briose cu spanac si prosciutto

Imi plac aceste briose pentru ca sunt usor de preparat dar mai ales pentru ca pot fi luate la pachet cu o portie de salata verde si sa te poti bucura de un pranz sanatos. Dar la fel de bine, pregatite de seara iti asigura micul dejun pentru a doua zi.

Ce imi place cel mai mult este sa ma joc cu condimentele si sa incerc diverse combinatii, adaugand pudra de turmeric, ierburi de provence, piper cayenne, pudra de usturoi sau fulgi de chilli. Asta depinde de gusturile fiecaruia. Mie imi place sa testez si sa descopar ce aroma se potriveste cel mai bine cu gusturile mele.

Omleta a fost mereu alegerea potrivita pentru micul dejun, iar pentru ca ouale sunt un aliment sanatos, de ce sa ne limitam la o simpla modalitate de a le prepara. 🙂 Briosele nu sunt doar acele prajiturele dulci, pot fi si un fel principal dupa cum urmeaza.

 

Ingrediente briose omleta cu prosciutto si spanac:

  • 8 oua
  • 150 g prosciutto crudo
  • 100 g spanac congelat
  • 100 g branza de capra
  • jumatate lingurita turmeric
  • piper cayenne
  • 2 lingurite ulei cocos

Modalitate de preparare briose omleta cu prosciutto si spanac:

Spanacul l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi l-am scurs foarte bine de excesul de apa.

Prosciutto, pentru ca am avut o bucata intreaga achizitionata din saptamana mediteraneana de la Lidl, l-am taiat in bucati de marime potrivita. Daca folositi prosciutto feliat, il maruntiti.

Branza de capra am dat-o pe razatoarea mare.

Ouale le-am batut bine, pentru ca au meritat-o din plin 🙂 , am adaugat spanacul scurs bine de excesul de apa, prosciutto crudo ( puteti folosi orice tip de bacon) , branza data pe razatoare, uleiul de cocos si condimentele.

Pentru cocere, am folosit o tava pentru briose din silicon, ma inteleg foarte bine cu acest model.

Am umplut fiecare forma cu compozitia obtinuta si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 minute.

Testati cu varful unui cutit iar daca in interior inca este compozitia moale, lasati pentru inca 10 minute.

Briosele omleta cu prosciutto si spanac sunt preferatele noastre.

Related Post

NĂUT CROCANT LA CUPTOR Rontz, rontz, rontz, dacă ar fi să desscriu sunetul reprezentativ pentru această gustare aromată și condimentată, acesta este, rontz, rontz...Este una din cele mai ieftine idei pentru o gustare să...
TU CE BUNĂTĂȚI TE GÂNDEȘTI SĂ PREGĂTEȘTI CU DELICIOASA BRÂNZĂ DE CAPRĂ (LaColline)? Vă mărturisesc că la mai toate petrecerile pe care le-am organizat am avut pregătit platoul cu brânzeturi, care a fost de fiecare dată foarte apreciat. Dar nu vă zic mai multe pentru că acum aștept ...
PLĂCINTĂ CU CAISE #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT UN DESERT NEVINOVAT FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi m-am trezit cu poftă și dor să gătesc un desert, un desert fără zahăr adăugat, un desert lejer de vară cu ingredientele de sezon de care încă ne putem ...
ÎNȘELĂCIUNEA ZILEI! ”BACON” DIN MORCOV PENTRU GUSTĂRI NEVINOVATE PAM-PAMRonțăiala, slăbiciunea oricui și supărarea abdomenului. Că-i o sămânță de floarea soarelui/dovleac, nuci sau grisine, ronțăiala este esențială după ce apune soarele și mai ales când te uiți...