COLECTIVNu am fost acolo dar cu toate astea visez in fiecare noapte prin prisma marturiilor ce le-am citit si e firesc sa nu mai ai somnul linistit cand simti ca este doar VINA TA ca ai tacut, ca ai tacut in tot timpul asta in care ai fost o bataie de joc a sistemului!

Este vina noastra ca am permis si am incurajat coruptia in tot acest timp, pentru ca atunci cand a mai tipat cate un cetatean nu a fost luat in seama, pentru ca tot timpul am zis ca de bine de rau ne descurcam…! Si uite in ce chinuri s-au dus atatea suflete ca noi sa ne dam seama ca ASA NU SE MAI POATE!

Pretul a fost mult prea mare si nu trebuie sa ramana asa, din respect pentru cei ce s-au stins in urma tragediei. Ma uit in jurul meu si citesc acceasi tristete in ochi, aceeasi dezamagire si stiu ca ne vom uni, generatie cu generatie, pentru ca exista un motiv in fiecare din noi.

Am tacut de prea multe ori si am gresit, am povestit cu prietenii in loc sa povestesc in gura mare de fiecare data. Mi-am zis tot timpul ca oricum nu voi putea schimba ceva, am gresit asa cum fac multi romani si nu am reusit decat sa intarim convingerea ca ROMANUL TACE SI INGHITE!

AM TACUT, atunci cand:

Mi-am dus fratele la urgente la spitalul ELIAS, in toiul noptii, doar pentru ca nu trecea o febra pe care altii au incercat sa o trateze cu augumentin si am zis ca poate acolo vom gasi o rezolvare… dar stiti ce am gasit? IGNORANTA, NEPASARE, NESIMTIRE. Dupa 30 de minute cu acest tratament, ne-am indreptat catre alt spital, unde a doua zi a fost diagnosticat cu leucemie si trimis catre un alt spital unde a decedat 2 zile mai tarziu.  Asa se trateaza pacientii la spitalele de URGENTA! Am retinut si am invatat minte, dar am tacut pentru ca durerea era prea mare sa mai spun ceva. Stiu, nu l-ar fi salvat dar am trait filmul Moartea Domnului Lazarescu pas cu pas…si nu ai vrea sa simti cat de tare doare!

AM TACUT, atunci cand:

Am fost trimisa sa ma ”repar” in afara tarii pentru ca din pacate in Romania unele interventii sunt facute doar ca sa indeplinesti procedura, ce mai conteaza cum? ce mai conteaza rezultatul?  Atunci am inteles de ce banul face diferenta, atunci am inteles inca o data de ce sistemul medical din Romania te omoara mai repede.

Daca ai sti cum medicii cu suflet te imping de la spate sa fugi si sa te salvezi ! Pentru acesti medici minunati, din respect pentru ei am tacut chiar daca am fost victima unui malpraxis …dar nu a fost o solutie!

Atunci m-am lovit de realitate inca o data si doare tare, extrem de tare si nu e drept si mi-as dori sa vad picior de politician in vizita prin spitale, sa vada cum pacientul vine cu branula la tratament, cu medicamente si multe altele. Cum esti ridicat din pat ( asta daca apuci un pat !) sa faci loc altora. Si nu pot sa mai continui dar nici nu trebuie pentru ca sunt multi care stiu asta si au tacut si ei la fel ca mine!

AM TACUT, atunci cand:

Am mers in Ministerul Educatiei sa echivalez diploma de bacalaureat a nepotului , obtinuta in Irlanda. Am depus dosarul cu toate documentele de la AVIZIER si am primit raspuns negativ pe motiv ca mai este nevoie de un examen promovat cu Higher Level.  Stiti unde scria acest mic DETALIU esential?? Intr-un document din 15.04.2014 ce mi-a fost aratat atunci cand am solicitat audienta. 

Un document atat de important care nu este afisat nicaieri, nici pe site, nici la avizier! Oare de ce, ma intreb? Cum este posibil asa ceva? Si cu toate astea am tacut, de SCARBA sistemului, de aceea am tacut, dar nu o voi mai face!

Am tacut in multe alte situatii, dar tragedia de Vineri noapte a fost picatura care a umplut paharul, a marcat un popor intreg, un popor care nu mai doreste sa taca. 

Stiai ca:

  • la spital pacientul merge cu branula si medicamente, iar tratamentele sunt atat de vechi incat nu fac decat sa te omoare incet dar sigur! 
  • accesul la o scoala buna se face cu spaga?
  • politistii isi repara masinile pe banii lor? Stiai jegule si nu iti pasa! dar vrei coloana oficiala cu orice pret!

Sunt haotica, da, dar am atat de multe lucruri care dor, sistemul ne aduce pe toti in acesta stare lipsita de coerenta.

Este timpul sa fim ascultati, intelesi , apreciati, respectati ! Ma gandesc la viitorul copilului meu cu fiecare cuvant pe care il scriu si imi dau seama ca cea mai frumoasa dovada de iubire va fi o schimbare pentru ea!

Este vorba despre tragedia de la clubul COLECTIV, despre politistul BOGDAN GIGINA, despre mine, despre tine, despre COPILUL TAU ! Despre faptul ca asa nu se mai poate! Cati sa mai murim pentru ca cineva sa inteleaga???

DA, am sa ies in strada, asa cum ar trebui sa faca toti romanii!

Pentru ca am gresit cand am ascuns aceste povesti si nu sunt mandra deloc! Pentru cei ce au murit prea devreme, pentru ca nu vreau sa regret ca am ramas in aceasta tara pe care, CULMEA, o iubesc! 

TU CAND AI TACUT ULTIMA OARA? DE CE? 

Gandeste-te la viitorul copilului tau. Eu chiar nu vreau sa simta ce am simtit si eu!

Vreau doar o schimbare in bine, fara alte victime!!!