salata avocado si oua

Nici nu stiu cum e mai bine sa ii spun acestei salate, oua cu avocado sau avocado cu oua? 🙂

Pentru ca este pe cat de mica, pe atat de nutritiva si contine doar 3 ingrediente de calitate.

Oul este unul din cele mai hranitoare alimente de pe planeta si  nu o spun eu pentru ca nu imi permit, o spun studiile de specialitate. Iar eu ii cred pe cuvand, adica serios acum, daca nici oul nu mai e bun saracul, ma apuc de mancat tantari, mai ales ca sunt de sezon, desi tot modificati genetic sunt si ei.

Oul, este bogat in vitamina A, B5, B12, B2, Seleniu, vitamina D, vitamina E, vitamina K, in concluzie cam tot alfabetul.

Daca va feriti de oua pentru ca ati crescut cu conceptia ca acesta este vinovat de cresterea colesterolului, va spun drept ca in alta parte din dieta este problema si nu 1,2 sau 3 oua consumate.

Desi el este bogat in colesterol, nu afecteaza in mod negativ valorile din sange, insa ajuta la cresterea colesterolului bun.

Bogat in Omega 3 si proteina de calitate, oul ajuta la mentinerea unui stil de viata sanatos, reducand riscul de acident vascular cerebral.

Pentru un articol mai detaliat privind cantitatea de proteina ce se regaseste intr-un singur ou, va invit sa aruncati o privire aici.

Iar avocado este dragostea mea, se preteaza la fel de bine la o masa de pranz dar si la un desert delicios, asa cum avem budinca de ciocolata cu sentiment 0 de vinovatie.

 Ingrediente salata de oua cu avocado:

  • 3 oua
  • 1 avocado mare
  • 150 g ansoa marinat
  • 2 lingurite seminte de pin

Mod de preparare salata de oua cu avocado:

Greu de preparat aceasta salata, iti trebuie putin timp sa fierbi ouale si sa le cureti, dar merita tot efortul 🙂

Asadar, se fierb ouale, se lasa in apa rece pentru a fi curatate frumos si elegant , apoi se feliaza dupa bunul plac.

Avocado se curata de coaja si se taie in bucati potrivite.

Intr-un castron adaugam cuburile de avocado, ouale feliate, conserva de ansoa marinat, dar puteti folosi orice alta conserva de sardine, la mine  intamplarea a facut sa am aceasta cutie pastrata dintr-o campanie Lidl Romania cu specific grecesc.

Peste oua am presarat un varf de cutit cu sumac, merge foarte bine putina boia dulce sau iute, depinde de gusturile pe care le aveti.

Nu am folosit nici ulei de masline si nici sare pentru ca am folosit un ansoa destul de condimentat.

La final am presarat semintele de pin si am servit cu asa o pofta, pe care sper sa o aveti si voi.

Sa cautati un avocado bine copt, este atat de cremos, ca nu stii ce mananci in combinatia de fata.

Eu am servit ca fel principal la masa de pranz, a fost mai mult decat suficient si satios, insa este o salata care se preteaza foarte bine si ca aperitiv la o masa festiva.

Related Post

ZIUA 56 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, UN MENIU ORIENTAL ȘI O CLASĂ DE BAG BOXING ELECTRIZANTĂ O zi de Duminică în familie, cam asta a fost ziua 56 fără zahăr adăugat! Ziua a început cu obișnuitul mic dejun luat în balcon, două cafele savurate în liniște și planuri noi pentru blog, pe care în...
ZIUA 37 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, LISTĂ DE CUMPĂRĂTURI ȘI O AMINTIRE CULINARĂ DIN GRECIA Când am început să țin această alimentație prin care am verificat permenent eticheta și zahărul ascuns din alimente, nici prin cap nu îmi trecea că interesul din partea cititorilor va fi atât de mar...
NĂUT CROCANT LA CUPTOR Rontz, rontz, rontz, dacă ar fi să desscriu sunetul reprezentativ pentru această gustare aromată și condimentată, acesta este, rontz, rontz...Este una din cele mai ieftine idei pentru o gustare să...
PESTO DE AVOCADO ȘI PĂTRUNJEL Pesto de pătrunjel cu avocado!Hai, mai zi ceva, zi că nu scriu eu cele mai seducătoare și sănătoase rețete, mai colorate și mai apetisante.Pesto este cea mai mișto invenție pentru paste făinoase...