brownie ghimbir

Am facut-o si pe asta, o prajitura cu muulta ciocolata in semn de multumire pentru primele 500 de aprecieri de pe facebook. Deci este o prajitura de sarbatoare si trebuie tratata ca atare 🙂

Trebuie sa mentionez ca in ultima perioada din ce in ce mai multi au apasat butonul de Like al paginii de facebook ”Food for your soul”, iar eu nu pot fi decat foarte fericita si recunoscatoare.

Cum poti sarbatori un astfel de eveniment?

Cu o prajitura adevarata ( asa ii spune Bogdan) in care am folosit toate cele pacatoase dar am incercat sa ii dau si un aer aparte, sa se simta ca a fost gatita de mine, drept dovada ca nu a lipsit aroma ghimbirului.

Asa ca daca doriti sa vedeti zambete pe buzele invitatilor si ale copiilor din dotare va invit la o negresa cum o stie mama, cu un minim de ingrediente si un timp de preparare scazut.

Ingrediente brownie cu ghimbir:

  • 4 oua ( cat mai ecologice )
  • 400 g nutella
  • 35 g fructe goji ( optional )
  • 30 g ghimbir
  • 30 g unt
  • 70 g nuci
  • 250 g faina
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt

Modalitate de preparare brownie cu ghimbir:

In bucatarie este ca in dans, totul se rezuma la pasi.

Pasul 1. Punem fructele goji la inmuiat intr-o cantitate de apa atat cat sa le acopere.

Pasul 2.  Spalam ouale. Eu, recunosc ca folosesc oua din gospodaria familiei, insa va sugerez sa cumparati din zona bio. Va reamintesc ca oul este unul dintre cele mai complete alimente, insa pentru a beneficia cu adevarat de o proteina de calitate, trebuie sa va asigurati ca sursa este una de incredere.

Pasul 3.  Intr-un bol amestecam cele 4 oua cu un tel. Folositi un mixer daca va este mai comod.

Intre aceste operatiuni, va sugerez sa dati drumul cuptorului la 180 de grade, pentru a asigura confortul necesar si temperatura optima, vorbim totusi de un brownie 🙂

Pasul 4. Curatam ghimbirul de coaja și il taiem bastonase, iar miezul de nuca il maruntim cu ajutorul unui blender sau in lipsa acestuia cu un cutit.

Pasul 5.  Intr-o tigaie puneti bucata de unt la topit si adaugati ghimbirul impreuna cu nuca. Lasati la foc mic pentru 3-4 minute.

Continuam dansul, nu ne oprim niciun minut, nu acum cand mai este putin si asamblam toate ingredientele, le turnam in tava si in 25 minute gata desertul!

Pasul 6. Turnam pana la ultima picatura continutul borcanului de Nutella, peste oua si amestecam, amestecam pentru a incorpora ciocolata si pentru a omogeniza compozitia.

Pasul 7. Acum a sosit momentul sa adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecul de ghimbir cu nuci si fructele goji scurse de excesul de apa.

Pasul 8. Amestecam in continuare pana la omogenizare, iar compozitia obtinuta o turnam intr-o tava cu diametrul de 25 cm tapetata cu hartie de copt.

Pasul 9. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 minute.

Pasul 10. O lasam 10 minute sa se odihneasca inainte de a fi taiata.

10 pasi, 8 ingrediente si 25 minute timp de coacere. Nimic mai simplu si mai gustos, iar rezultatul este cel cu care nu veti da gres.

Deci, a fost dezmat pentru fanii de pe facebook, la 700 de like-uri facem ceva mai light 🙂

Va pup, 

Daniela

Related Post

ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...
ZIUA 39 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aș scrie dar nu potBine, am să încep să scriu ziua 39, deși mă uit la laptop de 10 minute și în afară de fotografiile pe care le-am încărcat nu mă pot mobiliza să leg cuvintele. Am avut o zi foar...
O CINĂ GATA ÎN 10 MINUTE Această farfurie a apărut după ce am gătit vreo 3 feluri de mâncare (pui la cuptor, legume la cuptor și supă cremă de morcov cu linte) dar am realizat că nimic din ceea ce făcusem nu aveam de gând s...