smoothie cu cocos si fructe de padure

Laptele de cocos este o bautura santoasa, folosita in general la prepararea bauturilor si a deserturilor. Insa in bucataria asiatica este baza multor tipuri de mancaruri.

In comert gasim lapte de cocos subtire sau gros. Cel gros il vom gasi la cutie, de preferat este sa  achizitionati un produs certificat ecologic, se gaseste in magazinele de tip plafar dar si in supermarket la raionul cu produse BIO.

Laptele de cocos subtire, il veti gasi la raionul cu produse vegetale, alaturi de lapte de orez/ovaz/soia/migdale/alune de padure. Acesta in general il folosesc la cafea.

Am mai folosit lapte de cocos la prepararea supei din fructe de mare, pe care va recomand cu caldura sa o incercati. Se face foarte usor si are un gust minunat.

Sa revenim sa reteta de astazi, in care am combinat lamaie cu lapte de cocos gros si fructe de padure, pentru un smoothie delicios.

Ingrediente pentru coconut smoothie:

  • 200 ml lapte de cocos
  • sucul de la 2 lamai
  • 3 linguri cu fructe de padure ( congelate am folosit)
  • 2 smochine deshidratate

Modalitate de preparare coconut smoothie:

Laptele de cocos la cutie este ca o pasta, din acest motiv trebuie incalzit pentru a avea o consistenta lichida si gustoasa.

Se mixeaza sucul de la lamai impreuna cu fructele de padure si smochinele deshidratate.

Se adauga laptele de cocos usor incalzit si se mai mixeaza pentru cateva secunde.

Se poate adauga in plus ghimbir si condimentat cu scortisoara.

coconut smoothie

Va prezint un smoothie cu lapte de cocos absolut delicios!

Related Post

SUPĂ DE ROȘII CU LAPTE DE COCOS În ceea ce privește supa de roșii am testat diverse rețete, fie cu roșii coapte, gazpacho, cu mentă, busuioc sau ardei kapia, dar ceea ce am făcut de această dată mi s-a părut a fi mai mult decât o ...
ZIUA 43 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT În fiecare zi pe care am prezentat-o pe blog am avut un echilibru, iar despre acest echilibru este vorba în tot ceea ce facem. Încerc să păstrez acest echilibru atât în ceea ce privește alimentația,...
ZIUA 40 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Bună, numele meu este Daniela Niculi și am trecut deja de ziua 40 fără zahăr adăugat! Jurnalul pe care l-am început în urmă cu 40 de zile este cea mai sinceră variantă a mea și este cea mai mișto ...
3 REȚETE DE BUDINCĂ CU SEMINȚE DE CHIA Cu riscul de a mă repeta, trebuie să menționez și în această rețetă faptul că niște semințe extrem de mici, celebrele semințe de chia, conțin:de cinci ori mai mult calciu decat laptele; d...