bomboane raw cu cocos

Mama mea are o lista cu cateva prajituri pe care le face la majoritatea evenimentelor. Ii ies si foarte bune ce-i drept, dupa atatia ani de experienta nici nu ma mir.

A experimentat si alte categorii mai nonconformiste, ceea ce imi place, imi dau seama ca din punctul asta de vedere seman mult cu ea, adica ne-a incantat cu niste prajituri cu dovlecel si crema de mascarpone, sau negresa cu sfecla rosie. A inceput chiar sa faca gemuri fara zahar, asa ca reuseste sa ma surprinda de fiecare data!

Dar, pentru ca trebuie sa existe si un dar, are cateva retete de prajituri la care nu cred ca va renunta vreodata, de exemplu, ” bilute cu cocos si alune” , care inseamna o compozitie din biscuiti cu un sirop facut de ea, formate bile si in interior cu alune sau visine din visinata 😀 .

Sunt printre cele mai apreciate la evenimente si iti dai seama dupa cate de repede se goleste platoul, asa ca am decis sa le fac si eu, la mine acasa, la mine in bucatarie, cu ale mele ingrediente, inlocuind siropul cu ulei de cocos, iar biscuitii cu fulgi de cocos, m-am gandit ca nu are ce sa iasa nasol.

Asa au rezultat niste bulgarasi de zapada, fara faina, fara zahar, intelegi voi, bulgarasi raw cu multa aroma de cocos.

Ingrediente bomboane raw cu nuca de cocos:

  • 100 g fulgi de cocos maruntiti
  • 2 lingurite ulei de cocos ( topit )
  • 2 linguri lapte de cocos ( neindulcit )
  • 3 linguri sirop de artar
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita pulbere scortisoara
  • un varf cutit sare

Din aceste ingrediente vor iesi undeva la 10-12 bomboane.

Modalitate de preparare bomboane raw cu nuca de cocos:

Plasati 60 g fulgi de cocos intr-un blender, peste care se adauga uleiul de cocos topit in prealabil.

Pulsati ingredientele la viteza mare, avand grija sa curatati din cand in cand peretii vasului. Continuati sa procesati pana cand fulgii de cocos vor avea textura unei paste.

Adaugati siropul de artar, laptele de cocos, extractul de vanilie, scortisoara si sarea. Reluati procesul de maruntire pentru a combina bine toate ingredientele.

Adaugati 30 de grame de fulgi de cocos + 2 linguri si pulsati scurt doar pentru a le combina cu restul compozitiei.

Bun, deci ati inteles, in mare parte, pulsam la blender, mai adaugam ingrediente, le mai combinam, mai curatam peretii vasului sa nu ramana nuca de cocos imprastiata si cam asta a fost tot.

Transferam compozitia intr-un bol si ne apucam de modelat bilute, pe care le rostogolim prin restul cantitatii de cocos.

Partea cea mai frumoasa la deserturile raw, este ca dupa ce ai terminat de preparat, le lasi la odihna in frigider ( si nu intr-un cuptor preincalzit ), pentru cel putin 1 ora.

Pot fi pastrate la rece pentru 5 zile.

Dupa odihna din frigider, veti avea o gustare super sanatoasa si satioasa, o singura bombonica dapa masa sau la o cafea este de ajuns pentru un dulce din cele mai aromate ingrediente.

Au fost bune?

Va zic eu ca trebuie sa fie bune, la mine le-au savurat pana si carcotasii!

Keep calm and eat coconut,

Related Post

SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ CU CARTOF DULCE ȘI MANGO Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă? Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am fo...
SUPĂ DE ROȘII CU LAPTE DE COCOS În ceea ce privește supa de roșii am testat diverse rețete, fie cu roșii coapte, gazpacho, cu mentă, busuioc sau ardei kapia, dar ceea ce am făcut de această dată mi s-a părut a fi mai mult decât o ...
ZIUA 43 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT În fiecare zi pe care am prezentat-o pe blog am avut un echilibru, iar despre acest echilibru este vorba în tot ceea ce facem. Încerc să păstrez acest echilibru atât în ceea ce privește alimentația,...