smoothie de patrunjel

Suc de patrunjel 1 data, suc de patrunjel de doua ori, suc de patrunjel de trei ori, s-a cantat smoothie pentru la micul dejun.

Sucul de patrunjel sau sucul verde este cumva arma mea impotriva oboselii, licoarea ce o beau cand si cand, in general dupa perioadele de vacanta sau petreceri.

Patrunjelul :

  • are un continut mare de flavonoizi, ceea ce ii ofera statul de inamic al cancerului ,
  • ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar,
  • reduce inflamatia si durerile cauzate de artrita,
  • protejeaza vasele de sange si contribuie la buna functionare a inimii
  • este bogat in clorofila
  • distruge bacteriile rele din corp

Eu obisnuiesc sa adaug in sucul de patrunjel cate 1 lingurita cu pudra din iarba de grau sau spirulina,

Ingrediente smoothie cu patrunjel si smochine: 

  • 2 legaturi de patrunjel
  • 2 lamai
  • 4 smochine
  • 1 banana
  • 20 g ghimbir

Din ingredientele folosite am obtinut 2 pahare de smoothie, asa ca este perfect pentru a fi consumat in 2.

Momentul acela, cand ii servesti jumatatii tale micul dejun la pat si il obligi practic sa zambeasca si sa consume ceea ce tu i-ai pregatit cu atata dragoste:))

Modalitate de preparare smoothie cu patrunjel si smochine:

Pentru suc am folosit un storcator de fructe, unde am adaugat patrunjelul foarte bine spalat si lamaile curatate de coaja.

Sfat: Pentru a va asigura ca spalati bine frunzele de patrunjel si ca eliminati pe cate de mult posibil pesticidele, mentineti legaturile de patrunjel in apa, cat sa le acopere, peste care adaugati jumatate de lingurita cu bicarbonat de sodiu. 

Sucul obtinut, l-am adaugat intr-un recipient pentru blender, peste care am pus restul ingredientelor.

Am procesat la viteza maxima ( butonul turbo este intotdeauna o alegere buna) ,  iar acestea fiind spuse acesta este un smoothie cu patrunjel, smochine si ghimbir.

Atunci cand aveti o cantitate prea mare de smoothie, puteti congela ceea ce va ramane in forme de briose sau forme de inghetata. Le veti putea folosi cu succes intr-o alta zi, sau de ce nu , veti putea savura o inghetata din frunze, asa cum a facut Alexia.

Uneori, de fapt de cele mai multe ori, doar ambalajul conteaza! Nici macar eu, care nu am ratat prea multe frunze pana acum, deci nici macar eu nu am avut curiozitatea de a gusta din inghetata respectiva, desi copilul mi-a spus ca este un deliciu!

Alta reteta cu smochine, la fel de raw si sanatoasa, avem aici, o minunata budinca din seminte de chia cu gust de ciocolata, completata perfect cu textura unica a smochinelor.

Alte sucuri verzi? Avem, avem pentru cine mai doreste o masa din frunze servita la pahar, acest smoothie este la fel de bun.

Astept sa imi impartasiti ce sucuri verzi pregatiti voi!?

Related Post

ZIUA 41 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT În ziua 41 am mâncat pe unde am apucat, cam așa se poate traduce colajul mai sus prezentat. Dimineață am mâncat în vizită un mic dejun cu ouă, fasole păstăi și guacamole, destul cât să îmi acopere o...
ZIUA 32 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Recitind rubrica despre mine, de pe blog, am retrăit aceeași emoția ca la început când am primit textele prietenilor mei.Andreea zicea așa: ”Si pentru ca te stiu ambitioasa te rog sa accepti provo...
ZIUA 16 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 16 DIN 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATȘtiți că iubesc acest jurnal la nebunie, da?  Nu cred că aș putea renunța la obiceiul de a scrie meniul fiecărei zilei și de a povesti cum a mai trecut câte o min...
CIORBĂ DE DOVLECEI CU FASOLE PĂSTĂI Prima mea interacțiune cu bucătăria a fost pe la 10 ani când am decis că e cazul să fac o ciorbă și să-i aștept pe ai mei părinți cu masa frumos aranjată.Vă spun drept că atunci dădeam pe răzătoar...