bomboane raw cu cocos

Mama mea, are o lista cu cateva prajituri pe care le face la majoritatea evenimentelor. Ii ies si foarte bune ce-i drept, dupa atatia ani de experienta nici nu ma mir.

A experimentat si alte categorii mai nonconformiste, ceea ce imi place, imi dau seama ca din punctul asta de vedere seman mult cu ea, adica ne-a incantat cu niste prajituri cu dovlecel si crema de mascarpone, sau negresa cu sfecla rosie. A inceput chiar sa faca gemuri fara zahar, asa ca reuseste sa ma surprinda de fiecare data!

Dar, pentru ca trebuie sa existe si un dar, are cateva retete de prajituri la care nu cred ca va renunta vreodata, de exemplu, ” bilute cu cocos si alune” , care inseamna o compozitie din biscuiti cu un sirop facut de ea, formate bile si in interior cu alune sau visine din visinata 😀 .

Sunt printre cele mai apreciate la evenimente si iti dai seama dupa cate de repede se goleste platoul, asa ca am decis sa le fac si eu, la mine acasa, la mine in bucatarie, cu ale mele ingrediente, inlocuind siropul cu ulei de cocos, iar biscuitii cu fulgi de cocos, m-am gandit ca nu are ce sa iasa nasol.

Asa au rezultat niste bulgarasi de zapada, fara faina, fara zahar, intelegi voi, bulgarasi raw cu multa aroma de cocos.

Ingrediente bomboane raw cu nuca de cocos:

  • 100 g fulgi de cocos maruntiti
  • 2 lingurite ulei de cocos ( topit )
  • 2 linguri lapte de cocos ( neindulcit )
  • 3 linguri sirop de artar
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita pulbere scortisoara
  • un varf cutit sare

Din aceste ingrediente vor iesi undeva la 10-12 bomboane.

Modalitate de preparare bomboane raw cu nuca de cocos:

Plasati 60 g fulgi de cocos intr-un blender, peste care se adauga uleiul de cocos topit in prealabil.

Pulsati ingredientele la viteza mare, avand grija sa curatati din cand in cand peretii vasului. Continuati sa procesati pana cand fulgii de cocos vor avea textura unei paste.

Adaugati siropul de artar, laptele de cocos, extractul de vanilie, scortisoara si sarea. Reluati procesul de maruntire pentru a combina bine toate ingredientele.

Adaugati 30 de grame de fulgi de cocos + 2 linguri si pulsati scurt doar pentru a le combina cu restul compozitiei.

Bun, deci ati inteles, in mare parte, pulsam la blender, mai adaugam ingrediente, le mai combinam, mai curatam peretii vasului sa nu ramana nuca de cocos imprastiata si cam asta a fost tot.

Transferam compozitia intr-un bol si ne apucam de modelat bilute, pe care le rostogolim prin restul cantitatii de cocos.

Partea cea mai frumoasa la deserturile raw, este ca dupa ce ai terminat de preparat, le lasi la odihna in frigider ( si nu intr-un cuptor preincalzit ), pentru cel putin 1 ora.

Pot fi pastrate la rece pentru 5 zile.

Dupa odihna din frigider, veti avea o gustare super sanatoasa si satioasa, o singura bombonica dapa masa sau la o cafea este de ajuns pentru un dulce din cele mai aromate ingrediente.

Au fost bune?

Va zic eu ca trebuie sa fie bune, la mine le-au savurat pana si carcotasii!

Keep calm and eat coconut,

Related Post

ZIUA 20 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Mai mult ca în seara asta nu am vorbit în nicio altă zi despre viața fără zahăr adăugat! Am avut o mică petrecere în familie, pentru a le sărbători pe cele două nepoate, ocazie cu care m-am reîntâln...
ZIUA 19 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Mă întreba omul meu aseară dacă îmi mai văd viața fără acest blog! Dumnezeule, nuuu, păi s-au întâmplat atât de multe lucruri frumoase de când îl am, iar acest jurnal este unul din exemple!Jurnalu...
BOMBOANE RAW CU AVOCADO ȘI FULGI DE COCOS Încă un amestec de culori și arome își face loc în categoria rețetelor raw. Un gustos mix de avocado și fulgi de cocos, învelit într-o ciocolată raw din ulei de cocos și pudră de cacao.Am mai spus...
Tort de ciocolată raw vegan Trebuie să îți placă, așa ceva chiar trebuie să îți placă, fără să iei termenul de raw la puricat, pornind de la definiție, termen cu care cei mai mulți au o problemă, tortul raw este altceva, o com...