUPTOR Rontz, rontz, rontz, dacă ar fi să desscriu sunetul reprezentativ pentru această gustare aromată și condimentată, acesta este, rontz, rontz...Este una din cele mai ieftine idei pentru o gustare să...
JURNAL FĂRĂ ZAHĂR, ZIUA 8 din 30 Ziua 8 din 30 fără zahăr adăugatAceastă zi 8 din cele 30 m-a găsit foarte nedormită și lipsită de chef. Din câte am văzut la meteo, a cam plouat în toată țara, adică nu că a plouat și atât, a turn...