creveti picanti

V-am mai spus cat de mult imi plac fructele de mare, nu-i asa? Am mai spus-o cu siguranta, ca am prostul obicei sa ma repet 🙂

Asa cum  v-am povestit si ca de fructele de mare m-am indragostit prima oara cand am fost in Grecia, pai altfel cum? Doar nu era sa ma indragostesc pe aici pe la noi.  La fel o veti pati si voi, daca inca nu ati trait experienta.

Se facea ca ieseam la cumparaturi, iar dupa ce pun in carucior tot ceea ce aveam nevoie si ceea ce nu am nevoie ( defect feminin ) ajung la raionul cu peste proaspat unde nu strica sa arunci o privire chiar daca ai in plan cu totul altceva la cina.

Nu ai cum sa treci pe langa peste si sa nu cumperi ceva, deci nu ai cum, o hamsie macar!

Asa si eu, iar daca gasesc si un angajat super dornic sa ma ajute sunt mai mult decat fericita, cum s-a intamplat aseara.

Stiti ce inseamna angajat super dragut? Nu, nu este acel tip de angajat la care va ganditi, este o persoana draguta si dornica de a vinde chestii proaspete. Trebuie sa va povestesc inainte de a incepe reteta, experienta de aseara:

Eu: Buna ziua, as dori calamar inele

El: NUU ( va jur, rastit de m-am si speriat), nu acela, altceva …

Eu: Ahaa, ok, dar acesta de aici

El: NUU, nici acela, poate o dorada , ce spuneti?

Eu: Nu, ceva fructe de mare avem ? crevetii acestia prefierti?

El: Da, va dau cat doriti. Sper ca nu v-am suparat, dar vad ca aveti copil si chiar as vrea sa dau ceva bun!

Eu: Multumesc din suflet.

Deci cam cate chestii ”proaspete” dar nu prea ne apucam sa cumparam si sa consideram ca mancam sanatos? In fine, ce mai conteaza. Tot respectul meu pentru cei ce inca mai au suflet si nu iti baga pe gat gogosi expirate.

Sa revenim la ai nostri creveti, nesimtiti de buni.

Ingrediente Tigaie picanta cu creveti:

  • 800 g creveti prefierti
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei iute
  • 30 g ghimbir proaspat
  • 1 avocado
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei masline
  • jumatate lingurita fulgi chilli

Modalitate de preparare Tigaie picanta cu creveti:

Partea cea mai enervanta  este curatarea crevetilor, dar sunt atat de simpatici incat nu ti se mai pare asa un efort suprem sa ii bibilesti. Am mai povestit in doua vorbe in reteta de noodles cu fructe de mare, cum se curata.

Se curata si se spala bine in cateva ape.

Intr-o tigaie se pun doua linguri cu ulei de masline, usturoiul taiat feliute si ghimbirul bastonase. Se lasa sa se caleasca la foc mic pentru 1 minut, apoi se adauga fulgii de chilli si ardeiul iute intreg.

Dupa inca 1 minut, totul tinut la foc mic, se adauga crevetii spalati.

Se ameseca cu grija si se lasa sa se gateasca aproximativ 5 minute.

In acest timp ne ocupam de avocado.

Curatat de coaja si cu samburele scos, se pune intr-un castronel si se paseaza cu furculita, pentru a isi pastra textura.

Se adauga 1 lingurita cu ulei de masline, sare si 1 lingura cu zeama de lamaie.

Dupa 5 minute crevetii ar trebui sa fie gata 🙂

Servim cu guacamole si cu pofta.

Am pus tigaia incinsa pe un fund de lemn alaturi am asezat recipientul cu guacamole, iar cu manutele astea cate doua de fiecare ne-am apucat sa ii mesterim.

Nu va mai spun nimic, astept doar sa imi confirmati cat sunt de buni 🙂

Sstt, la masa nu se vorbeste, am zis !

Si mai mult de atat, se mananca tot din farfurie, ne-am inteles?

Cu pauze de vin alb, rece , cu gheata eventual.

Cum zice al meu sot, Bogdan : ” as face o vacanta sa mananc asa ceva si la micul dejun” :))

Cu placere!

Related Post

ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau d...
ZIUA 21 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O nouă zi din jurnalul fără zahăr adăugat. O nouă aventură printre culori, feluri de mâncare delicioase și alegeri făcute într-o ploioasă zi de Duminică.Zilele acestea ploioase parcă m-au invitat ...
ZIUA 18 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 18 ȘI O CINĂ ROMANTICĂ  (FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT)Astăzi ca astăzi, nici nu am simțit când a trecut ziua, cumpărături, sală, gimnastica Alexiei, ieșire în doi la restaurant, am avut o zi plină ochi...
FILE DE CRAP LA ABURI, CEA MAI SĂNĂTOASĂ TEHNICĂ DE GĂTIRE Gătitul la aburi este cea mai sănătoasă tehnică de gătire și una din cele mai bune metode de preparare a alimentelor.De ce este sănătos gătitul la aburi și cum am ales produsul potrivitÎn primul...