gazpacho pepene rosu

Varianta rece de la supa de rosii, cam asta inseamna gazpacho, rezultatul fiind la egalitate, incredibil de gustoasa, aromata, perfecta pentru aceste zile cumplit de calduroase.

Gazpacho ca gazpacho, se amesteca rosii, ardei gras, castravete, ceapa si usturoi, toate ingredientele bagate la blender, se tine la rece cateva ore si se serveste cu crutoane.

Dar de gazpacho cu pepene rosu ce parere aveti? O nebunie de supa pe care sa fiu sincera am crezut ca o voi pregati doar pentru papilele mele, convinsa fiind ca al meu sot nici nu va dori sa o incerce, dar niciodata sa nu spui niciodata, cum nu ma asteptam supa a fost maxim de apreciata.

Cat suntem in plin sezon nu ne lipseste pepene din casa, mancat ca atare, pus in limonada sau smoothie-uri, el face parte din familie. Faptul ca a facut fata si la masa de pranz, asezonat cu branza si seminte, are nota maxima din partea mea.

Ingrediente pentru Gazpacho cu pepene:

  • 1 kg pepene rosu
  • 2 rosii
  • 3 ardei grasi
  • jumatate de ardei rosu iute
  • 1 castravete mare
  • branza Feta de la Lidl Romania
  • seminte de floarea soarelui/ canepa
  • cateva frunze de busuioc

Modalitate de preparare Gazpacho cu pepene:

Rosiile le-am lasat pentru 1 minut in apa oparita, pentru a fi decojite mai usor, iar pepenele l-am curatat frumos si elegant de toate semintele.

Ardeiul gras si castravetele, le-am taiat in bucati, iar cu ajutorul blenderului le-am pasat aproximativ 1 minut.

Am adaugat jumatate de ardei rosu iute, a fost al naibii de iute ca altfel as fi pus unul intreg, asa ca asta depinde de gusturile voastre :), eu am sperat sa o incant si pe Alexia asa ca m-am abtinut sa folosesc prea mult.

Am adaugat pepenele curatat si am mixat in continuare pana cand am obtinut o consistenta fina.

Am pus toata supa intr-un recipient si am lasat la rece 4 ore.

Cred ca merge foarte bine si cu crutoane, insa eu folosesc destul de rar painea si aleg pentru supele creme sa folosesc seminte, fie ele de in, de canepa, de floarea soarelui sau de dovleac.

Am servit cu branza Feta, pastrata din saptamana Mediteraneeana de la Lidl Romania , o branzica foarte fina si gustoasa pe care sper ca nu ati ratat-o in campaniile oferite de Lidl.

Supa perfecta pentru aceste zile calduroase in care nu ma risc nici cu aerul conditionat sa dau drumul la plita 🙂

Pusa intr-un borcan chic merita sa fie plimbata si la birou pentru masa de pranz.

Declar gazpacho cu pepene rosu reteta lunii!

Related Post

ZIUA 11 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ce înseamnă atenția la etichetă!Astăzi pe la prânz m-am întors acasă și de foame ce îmi era pentru că nu am avut la mine gustarea de la ora 11 (nu faceți așa ceva) era să trec peste eticheta unei ...
JURNAL FĂRĂ ZAHĂR, ZIUA 5 din 30 Ziua 5 din 30 m-a găsit foarte energică în ciuda temperaturilor de aproape 40 de grade. Nu la alea din cuptor mă refer, vorbesc de cele de afară, de la umbră sau unde or fi că e groaznic.Bine că s...
GAZPACHO, SUPA VERII ȘI A CELOR CE NU ȘTIU SĂ GĂTEASCĂ Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintiri...
MINESTRONE CU CHORIZO Deși minestrone este o combinație de legume de sezon și paste făinoase, eu am schimbat pastele cu niște cartofi noi de la piață, dar tot minestrone îi spun. I-am mai pus puțin chorizo, pentru că nu ...