Monaco, monte carlo

Pentru ca fara peripetii nu se poate, mai intai va povestesc cum se ajunge la Eze Village din Nice. Simplu ca buna ziua, cu un autobuz 112, notati undeva si tineti minte de la mine, trenul nu opreste decat in Eze beach, ne-am inteles?

Dupa 1 zi in Monaco, cel mai mult mi-am dorit sa ajung in acest orasel faimos, un sat cocotat pe un varf de munte si tare as fi vrut sa povestesc mai multe, dar poate data viitoare.

Intreb, ma interesez, caut detalii despre cum facem sa aruncam si noi o privire, un suvenir, o poza, o maslina, o hamsie, notam tot, gata se ia trenul din gara si in 10 min suntem la destinatie.

Totul calculat pe ceas, era ultima zi, seara aveam avionul de retur, nu era timp de pierdut, trebuia sa vizitam, sa ne intoarcem, sa mancam si sa plecam la aeroport.

Ca niste turisti hotarati am luat biletele de tren cu o zi inainte, am verificat mersul trenurilor, am ajuns la marele fix in gara, nicio intarziere, in 5 minute apare si trenul! Yeee, asta e ziua noastra, vreme buna, tren la timp, mai zi ceva?

Si da-i si razi si te distreaza si ramai blocat sa vezi cum trece trenul de statia Eze si se duce tocmai la Monaco, unde nu bausem o cafea cu o zi inainte.

Deci, eu una nu mai inteleg, la astia aici, toate trenurile duc la Monaco? 

Analizand panoul unde sunt afisate detaliile pe peron, depistam ca unele trenuri opresc in Eze, altele nu, pai de emotie care te-ai mai gandit ca exista posibilitatea sa mergi fie cu personalul fie cu IT, ca acolo pretul e pe bilet, nu pe categorie de tren.

Nu-i nimic, rezolvam la info unde ma duc hotarata sa gasesc calea cea mai rapida de a ajunge la destinatia stabilita.

Aflam ca trenul opreste doar in Eze beach, care nu are treaba cu Eze Village, deci pana aici tot raul spre bine. Iar singura varianta de a ajunge in sat este sa luam autobuzul care vine fie in fata garii in vreo 2 ore, fie undeva langa Casino, asta daca vreti sa mai aruncati o privire in zona.

Pai daca nu bausem noi cafea la Cafe du Paris, acum aveam ocazia, totul pe ceas, da? Ajungem, comandam, savuram, admiram si plecam! Nu e timp, pierdem autobuzul!

Ajunsi in statia de autobuz cu 15 minute inainte, ca aproape ca mi-a stat cafeaua in gat, stam si ne hlizim, si ne pozam, admiram din nou un palmier, o masina, mai cu un ochi dupa autobuz si unul pe ceas sa nu avem probleme.

Intreb un sofer al unui alt autobuz daca pentru Eze Village ne-am asezat unde trebuie, confirma omul, ne relaxam, ne destindem, insa gluma incepe sa nu mai fie asa amuzanta cand totusi trec 20 de minute peste 11:55 .

Din categoria, oricat de organizat ai fi si oricate harti ai plimba dupa tine, la detalii nu te-ai uita! Asa am patit-o noi, cand am descoperit ca la detaliul despre linia 112 este steluta cu precizarea ca duminica nu circula…

Pam pam, eu, a mai cu mot, nu cred sau nu vreau sa cred, exact refuz sa cred ca nimeni din cei pe care i-am intrebat, dar nimeni nu a precizat ca ” pardon, domnisoara/doamna duminica nu circula nimic spre Eze!”

Ia-o p’asta si gestioneaza, te rog!

Vine un alt autobuz unde merg sa cer detalii intr-o englezo-franceza isterica :

Monsieur, excusez-moi, pour Eze ? 

Oui, madam, ici ici! ( omul convins! ) 

Today?? 

Nooo, not today? 

Pai bine mai domnisoara de la informatii si tu draga sofer, pentru cand ma interesam eu de Eze, peste vreo luna asa, sau pentru anul urmator?

Ok, asta a fost ziua noastra, vremea noastra, trenul nostru care ne-a dus din nou la Monaco si uite asa am baut o cafea din greseala si ne-am intors victoriosi cu o informatie pretioasa pentru cei ce intentioneaza o vacanta pe Coasta de Azur.

 Nu lasati Eze pentru duminica 🙂 ! 

De ciuda, ne-am intors in Nice si mi-am bagat picioarele in ea de mare cu tot cu blugi, pai daca faci glume cu mine, e frumos asa, practic m-am plimbat jumatate din timp cu trenul, doar ca sa compensez anii in care nu am mai mirosit trenul romanesc.

Asa ceva nu se face! Tu, sa ma intrebi cum ajungi din Bucuresti la Bran sa-l vezi pe Dracula, nu te-as trimite intai la Iasi sa vezi Universitatea… zic si eu !

Asa am avut parte de cea mai traznita zi pe Coasta de Azur si mi-am promis ca la Eze Village voi merge intr-o alta vacanta, in cursul saptamanii, sa fiu sigura.

Daca planuiti o vacanta in zona, nu ratati Eze, pentru linistea mea, apoi veniti pe blog sa ne povestiti 🙂 

Cu drag, eu, cea din poze, 

Related Post

In Monaco, Monte Carlo pentru 1 zi Ieri in Nice, azi in Monte Carlo, trebuie sa recunosc ca m-as putea obisnui la un moment dat sa ma pierd in aceasta splendoare. Desi vacanta pe Coasta de Azur a fost scurta, ca asa sunt vacantele t...
O zi in Nisa, Coasta de Azur! Coasta de Azur, palmieri, opulenta, vin rosu, ambarcatiuni, lux, despre aceasta excursie numai de bine. Riviera franceza este cu siguranta o destinatie potrivita pentru toate categoriile de varsta ...