lava cake

Este o adevarata nebunie aceasta prajitura, destul de cautata pe la restaurante unde chiar reusesti sa o citesti pe buzele multora atunci cand te afli in oras.

Lava cake este briosa aceea fierbinte, un fel de vulcan pe care in momentul in care l-ai atins cu lingurita, erupe si iti ofera senzatia aceea de fericire suprema, cand te vezi invaluit in ciocolata. Iar pentru a avea avea echilibrul perfect, aceasta prajitura se serveste cu o cupa de inghetata.

Eu trebuie sa recunosc ca imi corup sotul sa o comande la restaurant ca sa iau o lingurita de la el. Pentru mine este mult prea dulce toata combinatia.

Dar, asa cum am mai spus, cel mai mult gatesc pentru familie si incerc sa le fac pe plac, asa ca i-am suprins placut cu aceasta prajiturica pe care am servit-o cu piure de mango si nuci caramelizate!

Din ingredientele folosite am obtinut 6 bucati frumoase.

O nebunie! 🙂

Ingrediente Lava cake cu piure de mango:

  • 4 oua
  • 60 g zahar pudra
  • 30 g faina
  • 170 g ciocolata
  • 110 g unt
  • un praf de sare
  • 20 g unt pentru nuci
  • 100 g nuci
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 3 linguri zahar de cocos
  • 1 mango

Mod de preparare Lava cake cu piure de mango:

Untul ( 80 grame)  impreuna cu ciocolata se topesc pe baie de aburi si se amesteca pana cand se omogenizeaza.

Din cele 4 oua, folositi doua oua intregi, iar de la celelalte doar galbenusurile. Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul.

Se amesteca cele doua compozitii, ciocolata topita impreuna cu ouale mixate, la care se adauga faina cernuta.

Din compozitia obtinuta se toarna in forma de souflle, sau forme de briose din silicon. Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.

Pentru piureul de mango am folosit blenderul vertical. Mango curatat si taiat in bucati le-am blenduit pana am obtinut o crema fina.

Nucile le-am tras la tigaie impreuna cu untul, scortisoara si cele 3 linguri de zahar de cocos ( acesta este singurul care il am in casa, puteti folosi orice alta varianta).

Dupa cele 15 minute, se scot formele din cuptor, le lasati 5 minute sa se odihneasca, apoi se pot servi.

Puneti pe farfurie piure de mango, lava cake si nucile caramelizate! Daca nu e de ajuns, adaugati si o cupa de inghetata de vanilie 🙂

Keep calm and eat lava cake !

Related Post

BUDINCĂ DE CHIA CU PIURE DE MANGO Budinca din semințe de chia, lapte de cocos și fructe, este pentru mine un mic dejun nutritiv și gustos. Semințele de chia cred că sunt cele mai popolare în prezent, fiind cunoscute ca superalimente...
Cheesecake cu mango si cocos La multi ani, Sofia ! Asa trebuia sa inceapa aceasta reteta, pentru ca tortuletul a fost special pregatit pentru un pui mic de finuta, care a implinit 1 anisor. Cum putea fi rasfatata o printesa d...