salata cu valeriana, grapefruit si avocado

Asa imi place sa mai combin cate un fruct cu o frunza si sa am o farfurie frumos colorata. Uneori nici eu nu stiu daca unele ingrediente se potrivesc cu altele insa stiu ca atunci cand combini ceva ce iti place nu are cum sa iasa ceva rau.

De exemplu:

Cam ce avem noi aici? Este un meniu lejer, aromat, colorat, gustos si sanatos bineinteles, in care am adunat cate putin din fiecare.

Sa fiu sincera pentru aceasta salata am folosit cam ce aveam prin casa, nimic cumparat in mod deosebit, doar ca m-am jucat adaugand pata de culoare, respectiv grapefruit.

Ingrediente pentru salata cu valeriana, grapefruit, ton si avocado:

  • 2 mâini frunze valeriana
  • 1/2 grapefruit
  • 1 avocado
  • 1 lingurita seminte susan negru
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 bucati ton la borcan ( colectia Deluxe – Lidl Romania )
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 oua posate

Asamblare salata cu valeriana, grapefruit, ton si avocado :

Spalam frunzele de salata, apoi le stergem cu proasoape de hartie pentru a elimina surplusul de apa.

Plasam salata in bol ca sa avem o prezentare frumoasa si dichisita, apoi pe rand adaugam restul ingredientelor.

Curatam feliile de grapefruit si le taiem in jumatate.

Avocado, dupa ce a fost curatat de coaja se stropeste cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea, apoi se taie cuburi sau felii subtiri dupa cum place ochiului mai mult.

Tonul se scurge de excesul de ulei, apoi se rupe in bucati mici.

Tonul din colectia Deluxe este irezistibil, va recomand sa nu ratati promotiile de la Lidl Romania cand vine vorba de acest ton.

Ingredientele folosite sunt pentru o salata, astfel ca doua bucati sunt suficiente.

Adaugam toate ingredientele peste salata, stropim cu zeama de lamaie si un praf de sare dupa gust, adaugam semintele de susan negru  si la final ouale.

Cand salata este gata pentru a fi servita, nu mai ramane decat sa o stropim cu 1 lingura de ulei de masline sau de avocado, sau deloc.

Pentru ca imi place sa folosesc ou in salata si mai ales cand vine vorba de salata cu ton, nu am ratat nici aceasta ocazie si mi-am facut de cap cu doua oua posate. Accesati acest link pentru a afla cateva cuvinte despre cum se fierb corect ouale astfel incat sa obtineti consistenta dorita.

Am facut oua posate mai frumoase, trebuie sa recunosc, dar pentru ca am tinut musai sa le am si in aceasta salata le-am lasat la pozat desi nu meritau.

Related Post

Quinoa cu cruditati Din categoria salatelor de pranz ce pot fi cosumate imediat dupa preparare, sau pregatite cu o zi inainte pentru a fi luate la pachet, va propun un amestec de quinoa cu conopida, morcov, ardei gras,...
Salata cu valeriana, quinoa, ciuperci si sos de avocado Astazi va fac cunostinta cu doua prietene dragi si delicioase, pe numele lor quinoa si valeriana. Au nume deosebite trebuie sa recunoasteti, nu intalnesti in fiecare zi asa prieteni deosebiti. Cu aj...