omleta, bacon si sparanghel

Cred ca am incercat tone de combinatii de omleta, fara galbenus, cu ulei de cocos, cu mazare,  broccoli, cartofi, la cuptor si in tigaie.

Evident cea mai rapida modalitate de a prepara o omleta mai ales la prima ora a zilei este in tigaie, cu continut scazut de grasimi si gatita la foc mic pentru a evita arderea.

Pentru o omleta ca la carte, inovatia #Tefal este cheia succesului. Gatesti sanatos folosind temperatura ideala si reteta potrivita.

De ce este bine sa alegi oul pentru micul dejun?

  • sursa de proteina de inalta calitate
  • bogat in vitamina A, B12 si acid folic
  • contine antioxidanti
  • bogat in Omega 3

Pentru o alegere corecta va recomand sa optati intotdeauna pentru o sursa BIO, daca nu aveti acces la oua de tara, orientati-va in supermarket sa alegeti variantele certificate ecologic.

Ingrediente mic dejun cu sparanghel, bacon si omleta:

  • 7-8 fire sparanghel congelat
  • 4- 6 felii prosciutto crudo
  • 4 oua BIO
  • 1 felie mozzarella, taiata cuburi ( optional )
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper ( optional )
  • 2 felii de unt
  • 2 rosii

Modalitate de preparare mic dejun cu sparanghel, bacon si omleta:

Pentru acest mic dejun cu sparanghel, am folosit sparanghel congelat si l-am lasat mai intai sa se decongeleze la temperatura camerei. Am invelit fiecare fir de sparanghel in prosciutto crudo.

Cand tigaia a indicat temperatura optima, am asezat rulourile de sparanghel si prosciutto si le-am tinut pe foc pentru 3-4 minute.

Pentru un gust mai intens am ales sa pun in tigaie putin unt ( da, recunosc, iubesc untul ) . Lasam tigaia pe foc pentru inca 2 minute, timp in care baconul prinde o textura crocanta iar sparanghelul si-a luat un gust din untul topit.

In aceeasi tigaie am preparat si omleta, amestecand astfel aromele lasate de fiecare ingredient delicios pe care l-am folosit la sparanghel.

Pentru a prepara omleta, bateti ouale intr-un castron si adaugati sare si piper la alegere, dupa gust. Daca aveti si doriti sa adaugati  mozzarella este perfect.

Lasam omleta pe o singura parte pentru 1-2 minute, la foc potrivit, iar inainte sa o intoarcem adaugam patrunjelul tocat.

Impaturim omleta obtinuta si servim alaturi de rulourile de sparanghel si bacon.

Pentru ca intotdeauna adaug langa proteina o salata viu colorata, de aceasta data am ales o salata simpla de rosii.
Atat am avut de spus! Cateva ingrediente impreuna cu  inovatia Tefal iti dau startul unei zile perfecte intr-un mic dejun sanatos si delicios.

Alte retete pe care le recomand cu caldura din categoria proteinelor de calitate sunt:GV5_PLEASURE_FAMILY

  1. omleta din albusuri
  2. frittata cu mazare 
  3. frittata cu ciuperci 
  4. briose omleta
  5. oua, avocado si ceai verde 

Sa aveti pofta buna! 

Related Post

ZIUA 27 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 27 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATDacă voi reuși să descriu această zi în cuvintele potrivite voi putea pune capul pe pernă liniștită și împăcată, mai ales după cele 3 ore de somn pe care le-a...
ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 21 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O nouă zi din jurnalul fără zahăr adăugat. O nouă aventură printre culori, feluri de mâncare delicioase și alegeri făcute într-o ploioasă zi de Duminică.Zilele acestea ploioase parcă m-au invitat ...
ZIUA 16 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 16 DIN 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATȘtiți că iubesc acest jurnal la nebunie, da?  Nu cred că aș putea renunța la obiceiul de a scrie meniul fiecărei zilei și de a povesti cum a mai trecut câte o min...