coconut bread

Nu am mai facut de ceva timp o painica low carb si simteam nevoia sa mananc preparate delicioase si fara sa am acel renumit sentiment de vinovatie.

Da, da, mai scap la paine, mai ales aia proaspata, imediat scoasa din masina, ah… da, e gustoasa, recunosc, dar la fel de gustoasa este si aceasta cu faina de cocos.

Codul portocaliu de ninsoare si viscol, au picat la fix pentru o zi de duminica cu chef de bucatareala. Asa ca mi-am scos ingredientele pe masa si m-am apucat de treaba.

Oua aveam, faina de cocos la fel, untul nu lipseste din frigidder si nici praful de copt din dulap, asa ca tot ce lipsea era un cuptor preincalzit si o forma de chec.

Ingrediente paine low carb cu faina de cocos:

  • 6 oua ( organice )
  • 56 g unt
  • 1 linguriță Xylitol sau alt indulcitor natural
  • 84 g faina de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de cocos ( optional )

Modalitate de preparare paine low carb cu faina de cocos:

Preincalziti cuptorul la 200 de grade.

Ungeti cu unt o tava de chec, eu am folosit niste forme de unica folosinta, din carton cu dimensiunea de 21 X 9 cm. Multumesc Anita, pentru aceste minunate forme, sa mai faci asa cadouri, data viitoare si cu ceva low carb in ele 🙂

Intr-un recipient incepem sa combinam ouale, impreuna cu indulcitorul si untul topit. Bateti cu un mixer sau cu un tel pentru aproximativ 1 minut.

Separat, cerneti faina de cocos combinata cu praful de copt si sarea.

Încorporati faina cernuta peste amestecul de oua, amestecand pentru a omogeniza.

Varsati compozitia in forma pregatita in prealabil. Eu am uns pe deasupra cu ulei de cocos, insa cred ca acesta a fost motivul pentru care s-a rumenit destul de repede in partea de sus, asa ca va recomand sa renuntati la pictura cu ulei, insa puteti adauga uleiul in compozitie.

Introduceti recipientul in cuptor si coaceti pentru un interval de 35-40 de minute.

Lasati painea in forma sa se raceasca, cam 10 minute, apoi scoateti-o si lasati-o inca 30 de minute inainte de a fi taiata si servita.

In rest, tot ce conteaza este sa va placa, iar eu va spun cu siguranta ca o veti gati si a doua oara, a treia…

Intr-un final, avem o paine delicioasa cu continut scazut de carbohidrati dar cu aroma de cocos si un gust ca de desert, practic am iesit in avantaj cu aceasta reteta.

Hai ca a fost buna,

Va pup cu drag,

D

Related Post

PLĂCINTĂ CU CAISE #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT UN DESERT NEVINOVAT FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi m-am trezit cu poftă și dor să gătesc un desert, un desert fără zahăr adăugat, un desert lejer de vară cu ingredientele de sezon de care încă ne putem ...
ÎNȘELĂCIUNEA ZILEI! ”BACON” DIN MORCOV PENTRU GUSTĂRI NEVINOVATE PAM-PAMRonțăiala, slăbiciunea oricui și supărarea abdomenului. Că-i o sămânță de floarea soarelui/dovleac, nuci sau grisine, ronțăiala este esențială după ce apune soarele și mai ales când te uiți...
ZIUA 14, O NOUĂ ZI FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, UN NOU MENIU ZIUA 14 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAceastă minunată zi de Duminică, acasă la mama, mi-a pus în meniu câteva amintiri culinare din copilărie. Nu am savurat pandișpanul cu vișine dacă asta vă așteptați să sp...
MIC DEJUN CU CARTOF DULCE ȘI OU ÎNĂBUȘIT Acum trebuie să recunoaștem că de fiecare dată când vezi acest gălbenuș moale, te gândești la o bucată de pâine cu care să ștergi farfuria, așa-i? Altfel cum?Altfel cam așa cum am făcut eu astăzi....