IMG_2264

Parcul Mogosoaia sau la Palat cum ne place noua sa spunem pentru ca suna mai boem, este unul din locurile noastre de suflet unde ne retragem de fiecare data pentru o plimbare relaxanta si ferita de aglomeratie.

Fie ca alegem sa stam pe marginea lacului, sa jucam volei, sa coloram pe asfalt, sa ne caram cu role/ trotineta sau alte mijloace de transport, sa stam pe iarba sau sa mancam un mititel, la Palat am putut combina toate aceste activitati intr-un mediu civilizat si linistit, nu departe de zdranganeala capitalei.

Inainte de a intra in detalii, am de facut o mica precizare, pe timp de iarna nu am mai fost pana astazi, iar in momentul in care am pasit in parc am simtit cum esti inconjurat de un basm, o poveste din care nu iti doresti sa mai iesi in ciuda celor 2 grade.

Ce am gasit in Parcul Mogosoaia?

  • Casute impodobite,
  • mii de luminite ce imbraca copacii goi,
  • colinde romanesti si internationale,
  • biciclete in straie de sarbatoare,
  • aroma irezistibila de Kurtos Colac,
  • Ambasada lui Mos Craciun,
  • parc de distractii
  • liniste, relaxare si zambet

Am luat parcul la picior asa cum obisnuim si pe timp de vara, am ajuns pana aproape de Palat, ne-am intors pe o alta alee si am ajuns la micul parc de distractii unde am facut o oprire, cat sa facem o invarteala cu tiribomba, nu si eu 🙂 sa ne intelegem, eu mai slabut cu astfel de activitati, fie ele si pentru 5 ani +.

Urmatoarea statie a fost la Ambasada lui Mos Craciun, casuta din povesti la care fac oprire toti prichindeii, locul unde isi lasa dorintele pentru barbos, unde ii pot spune o poezie sau pur si simplu sa faca o fotografie.

Locul unde elfii sunt cu stampila pregatita sa puna viza in pasaportul ce va fi inmanat la intrarea in Ambasada.

Nu as fi vrut sa plec acasa imediat ce am iesit din casuta si nu am plecat desi frigul incepea sa isi spuna cuvantul, dar un ceai cald si un vin fiert ne-au indemnat sa mai ramanem.

Un loc pe care va invit sa il vizitati impreuna cu cei mici si sa va bucurati in acelasi ritm cu ei.

Sa te plimbi in liniste, sa asculti colindele de suflet, sa te opresti la un ceai cald si in orice parte te-ai uita sa vezi mii de luminite este de vis, iar in sufletul tau sa te simti cu adevarat copil, este un vis implinit.

In incheiere va spun sincer ca imi placea sa merg si la Universitatea in fiecare an si nu am ratat ocazia nici anul acesta, insa din pacate aglomeratia, mizeria si un concert de hip-hop total nepotrivit cu peisajul, ne-au obligat sa ne indreptam atentia catre alte zone din centrul Bucurestiului. Asa ca la ceea ce se doreste a fi Bucharest Christmas Market voi reveni  in timpul saptamanii pentru a evita sa mai plec cu copilul plangand intrucat la singurul loc unde se vindea kurtos colac erau zeci de persoane la coada, zeci!! 

Ce parcuri deosebite ne mai puteti recomanda?