budinca de ciocolata fara zahar

Textura fina si cremoasa, potrivita pentru o cina romantica alaturi de iubit, cu atat mai mult cu cat suntem la mica distanta de Ziua Indragostitilor.

Aceste desert este potrivit oricand si daca va spun ca este o alegere sanatoasa, va conving sa il preparati chiar acum?

Daca nu am reusit sa va conving pana acum, mai am de spus ca are un timp de preparare de 10 minute, iar la baza are ingrediente naturale cu gust intens de ciocolata si cu continut ridicat de antioxidanti. De partea asta se ocupa pudra de cacao BIO, pe care o gasiti aici.

Ingrediente desert ciocolatos :

  • 3 linguri crema de branza
  • 2 linguri pudra cacao ( Republica BIO )
  • 1 lingura unt de arahide
  • 1 avocado, bine copt
  • 2 linguri miere de albine ( dupa gust, din partea mea 1 este de ajuns )
  • 1 lingura ulei de cocos ( republica BIO )
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • zmeura ( optional )

Topping:

  • 100 miez de  nuca
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 lingura unt

Ingredientele folosite sunt pentru aproximativ 4 persoane.

Modalitate de preparare desert ciocolatos :

Modalitatea de preparare este preferata noastra, povestea aceea frumoasa in care pui in blender crema de branza, untul de arahide, uleiul de cocos, pudra de cacao, scortisoara, mierea de albine si avocado taiat cuburi, dupa care pulsezi la viteza mare pana la omogenizare.

Dupa gust, completati cu miere de albine. Eu de exemplu as fi lasat budinca cu 1 singura lingura, domnul insa a avut niste reactii nasoale si a cerut doza dubla de indulcitor.

Pentru a monta desertul am folosit niste borcane, la fel de bine va puteti folosi de niste boluri, in care asezati zmeura congelata si  cate 2 linguri din compozitia ciocolatoasa.

Intr-o tigaie am topit untul si am adaugat nucile, peste care am presarat mierea de albine. Nu se intampla chestii nasoale daca gatiti mierea la temperaturi ridicate, doar ca aceasta isi pierde proprietatile, oricum decat zahar mai bine o  miere fara beneficii.

Tragem nucile la tigaie pentru cateva secunde, pana cand acestea se caramelizeaza.

Adaugam nucile peste budinca si pentru un gust intens de preferat este sa lasam budinca pe timpul noptii la rece, dar este foarte bun si imediat dupa preparare. Va spun eu care nu rezist tentatiei aproape niciodata 🙂 .

3800225476836_Dragon_Superfoods_Cacao_Pudra_Raw_Bio_200g_1_grandeDaca doriti adevaratul gust de ciocolata intr-un desert sanatos, va sfatuiesc sa tineti cont ca acesta va fi dat de o pudra de cacao calitativa.

In rest pe langa un gust ce va rasfata la maxim papilele gustative, pudra de cacao are multiple beneficii pentru sanatate. Da, e buna! Ciocolata face bine! Trust me 🙂

A fost greu?

La mine a durat 10 minute sa prepar un desert ciocolatos cu tot cu pregatirea ingredientelor, gustul perfect, pentru mine a fost un mic dejun asigurat, iar pentru husband o gustare geniala intr-o zi solicitanta la birou.

Cu placere si cu tot dragul, 

Related Post

Lapte de migdale cu turmeric Turmerciul se folosește în mod normal la preparate gătite pentru a da gust, aromă și savoare, dar nu este o regulă, iar rețeta de astăzi vă invită să descoperiți cu adevărat gustul turmericului.La...
Pâine cu quinoa (fără gluten) Viața fără pâine e pustiu, nu-i așa? Să nu ai tu pe ce să întinzi niște unt sau să dai prin sosul de la ostropel, mmm, ce fantezii am eu în miezul zilei. Se tot perindă știri cum că pâinea nu este ...
Tartă cu ton Mda, am fost pe bază de pește de la ultima ieșire la mare, unde am stat tot pe bază de pește, ideea fiind să rămânem în același gust și centimetri. La început au fost brioșele cu ton și quinoa, făr...
Tort de ciocolată raw vegan Trebuie să îți placă, așa ceva chiar trebuie să îți placă, fără să iei termenul de raw la puricat, pornind de la definiție, termen cu care cei mai mulți au o problemă, tortul raw este altceva, o com...