IMG_8781

Pentru ca a fost ziua unui amic drag, am mesterit un tortulet cum ma pricep eu sa fac. Am incercat sa il fac in primul rand racoritor, gustos si aromat, iar in al doilea rand m-am gandit sa fie si ceva usor de pregatit.

Asa ca am decis sa pregatesc un cheescake in care am adunat dulceata curmalelor, textura cocosului impreuna cu o crema fina de mascarpone, avocado, lapte de cocos si un jeleu acrisor de coacaz rosu.

Ingrediente pentru blat Cheesecake cu ciocolata, cocos si avocado:

  • 200 grame curmale
  • 100 grame nuca de cocos

Ingrediente pentru crema:

  • 500 grame mascarpone
  • sucul de la 1 lime
  • 200 grame ciocolata neagra
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 100 ml lapte de cocos ( neindulcit)
  • 2 avocado

Ingrediente pentru jeleu:

  • 1 cana coacaz rosu ( se pot folosi si fructe de padure)
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita gelatina

Decor:

  • capsune
  • fulgi de ciocolata alba

Modalitate de preparare blat:

Incepem cu blatul, la care avem nevoie de curmale ce se hidrateaza pe timpul noptii, asa cum am procedat si in reteta de tort raw cu avocado.

Nuca de cocos se curata de coaja si se mixeaza pana se obtin fulgi de cocos.

Curmalele impreuna cu fulgii obtinuti se mixeaza pentru a obtine o textura cremoasa. Pasta obtinuta se intinde uniform intr-o tava cu pereti detasabili cu diametrul de 25 cm.

Pana facem crema, blatul se pastreaza in frigider.

cheescake cu ciocolataModalitate de preparare crema:

Pentru crema se topeste ciocolata pe baie de abur, amestecand continuu.

Crema de mascarpone se amesteca cu laptele de cocos si sucul de lime. Se adauga cei 2 avocado pe care ii mixam in prealabil cu ajutorul unui blender vertical.

Continuam sa amestecam cu telul pentru ca toate ingredientele sa se omogenizeaza.

Se adauga ciocolata topita si cele 2 linguri de pudra de cacao si continuam sa amestecam pana se obtine o crema fina.

Pentru un rezultat cat mai bun, se foloseste copilul din dotare 🙂

Compozitia se adauga peste blatul de curmale, se finiseaza cu o spatula si se lasa la frigider. Din acest moment, consideram ca tortul este gata.

Ii pregatim jeleul acrisor pentru a finaliza frumos acest cheescake cu ciocolata.

Modalitate de preparare jeleu:

Am folosit coacaz rosu congelat, pe care a avut grija mama mea iubita sa mi-l ambaleze frumos pentru a ma bucura intreg sezonul rece de bunatatile verii si de antioxidanti puternici. Puteti folosi orice alte fructe de padure.

Punem apa intr-un vas la incalzit, cand incepe sa clocoteasca adaugam fructele si lasam pe foc 10 minute.

Dupa acest timp, se scot fructele pe care le mixam cu blenderul. Gelatina se dizolva in sucul in care a ramas de la fructe si se adauga peste piureul obtinut.

Se lasa sa se raceasca dupa care se toarna peste cheescake.

Am lasat preparatul toata noaptea la frigider.

Dimineata m-am ocupat de decor, l-am tapat cu cativa fulgi de ciocolata alba si capsune proaspete. Sper ca si la voi a iesit aceeasi nebunie, o textura cremoasa, fina, eleganta, o combinatie dulce acrisoara minunata!

Va doresc spor la treaba si sa va bucurati impreuna cu cei dragi de un desert delicios!