Ar fi fost normal sa ii spun salata de rosii, sau salata de vara, dar cel mai bine i se potriveste salata de busuioc pentru ca are atat de mult si este atat de bun incat nu te poti opri din mancat.
Aceasta salata, facuta rapid pentru un pranz alaturi de o prietena draga, este un amestec de rosii, castraveti, conopida, branza de capra, patrunjel si o mana serioasa de busuioc.
Nu intentionam sa o postez pe blog, ea a fost publicata doar pe pagina de facebook, motiv pentru care este pozata cu telefonul, cel mai rapid aparat foto din lume, trebuie sa recunoastem 🙂
Eu am folosit ce am avut, voi insa puteti suplimenta, dar nu uitati ca busuiocul este ingredientul principal!
Am spalat cam doua maini de rosii cherry si 2 rosii de marime medie.
Am mai scotocit prin frigider si am scos 1 castravete destul de marisor. Eu il curat de coaja, acum nu stiu ce sa zic daca sunteti sau nu de acord cu mine, dar ma simt mai in siguranta asa.
Pentru ca aveam o conopida frumoasa, dar si pentru ca o ador, am folosit 5 buchetele generoase.
1 legatura de patrunjel si sa zic cam 30 de grame de busuioc, poate parea mult la inceput, insa este mai mult ca perfect la cantitatea de legumele pe care am folosit-o.
Pentru ca se potriveste de minune, am adaugat si 40 de grame de branza de capra.
Pentru cei ce se intreaba care branza de capra este mai buna din gama variata ce se regaseste pe piata, va sugerez sa incercati produsele de la La colline.
Modalitate de preparare salata cu busuioc:
Rosiile cherry le-am taiat in jumatati, castravetele rondele, iar buchetelele de conopida le-am maruntit.
Adaugam branza de capra maruntita si patrunjelul tocat.
Tocam busuiocul insa nu foarte marunt, este mult mai placut la gust daca se simte exact textura acestuia. Aroma pe care o ofera acestei banale salate in fond, este minunata.
Inainte de a adauga busuiocul, asezonam cu un strop de ulei de masline, sare dupa gust si zeama de lamaie.
Va las sa o savurati 🙂
Lasă un răspuns