IMG_2777

Pavlova este un desert pe baza de bezea care a primit numele de la celebra balerina Anna Pavlova.

Ochii Alexiei s-au umplut de bucurie cand i-am prezentat acest desert celebru. Este si ea un strop de gimnasto-balerina.

Cand bei cafeaua alaturi de o buna prietena si o auzi ca pofteste la Pavlova, care este desertul preferat si de suflet pe care l-ar manca oricand si singurul desert pe care nu il poate refuza niciodata, ce e de facut?

Mai ales cand tu, food blogger, te stii ambitios si dornic de a mesteri preparate aspectuase si delicioase, singurul lucru care iti mai ramane de facut este sa scoti ingredientele pe blatul de lucru, sa desenezi niste cerculete egale pe o hartie de copt si sa te pui in miscare cu cat mai mult talent.

Am incercat la viata mea sa mai fac bezele, simple, micute, niste bezele clasice dar nu am avut succes niciodata, cred ca le mixam ”cu nervi” de prea mult zahar :)), dar cand adaugi un strop de iubire inainte de orice, nu are cum sa iasa gresit, va spun, am testat acest lucru cu cele mai banale retete!

Dragostea si placerea cu care gatesti sunt esentiale in bucatarie!

Hai ca nu avem timp sa stam la povesti, sunt nerabdatoare sa va povestesc ce aveti de facut pentru un desert demn de musafiri.

Ingrediente mini Pavlova :

  • 3 albusuri
  • 200 g zahar tos
  • 3 linguri zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura otet

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra

Topping:

  • zmeura
  • afine

Praful de sare in general nu imi lipseste din bucatarie, dar daca nu aveti un praf, folositi varful unui cutit. Nu m-am putut abtine, de fiecare data cand scriu cate o reteta cu praf de sare , imi amintesc de al meu husband care isi dadea masterul facand niste clatite, dar se panicase la jumatatea retetei intreband ce e acela praf de sare si daca avem asa ceva?? Dragul de el, bune clatite mai face de cand a descoperit ca avem praf de sare permanent in casa!

Modalitate de preparare mini Pavlova :

Pentru inceput stabiliti care este bolul in care urmeaza sa mixati albusurile si degresati-l foarte bine, stergandu-l cu un prosop de bucatarie pentru a elimina orice urma de murdarie.

Separam cu atentie albusurile de galbenusuri si incepem sa mixam.

La viteza mare, mixam albusurile cu putina sare pana cand incep sa prinda textura unei spume. Acum este momentul sa adaugam zaharul, pentru inceput cate 1-2 linguri.

Continuati sa mixati in timp ce adaugati zaharul, iar cand bezeaua incepe sa faca acele moturi, adaugati zaharul pudra, otetul si esenta de vanilie.

Continuati sa mixati pana cand granulele de zahar sunt complet dizolvate, iar spuma s-a transformat intr-o bezea tare care ce credeti, nu cade daca intoarceti castronul. E chiar funny sa faci bezele, nu stiam.

Tot procesul dureaza in jur de 15-20 de minute.

Preincalzim cuptorul la 100 de grade.

Cand bezeaua e teapana bine, tapetam cu hartie de copt o tava si ne apucam de arhitectura.

Eu am folosit un pahar cu diametrul de 10 cm si cu ajutorul acestuia am trasat cercuri, avand grija sa las un spatiu considerabil intre ele, deoarece bezeaua isi va mari dimensiunea.

Transferam bezeaua intr-un pos si incepem sa umplem interiorul cercurilor din tava.

Mie mi-au rezultat 8 bezele mari, am folosit doua tavi, una mai mare si una mai mica.

Dupa ce montam bezeaua in toate cercurile, cu o lingurita facem o mica adancitura in centrul abezelelor, pentru ca la final sa umplem golul cu o crema de mascarpone.

Introducem tava la cuptor la 100 de grade pentru 60 de minute, dar cu usa cuptorului usor deschisa. Apoi inca 40 de minute la 50 de grade. Lasam bezelele sa se raceasca in cuptor, lasand usa deschisa.

Dupa toate aceste operatiuni, ale mele arata cam asa:

Nu am stiut ce umplutura sa aleg si din ce mai citisem pe internet nu ma ajutau ingredientele, dar in ultima perioada nu prea a lipsit mascarpone din dotare, asa ca l-am folosit si bine am facut.

Mixam frisca bine si incorporam crema de branza si zaharul pudra. Continuam sa mixam pana se omogenizeaza.

Cu compozitia obtinuta, umplem golurile bezelelor, la final adaugam fructe de padure, eu am folosit congelate pentru ca le am la pastrare din vara de cand era gradina darnica.

Acesta este minunatul desert cu care am facut cativa oameni fericiti! Asa imi place si tare mandra sunt de mine cand ei sunt mandri de mine.

Mini Pavlova cu mascarpone si fructe de padure s-a dovedit a fi un succes total.

De retinut:

Am gustat dintr-o mini Pavlova imediat dupa ce am montat-o in farfurie si am mai gustat o data la cateva ore dupa aceea ( 4 ore ) si vreau sa va spun ca mi s-a parut mult mai buna dupa ce am lasat sa se aseze bine toate aromele.

O sa mai fac 🙂

Related Post

PAVLOVA CU CEAI MATCHA Arată drăguț pentru masa de Paște, așa-i? Am pregătit un desert cu aspect de sărbătoare, o coroniță cu tentă de verde, cremă ușor acrișoară și fructe de pădure.Pavlova este o bezea care se...
TORT PAVLOVA-TIRAMISU Toată săptămâna trecută am avut deschidere către deserturi, către fel și fel de combinații dulci, toate fiind catalogate drept o reușită în bucătărie.Prima pavlova de pe blogul meu este aceast...
Caracatita la gratar Sambată dimineață, bem cafeaua în liniște în timp ce copilul doarme. Facem planuri de piața, mai mult eu decât el. Îi spun discret: ”Astăzi vreau să mergem la Piața Obor” El, năuc și încă somnoro...
Spaghetti din dovlecei, raw choices Nu aș fi crezut niciodată că voi putea mânca dovleceii altfel decât pane, tăvăliți prin mujdei de usturoi, cum numai mamaia știa să îi facă și să îmi bucure zilele de vară. Iată însă că am trăit să...