Engineers like to solve problems

Engineers like to solve problems. If there are no problems handily available, they will create their own problems.

Ar putea fi vorba si despre mancare in acest articol, dar momentan luam o pauza si vorbim despre drama, cuvant folosit adesea in expresia ” a face drama/ a facut o drama” si nu, nu este vorba despre o piesa de teatru, este pur si simplu vorba despre cum exagereaza un barbat dintr-un nimic si cum declanseaza el o situatie dramatica fix cand nu esti pregatit.

Si nu stiu altii cum sunt, dar un inginer dubleaza efectul, avand explicatii din cele mai complicate pe care nici macar el nu le intelege, totul este tehnic, orice gen de conflict pe care il vei avea cu el este tehnic.

Nu stiu daca va mai amintiti din articolul Avantajele casniciei cu un inginer, ca acesta tinde sa vorbeasca singur…o bodoganeala ce poate dura zeci de minute.

Dramele din viata unui barbat sunt din cele mai atipice. Cateva situatii:

Caz :

Sa presupunem ca te afli inaintea unui frumos concediu de iarna, pe care il astepti de cel putin 6 luni de zile, bagajele sunt aproape gata, muzica si veselia sunt partenere in acest scenariu, oficial esti in concediu, deci in mod firesc nu ai avea niciun motiv pentru care sa iti dispara zambetul stupid cu care te plimbi prin casa, doar daca nu auzi in mod intempestiv o vaicareala ce vine dinspre canapea, unde sta el, relaxat cu o secunda in urma.

Il privesti cat de discret poti dar iti este frica sa intrebi ce se petrece, iti imaginezi cele mai urate situatii de moment, cum ar fi anularea zborului de exemplu, dar stii cum sa il iei si tehnic vorbind intrebi care sunt motivele pentru aceasta supratensiune??

Raspuns final:

UN PLAYLIST!

Unul disparut, pierdut fara urma!

Da, un playlist, esential in viata unui inginero-dj. Scurt si la obiect, s-a pierdut lista, s-a dus dracului armonia, iar daca cumva aveai vreo sampanie la rece, las-o acolo ca risti sa bagi dopu’ la loc.

Asta este un exemplu clar de situatie dramatica, este momentul oportun sa te duci in club si sa te intorci spre dimineata, cand, trust me, il vei gasi in aceeasi pozitie cu o urma de satisfactie ca aproape a recuperat tot ceea ce a pierdut! Dumnezeule…

Alte exemple:

 • un update la telefon
 • o sincronizare intre un cloud si alt cloud
 • avertizare meteorologica de vreme rea
 • usturime in gat
 • o anumita camasa necalcata
 • 2 fire de par ” omise ” la frizerie
 • ora tarzie ce il prinde inca butonand in loc sa doarma
 • un folder disparut de pe hardul extern conectat la tv
 • burtica “aparuta peste noapte”
 • galeria montata 1 cm mai spre dreapta
 • o parola pierduta

Si lista poate continua, insa nu e panica, toate au o rezolvare, nu-i asa?

Calm, dragilor, cu inima nu e de joaca, ea saraca nu stie pentru cate nimicuri a suferit de-a lungul timpului.

Ma intreb cum ar arata lista cu dramele din viata unei femei :-))

” Oamenii normali cred ca daca un lucru nu este stricat, nu au motiv pentru care sa il repare, un inginer insa considera ca daca un lucru nu este stricat, nu are destule caracteristici ”  Scott Adams  

Related Post

Relansare blog! Mi-am tras look nou cu tot cu domeniu nou, de la danielaniculi.com am devenit danielaniculi.ro și toate aceste schimbări frumoase au avut loc datorită lui, celui mai frumos om din viața mea, celui m...
Avantajele casniciei cu un inginer Inginerii sunt o categorie aparte, ce te pot scoate din minti pana la finalizarea proiectelor care sunt 100 % de succes, sunt cumva sarea si piperul relatiei/ casniciei. Duminica dimineata, eu blog...