Semintele de chia conţin:

  • de cinci ori mai mult calciu decat laptele;
  • de trei ori mai multi antioxidanti decat afinele;
  • de trei ori mai mult fier decat spanacul;
  • de doua ori mai multe proteine decat orice alte boabe;

Pentru ca este important sa alegem produse certificate ecologic pentru a beneficia de toate proprietatile pe care aceste seminte le ofera, eu am ales Republica BIO. Pentru mai mult informatii legate de produs, beneficii si o descriere mai detaliata, accesati linkul.

Pentru aceasta reteta, am folosit o combinatie din lapte de cocos, seminte de chia si fructe congelate, mai bio decat bio, puse frumos in pungute de catre a mea mama. 🙂

Ingrediente budinca de chia :

  • 280 ml lapte de cocos
  • 50 g seminte de chia
  • 1 lingura miere de albine ( optional )
  • 1 lingurita extract vanilie
  • fructe la alegere pentru topping

Modalitate de preparare budinca de chia :

Combinati semintele de chia cu laptele de cocos si amestecati cu o lingura. Adaugati extractul de vanilie si mierea de albine. Daca dorinti o budinca mai gelatinoasa, adaugati 50 ml lapte de cocos in plus.

Eu, personal prefer sa sar peste miere si sa las preparatul sa isi exprime aroma prin continutul acestui lapte de cocos.

Dar pentru ca vorbim de un desert, multe persoane se gandesc la un impact dulce inainte de orice, va indemn insa sa incercati si fara indulcitor, o sa va placa, de aceea va indrum si catre ingredientele potrivite.

Dupa ce ingredientele au fost amestecate, lasam bolul in frigider pe timpul noptii, fie bolul in care a fost preparata budinca sau repartizam in alte recipiente. Daca pofta nu poate astepta o noapte intreaga, lasati budinca macar 1 ora la rece.

Inainte de servire adaugam fructe la alegere, lasand imaginatia sa se joace.

Fructe proaspete sau uscate, de la mere, pomelo, portocale, nectarine, afine, ananas, goji, zmeura, caise uscate, orice aveti la indemana, folositi pentru un desert sanatos cu care zic eu ca veti cuceri papile gustative pretentioase.

Sanatatea chiar are mai mult gust decat va puteti imagina.

Combinatii delicioase cu ingrediente cunoscute pentru beneficiile ce le ofera organismului, pot deveni preparate vedeta la mesele pretentioase si elegante.

Related Post

TARTĂ CU FĂINĂ DE SECARĂ, NECTARINE ȘI SEMINȚE DE CHIA! #SUGARFREE CUM S-AR SPUNE Madame Niculicea (adica eu) face pe timp de zi ce visează noaptea sau mă rog ceva de genul. Glumesc, dar nu foarte tare. Înainte de a mă baga la nani pui, obișnuiesc să salivez cu ochii la paprika t...
BUDINCĂ DE CHIA CU PIURE DE MANGO Budinca din semințe de chia, lapte de cocos și fructe, este pentru mine un mic dejun nutritiv și gustos. Semințele de chia cred că sunt cele mai popolare în prezent, fiind cunoscute ca superalimente...
Lapte de migdale cu turmeric Turmerciul se folosește în mod normal la preparate gătite pentru a da gust, aromă și savoare, dar nu este o regulă, iar rețeta de astăzi vă invită să descoperiți cu adevărat gustul turmericului.La...
Pâine cu quinoa (fără gluten) Viața fără pâine e pustiu, nu-i așa? Să nu ai tu pe ce să întinzi niște unt sau să dai prin sosul de la ostropel, mmm, ce fantezii am eu în miezul zilei. Se tot perindă știri cum că pâinea nu este ...