img_4703

Ce sa mai zic? In fata crevetilor nu mai am cuvinte, mai ales in fata unei retete atat de gustoase si aromate. Iar cand reteta o inveti de la nasul tau, e musai sa fie ceva memorabil.

El, mai plimbat asa prin lume, ne-a rasfatat in vacanta noastra din Londra cu cateva preparate exceptionale, printre care si aceasta reteta de Gambas Pill Pill, pe care a adus-o direct de la mamica ei din Spania.

Am adus reteta si la mine in bucatarie si a iesit exceptionala, cu crevetii nu ai cum sa gresesti,  practic este imposibil.

Mai fac eu rost si de rata crocanta cu portocale si ciupercile cu ghimbir, sa va mai dau niste retete deosebite!

Dar pana atunci haideti sa ne saturam de acesti creveti divini, cu usturoi si ulei de masline.

Ingrediente reteta Creveti cu usturoi:

  • 1 kg creveti proaspeti
  • 15 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • 2 lingurite vin alb
  • paine

Modalitate de preparare Creveti cu usturoi:

img_4762Se pregateste o tigaie cu peretii mai inalti.

Se toarna ulei de masline, o cantitate generoasa, sa tot fie o adancime de 1,5-2 cm si se plaseaza pe sursa de foc.

Se adauga usturoiul taiat felii si ardeiul iute.

La o reteta atat de rapida, singura sursa foto a fost telefonul din dotare.

Lasam pentru cateva secunde, pana cand incepe usturoiul sa isi lase aroma si sa raspandeasca mirosul irezistibil.

Adaugam crevetii decorticati ( noi asa ii preferam ) . Daca aveti posibilitataea de a decortica crevetii cu aproximativ 1 ora inainte de momentul prepararii ar fi genial, pentru ca ideal este sa ii lasati la rece cu presarati cu  sare pentru 60 de minute.

Crevetii isi vor schimba si culoarea, un moment bun pentru a adauga 2 linguri cu vin alb daca aveti si de preferat ar fi sa aveti sa turnati si in pahare.

Acum scoatem crevetii intr-un vas adanc, si ii stropim din belsug cu uleiul in care au fost gatiti.

Adaugam patrunjelul tocat, amestecam bine si-am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa!

Asculta la mine, ca sa intre la suflet, ia o bucata de paine si intinde-o prin ulei, e pacat de el si de tine sa nu te bucuri pana la capat.
Am dreptate, nasule??

Simplu, mai mult ca rapid si prea bun! Unul din meniurile mele preferate.

Cand te gandesti ca tot ce mai trebuie este un vin alb, putin rece si ai atins perfectiunea.

Cu drag, 

D

Related Post

O CINĂ GATA ÎN 10 MINUTE Această farfurie a apărut după ce am gătit vreo 3 feluri de mâncare (pui la cuptor, legume la cuptor și supă cremă de morcov cu linte) dar am realizat că nimic din ceea ce făcusem nu aveam de gând s...
ZIUA 33 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Vineri, 28.iulie.2017, ziua 33 fără zahăr adăugatDe dimineața m-am accesorizat cu căști și am profitat de norișorii de pe cer pentru a alerga câteva minute, îmi era atât de dor de puțin sport în a...
ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau d...
SUPĂ CU TĂIȚEI DE OREZ, CREVEȚI, PRAZ ȘI OU FIERT. CUM AM FĂCUT SUPĂ RAMEN CU CE-AM AVUT PRIN CASĂ... În această vacanță de primăvară am avut de petrecut ceva mai mult timp cu Alexia și mai puțin timp dedicat blogului. Mai ales că am avut-o la noi în vizită și pe neapoata cea mare, care acum are 1...