cheesecake cu mango si cocos

La multi ani, Sofia ! Asa trebuia sa inceapa aceasta reteta, pentru ca tortuletul a fost special pregatit pentru un pui mic de finuta, care a implinit 1 anisor. Cum putea fi rasfatata o printesa decat cu un tort elegant, aromat si numai bun pentru a fi testat si de papilele gustative pretentioase ale bebelusului care nu mai e bebelus de acum.

Intotdeauna, dar intotdeauna am emotii cand trebuie sa gatesc ceva special pentru un eveniment unde vor fi si oameni pe care nu ii cunosc, nici ei pe mine sau pur si simplu chiar daca ne stim, nu au avut ocazia sa guste din nebuniile mele.

Asa ca m-am sucit, m-am invartit, m-am stresat, m-am gandit cum sa ma razgandesc dar am decis ca poate acesta va fi cel mai dulce cadou asa ca nu am sa renunt la propunerea de a pregati eu tortul, in plus o nasa trebuie sa fie priceputa si nu mi-as fi dezamagit finuta, iar eu chiar am pretentii de la mine si mi-am spus ca daca cuiva nu ii place cu siguranta nu stie ce-i bun 🙂

Am plecat de la blatul de baza cu curmale si fulgi de cocos, atat aveam in plan in prima zi, pentru ca mi-a luat vreo saptamana sa ma gandesc cum sa il fac. De ce , pentru ca nu am vrut sa caut nicio reteta pe fratele Google! Tortul trebuia sa fie facut de mine si nicio idee care sa ma influenteze nu era binevenita. Dar haideti sa descoperim impreuna pasii pentru aceasta reteta.

Ingrediente Cheesecake cu mango si cocos:

  • 750 g mascarpone
  • 2 mango
  • 400 g curmale
  • 200 g smochine
  • 1 cocos sau 100 grame fulgi de cocos
  • 30 g fulgi de cocos pentru decor
  • 1 avocado
  • 400 ml smantana dulce lichida
  • 50 g zahar cocos
  • 1 lingurita gelatina
  • 3 lime
  • 3 foi gelatina
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 lingurita gelatina

Mod de preparare blat Cheesecake cu mango si cocos :

Pentru acest blat, este foarte important sa aveti curmalele hidratate, eu le las pe timpul noptii in apa la temperatura camerei. Prima oara am folosit acest blat la acest tort si a fost minunat! O alta reteta similara aveti aici.

Curmalele impreuna cu fulgii obtinuti se mixeaza pentru a obtine o textura cremoasa. Pasta obtinuta se intinde uniform intr-o tava cu pereti detasabili cu diametrul de 25 cm. Din nuca de cocos am obtinut 75 grame de fulgi si am completat cu fulgi de cocos pana la 100 grame.

Pentru crema, folosim 1 mango pe care il mixam bine cu blenderul vertical pentru a obtine un piure cremos.Procedam la fel si cu avocado si incorporam ambele fructe in crema de mascarpone.

Amestecam cu mixerul si adaugam zaharul de cocos.

Pentru cel de-al doilea mango, m-am gandit sa il taiem in cuburi pentru a simti textura acestuia mai bine.

In sucul de la 1 lime se dizolva 1 lingurita de gelatina pe care o vom incorpora in crema de mascarpone, impreuna cu zeama. Crema se pune peste blatul de curmale si se lasa la frigider pentru minim 2 ore.

In acest timp ne ocupam de piureul de smochine deshidratate care au fost hidratate precum curmalele, pentru a obtine un piure moale.

Smochinele le mixam cu blenderul vertical si intindem piureul obtinut peste crema de mascarpone dupa ce aceasta s-a intarit. Am folosit un sprit pentru aceasta operatiune.

Pentru ultima parte din distractie, m-am gandit sa fac un echilibru intre atatea ingrediente dulci si am facut o panna cotta cu lime.

Mod de preparare panna cotta :

Se pun cele 3 foi de gelatina la inmuiat in sucul de la cele 2 lime pentru cateva minute.

Smantana se pune la fiert pentru 15 minute, impreuna cu semintele din pastaia de vanilie, avand grija sa amestecati frecvent.

Adaugati si gelatina in cratita cu smantana. Lasati sa se raceasca foarte bine si apoi turnati peste tort.

Se lasa la rece pentru inca 2-3 ore. Eu am pregatit tortul cu o zi inainte asa ca a avut sansa sa isi petreaca o noapte intreaga la frigider si tare bine i-a prins .

I-am oferit un outfit de gala cu fulgi de cocos si tare bine a aratat, de gust nu spun eu nimic, au vorbit farfuriile goale si complimentele, asa ca incercati-l neaparat. Daca pare complicata operatiunea cu smochinele, le puteti scoate din ecuatie, este foarte bun si fara.

La sedinta foto nu prea am avut ocazia sa il folosesc pentru ca a fost in deplasare 🙂

Asa a aratat interiorul albei ca zapada 🙂

La multi ani inca o data !!! Eu, nana, foarte happy sa te vad cu cata pofta l-ai mancat !

Related Post

SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ CU CARTOF DULCE ȘI MANGO Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă? Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am fo...
ZIUA 59 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ouă, avocado, nuci, linte și desert, astea sunt cuvintele cu care pot descrie ziua perfectă #fărăzahăradăugat.Pentru o supă de linte ai nevoie de 30 de minute timp de preparare, omleta nu durează ...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...