supa de pastarnac cu bacon prajit

Cu gandul la o supa aromata dar si rapida si satioasa am ajuns la supa crema de pastarnac, iar pentru ca ultima oara cand am facut supa de pastarnac am folosit lapte de cocos si domnului nu prea i-a convenit, pe motiv ca e prea ”dulce” , m-am gandit sa las ideile mele la o parte si sa caut o reteta de la un bucatar adevarat.

Asa am ales o varianta de la Martha Stewart, pe care nu am putut sa o las in varianta ei originala, dar ca sa ajung la inima lui cu o supa buna, am zburat repejor sa cumpar ceva bacon. Ma gandeam ca nu are ce sa fie rau, cu atat mai mult cu cat impac pe toata lumea.

Daca va place pastarnacul nu stiu daca poate avea sau nu legatura cu aceasta reteta, pentru ca in momentul in care ii adaugi cateva grame de bacon prajit, lucrurile se schimba, in bine!

Ingrediente supa de pastarnac cu bacon:

  • 30-40 g unt
  • 450 g pastarnac
  • 400 g praz
  • 2 tije apio
  • 1 mar, curatat
  • 2 cartofi marime medie
  • 1,2 l apa ( daca aveti supa de legume, cu atat mai bine )
  • sare
  • piper
  • 250 ml smantana lichida
  • 5-6 felii de bacon

Modalitate de preparare supa de pastarnac cu bacon:

Pentru inceput, pregatiti legumele si tocati prazul, apio, cartofii si pastarnacul in cuburi de marime potrivita. Nu va stresati sa fie egale, oricum supa va trece prin blender la final.

Pregatiti o oala potrivita pentru gramajele de mai sus si puneti untul sa se topeasca.

Cand acesta incepe sa se incinga, adaugati prazul tocat impreuna cu apio si lasati-l la foc potrivit pentru aproximativ 5 minute, amestecand ocazional sa nu se lipeasca.

Adaugati pastarnacul, marul feliat si cartofii taiati in cuburi si varsati in oala apa sau supa de legume.

Lasati supa sa clocoteasca la foc potrivi, cu capacul pus, timp de 30 de minute. In acest timp legumele ar trebui sa se fiarba si sa fie moi.

Cand legumele sunt gata, treceti cu blenderul verrtical prin supa pana obtineti o textura cremoasa si fina.

Condimentati cu sare si piper macinat dupa gust dupa care plasati oala din nou pe sursa de foc pentru 1-2 minute.

La final, incorporati smantana lichida.

Baconul il taiati in bucati mici, il trageti la tigaie fara adaos de ulei, doar in grasimea ce se lasa din el si il adaugati in bolul cu supa doar in momentul servirii.

Reteta originala are ca topping praz calit, deci va puteti juca cu imaginata si cu ingredientele pentru a gasi acel echilibru pe care il doriti de la preparatul final.

A fost buna, nu-i asa?

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau d...
SUPĂ CREMĂ DE LEGUME (PENTRU MARI ȘI MICI) Clasica supă cremă de legume Deși gătesc tot felul de combinații și îmi place să mă joc în bucătărie folosind ingredientele preferate, întâmpin dificultăți destul de mari în a prepara ceva care să ...
Supă de roșii cu cimbru și ardei kapia Ador rețetele de sezon, care pun în valoare gustul adevărat al ingredientelor 100% românești. Supa de roșii oricum ar fi ea preparată este un deliciu și o bucurie în familie. Simplu de preparat, extre...