IMG_8887

Evident ca trebuia sa apara pe blogul meu o reteta de briose cu cocos 🙂 mai devreme sau mai tarziu, asa ca a aparut, chiar daca nu este chiar reteta aceea pe care mi-as fi dorit sa o scriu ( low carb) insa ma pregatesc sa le fac si intr-o varianta saraca in carbohidrati!

Indiferent cum arata si din ce sunt facute, briosele nu pot fi decat delicioase cu atat mai mult niste briose cu multa nuca de cocos. Am pregatit minunatiile pentru un eveniment cu persoane necunoscute, deci regula nr 1 a fost sa fac ceva ce sigur placea tuturor invitatilor. Cat timp ai la baza putin zahar, putina faina si ceva ingrediente aromate, este obligatoriu sa nu gresesti si neaparat sa primesti complimente dupa servire. Ma rog si daca nu as fi primit, oricum am avut satisfactia primului eveniment cu persoane necunoscute, in fata carora m-am afisat cu ceva aspectuos!

Evenimentul a fost organizat in preajma lansarii filmului Phoenix de Christian Petzold, eveniment in cadrul caruia m-am implicat cu drag si ma bucur ca am putut fi de ajutor fetelor care se ocupa de aceste proiecte: pe pagina lor de fb se pot gasi mai multe informatii  “Jazz, culori, delicatese culinare și persoane minunate. Eveniment organizat în preajma lansării filmului PHOENIX. Mulțumiri speciale: Food for your soul, La Colline și A_Best Business Lounge.

‪#‎phoenix‬‪#‎phoenixfilmul‬ ‪#‎phoenixquotes‬

Acum sa trecem la reteta noastra minunata!

Ingrediente pentru 12 briose cu cocos:

  • 100 grame fulgi de cocos
  • 200 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 250 ml lapte de cocos
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 plic de praf de copt

Ingredinete pentru glazura:

  • 4 linguri ulei de cocos
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri pudra de roscove
  • 50-60 gr fulgi de cocos

Modalitate de preparare briose cu cocos:

Pentru inceput se amesteca faina cu praful de copt.

Se adauga restul de ingrediente uscate: fulgii de cocos si zaharul.

Cu ajutorul unui mixer se amesteca laptele, uleiul si ouale.

Se combina ingredientele solide cu cele lichide pana acestea se omogenizeaza. Se poate folosi o lingura sau un tel.

Din compozitia obtinuta vom turna in forme tapetate cu hartie. Eu prefer sa adaug o cantitate mai mare de compozitie pentru ca astfel briosele vor fi mai voluminoase. Pentru ca au fost pregatite pentru un eveniment, am pus un foarte mare accent pe aspect.

Briosele le introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

In acest timp ne ocupam de glazura care este o ciocolata raw, reteta o gasiti in categoria “ retete raw“.

Se amesteca uleiul de cocos sau de palmier, cu pudra de roscove si cele 4 linguri de apa usor incalzite. Aceasta este toppingul.

Dupa ce briosele au fost scoase din forma, le tavalim prin ciocolata si apoi prin fulgii de cocos.

Bogdan spune ca au fost mai gustoase decat cele cu ciocolata 🙂 , iar eu il cred pe cuvant. Au fost un succes total si la eveniment!

Sa aveti spor pentru a savura briose cu cocos delicioase!

Related Post

ZIUA 20 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Mai mult ca în seara asta nu am vorbit în nicio altă zi despre viața fără zahăr adăugat! Am avut o mică petrecere în familie, pentru a le sărbători pe cele două nepoate, ocazie cu care m-am reîntâln...
ZIUA 19 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Mă întreba omul meu aseară dacă îmi mai văd viața fără acest blog! Dumnezeule, nuuu, păi s-au întâmplat atât de multe lucruri frumoase de când îl am, iar acest jurnal este unul din exemple!Jurnalu...
PLĂCINTĂ CU CAISE #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT UN DESERT NEVINOVAT FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi m-am trezit cu poftă și dor să gătesc un desert, un desert fără zahăr adăugat, un desert lejer de vară cu ingredientele de sezon de care încă ne putem ...
ÎNȘELĂCIUNEA ZILEI! ”BACON” DIN MORCOV PENTRU GUSTĂRI NEVINOVATE PAM-PAMRonțăiala, slăbiciunea oricui și supărarea abdomenului. Că-i o sămânță de floarea soarelui/dovleac, nuci sau grisine, ronțăiala este esențială după ce apune soarele și mai ales când te uiți...