IMG_1496

Inginerii sunt o categorie aparte, ce te pot scoate din minti pana la finalizarea proiectelor care sunt 100 % de succes, sunt cumva sarea si piperul relatiei/ casniciei.

Duminica dimineata, eu blogger culinar, pregatesc micul dejun, cafeaua si ceaiul verde. Dau drumul la muzica in surdina, ies in balcon pentru a poza mancarea, apoi chem trupa la masa.

Ne aflam cu 4 zile inainte de o plecare la Nisa, ohh da, Coasta de Azur, cafea, vin rosu si fructe de mare am eu in minte, dar el, inginerul nu este in acelasi ”vin”cu mine si incep sa curga intrebarile:

  1. La ce hotel ai spus ca stam? aaa, Riviera , parca , ma uit pe mail… (raspuns tipic pentru zodia gemeni, aerian )
  2. Cu ce mergem de la aeroport spre hotel? Luam un taxi sau autobuz?  pauza
  3. Cate zile ai spus ca stam?  Bingo, o intrebare cu raspuns, finally.
  4. Te-ai uitat pe prognoza? hmm, azi? sau cand?
  5. Ti-ai facut o idee despre locurile unde o sa mancam?  Pe bune? E timp, nu ma stresez…
  6. La ce terminal aterizam ? Fuck, la intrebarea asta chiar nu ma asteptam. 

Momentul acela cand tu ai impresia ca urmatoarea intrebare este: Ce avem la micul dejun? 

Serios acum, plecam intr-o vacanta, nu imi dau doctoratul, eu mi-am facut partea mea, am cerut oferta, am platit biletele, ti-am forwardat mail-ul sa printezi actele si restul e can-can, vedem la fata locului. Mergem sa ne relaxam, sa ne plimbam, sa ne deconectam.

Nu, fratelo, nu e deloc asa la un inginer, la ei nu exista asa ceva, nu se pleaca nicaieri fara plan, fara roaming activat, fara fiecare detaliu de cum aterizezi. Ai toate sansele sa iti rupi picioarele prin aeroport ca mai ai 30 de secunde sa prinzi autobuzul care te duce la terminalul nu stiu care de unde pleaca nu stiu ce alt autobuz care doar ala te lasa fix in fata hotelului.

Cateva din avanatajele pe care le poti avea daca ai un partener de profesie inginer.

Avantajele casniciei cu un inginer:

Avantajul numarul 1:

Inginerii sunt extrem de organizati, ceea ce ii face sa fie speciali prin meticulozitatea cu care isi noteaza fiecare detaliu important, il pozeaza si il stocheaza pe toate cloud-urile. Respecta aceasta ordine in tot ceea ce fac si nu suporta sa fie intrerupti si sa le fie periclitata capacitatea de productivitate.

Avantajul numarul 2:

Activand intr- un domeniu in care nivelul de stres este foarte ridicat, asta le ofera posibilitatea de a avea echilibru emotional in mijlocul relatiei de iubire.

Avantajul numarul 3:

Retin informatia cu usurinta si o stocheaza asa cum spuneam la punctul 1. Fie ca este vorba de un cadou pentru ziua ta sau orice alt detaliu, inginerii au grija sa fie extrem de atenti cu detaliile importante din relatie. Deci, importante! 🙂

Avantajul numarul 4:

Poate unul din cele mai importante, pentru ca tinta lor este ca orice proiect este sa iasa perfect.  Aplica aceeasi strategie si in relatia de iubire, sunt dedicati si nu isi pierd timpul, ceea ce le confera statutul de partener de calitate.

Avantajul numarul 5:

Nu suporta leneveala! Un inginer va avea tot timpul  un plan in minte.

Veti observa ca daca isi petrece prea mult timp pe canapea fara a descarca aplicatii sau organiza foldere in telefon, se va ridica brusc, va decupla TV-ul din suport, va insira niste cabluri prin tot livingul, va muta sistemul audio, apoi va face ordine si te va intreba daca este mai bine ca inainte.

Avantajul numarul 6:

Are o solutie pentru orice problema din casa, rezolvand problemele fara a fi nevoie sa caute specialisti in domeniu.

Avantajul numarul 7:

Recunosc greselile cu usurinta si sunt deschisi in a cauta solutii pentru a obtine rezultate mai bune in relatie.

Avantajul numarul 8:

Sunt creativi, foarte creativi, astfel incat vor gasi tot timpul idei interesante mai ales in preajma copiilor, starnindu-le curiozitatea si implicandu-i in proiecte potrivite varstei.

Acestea fiind spuse, relatia cu un inginer nu poate fi decat una de succes si echilibrata.

Se apropie ora pranzului, iar el, inginerul inca nu a finalizat toate detaliile referitoare la plecare, vorbeste cumva ” singur ” si daca il intrebi ce a spus nu iti va raspunde, pentru ca este mult prea focusat in punerea datelor pe hartie. Isi pune intrebari la care isi gaseste raspunsul singur, nu vorbeste pentru ca ar avea nevoie de ajutor, asa isi face inginerul treaba!

Care autobuz, ce linie de tramvai? ce abonament? cu sau fara abonament? La final va fi probabil o agenda intreaga macelarita si cateva poze organizate frumos intr-un folder. Mai zi ceva! 

Ce facem daca ploua? cum e plaja in caz ca vrem sa mancam pe malul marii? la cat ziceai ca avem avion la intoarcere?

In tot acest timp, un inginer va ofta mult, foarte mult, va parea nervos si vei avea impresia ca iti strica toata ziua, dar o data ce se va elucida va fi complet satisfacut. Respira, iesi la cumparaturi sau fa o ciorba cat timp este ocupat!

Nu se poate bai asa cevaaa! incredibil! Cum naiba?!  Acestea sunt exclamatii ce le vei auzi des in orele de lucru ale inginerului.  

Cel mai probabil vor exista 3 variante de itinerariu din care impreuna vom alege varianta cea mai buna sau se vor combina cumva si va rezulta o forma finala. De un lucru insa sunt sigura, cu un inginer in vacanta nu ai cum sa te pierzi.

Cati aveti un inginer in zona sa imi confirmati cele spuse sau sa adaugati si alte avantaje?

Despre cum a fost in vacanta si ce sa nu ratezi daca ajungi la Nisa avem de povestit in urmatorul articol.

Related Post

Relansare blog! Mi-am tras look nou cu tot cu domeniu nou, de la danielaniculi.com am devenit danielaniculi.ro și toate aceste schimbări frumoase au avut loc datorită lui, celui mai frumos om din viața mea, celui m...
Dramele din viata unui barbat Engineers like to solve problems. If there are no problems handily available, they will create their own problems. Ar putea fi vorba si despre mancare in acest articol, dar momentan luam o pauza si...