Textura fina si cremoasa, potrivita pentru o cina romantica alaturi de iubit, cu atat mai mult cu cat suntem la mica distanta de Ziua Indragostitilor.
Aceste desert este potrivit oricand si daca va spun ca este o alegere sanatoasa, va conving sa il preparati chiar acum?
Daca nu am reusit sa va conving pana acum, mai am de spus ca are un timp de preparare de 10 minute, iar la baza are ingrediente naturale cu gust intens de ciocolata si cu continut ridicat de antioxidanti. De partea asta se ocupa pudra de cacao BIO, pe care o gasiti aici.
Ingrediente desert ciocolatos :
- 3 linguri crema de branza
- 2 linguri pudra cacao ( Republica BIO )
- 1 lingura unt de arahide
- 1 avocado, bine copt
- 2 linguri miere de albine ( dupa gust, din partea mea 1 este de ajuns )
- 1 lingura ulei de cocos ( republica BIO )
- 1/2 lingurita scortisoara
- zmeura ( optional )
Topping:
- 100 miez de nuca
- 1 lingura miere de albine
- 1 lingura unt
Ingredientele folosite sunt pentru aproximativ 4 persoane.
Modalitate de preparare desert ciocolatos :
Modalitatea de preparare este preferata noastra, povestea aceea frumoasa in care pui in blender crema de branza, untul de arahide, uleiul de cocos, pudra de cacao, scortisoara, mierea de albine si avocado taiat cuburi, dupa care pulsezi la viteza mare pana la omogenizare.
Dupa gust, completati cu miere de albine. Eu de exemplu as fi lasat budinca cu 1 singura lingura, domnul insa a avut niste reactii nasoale si a cerut doza dubla de indulcitor.
Pentru a monta desertul am folosit niste borcane, la fel de bine va puteti folosi de niste boluri, in care asezati zmeura congelata si cate 2 linguri din compozitia ciocolatoasa.
Intr-o tigaie am topit untul si am adaugat nucile, peste care am presarat mierea de albine. Nu se intampla chestii nasoale daca gatiti mierea la temperaturi ridicate, doar ca aceasta isi pierde proprietatile, oricum decat zahar mai bine o miere fara beneficii.
Tragem nucile la tigaie pentru cateva secunde, pana cand acestea se caramelizeaza.
Adaugam nucile peste budinca si pentru un gust intens de preferat este sa lasam budinca pe timpul noptii la rece, dar este foarte bun si imediat dupa preparare. Va spun eu care nu rezist tentatiei aproape niciodata 🙂 .
Daca doriti adevaratul gust de ciocolata intr-un desert sanatos, va sfatuiesc sa tineti cont ca acesta va fi dat de o pudra de cacao calitativa.
In rest pe langa un gust ce va rasfata la maxim papilele gustative, pudra de cacao are multiple beneficii pentru sanatate. Da, e buna! Ciocolata face bine! Trust me 🙂
A fost greu?
La mine a durat 10 minute sa prepar un desert ciocolatos cu tot cu pregatirea ingredientelor, gustul perfect, pentru mine a fost un mic dejun asigurat, iar pentru husband o gustare geniala intr-o zi solicitanta la birou.
Cu placere si cu tot dragul,
D
Nicole
Draga mea pentru retetele dulci folosesti unt de arahide nesarat?
p.s. Arata foarte bine! 🙂
Anonim
Foarte buna, dar si foarte satioasa. Perfecta in doze mici…
Dorina
Dana, îmi poți spune, te rog, ce crema de Branza ai folosit? M ar ajuta f mult, cum a foat cazul bomboanelor Rafaelo cu Branza Lacteea
Îți multumesc!❤️
danielaniculi
Orice crema de branza. Poate fi philadelphia light. Depinde ce obisniiesti sa folosesti 🙂